Povestea lui Dan Chisu, unul dintre cei mai cunoscuți regizori români

Povestea lui Dan Chisu

Dan Chișu are o poveste spectaculoasă de viață. Este actor, regizor, producător, pasionat de bucătărie și poker, dar în același timp este cunoscut publicului și pentru statutul de burlac, deși a avut relații cu numeroase vedete. Așadar, în acest articol vei găsi povestea lui Dan Chisu.

Acesta s-a născut pe 22 iulie 1955, la Brăila, localitate în care tatăl său era comandantul penitenciarului din localitate. A copilărit însă în Ardeal și a spus tot timpul că acest lucru i-a marcat felul de a fi.

A fost și pasionat de fotbal, iar în tinerețe a jucat fotbal și handbal. În plus, avea o pasiune și pentru croitorie, prilej cu care își confecționa pantaloni și diverse cămăși.

Pe măsură ce a înaintat în vârstă a devenit tot mai interesat de lumea showbizz-ului. A încercat să intre la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, a colaborat cu trupa Pheonix, iar în 1982 și-a aranjat o căsătorie și a emigrat în Franța.

Primii pași în lumea turismului

Lumea lui Dan Chișu s-a schimbat în momentul în care s-a angajat la Nouvelle Frontiere ca ghid turistic. Treaba lui era să fie ghid pentru turiști francezi în diverse țări. A început cu unele din Europa, dar apoi a ajuns inclusiv în India, unde a fost foarte apreciat.

Ulterior l-a cunoscut pe Ion Țiriac, pe care l-a ajutat cu organizarea unor turnee de tenis și astfel a putut să continue să călătorească.

În 1992 a revenit în țară, iar în 1996 a decis să se mute aici. Astfel, el a înființat firma de publicitate Dakino Advertising. Ulterior a înființat primul festival de scurtmetraj din țara noastră, Dakino, dar și Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

E mare pasionat de gastronomie

În paralel, Dan Chișu a deschis și restaurantul Esperanto din București și avea și o emisiune culinară la TV, denumită “Mănânc, deci exist”. El a scris și foarte multe cărți de bucate, foarte apreciate la vremea respectivă.

În plus, a fost numit și președinte al Școlii de bucătari Bella Italia.

Incursiunea în lumea televiziunii a continuat și s-a armonizat perfect cu pasiunea pentru turism și bucătarie. A avut emisiunea de călătorie “Orașele pierdute ale incașilor”, care i-a adus și un premiu la categoria cel mai bun documentar din partea Asociației Profesioniștilor în Televiziune din România.

De asemenea, a realizat mai multe episoade din Realitatea pe Mediterană, Realitatea unui mit și Gustul Pământului în 80 de mirodenii.

Debutul în industria cinematografică s-a produs abia în 1995

Filmele au fost dintotdeauna marea pasiune a lui Dan Chișu. După ce nu a reușit la intre la IATC, el și-a împlinit în cele din urmă visul în 1995, când a primit un rol în Senatorul Melcilor.

A mai jucat în filmele Asfalt Tango (1996), Faimosul paparazzo (1999), scurtmetrajul Datorie (2006), serialul tv La urgenţă, Deja Vu (2013) și #Selfie (2014).

În 2010 a devenit în premieră producător și regizor al producției Websitestory. A mai fost producător la producțiile Și caii sunt verzi pe pereți (2012), Love Building (2013), Deja Vu (2013), București NonStop (2013), Planșa (2014, O lume nouă (2014) și Aniversarea (2017).

Regizor a mai fost la filmele Ursul (2011), Și caii sunt verzi pe pereți (2012), Deja Vu (2013), București NonStop (2013), Love Buiding (2013) și 5 minute (2020).

Povestea lui Dan Chisu nu poate fi completa fara femeile din viața lui

Dan Chișu mai este cunoscut și pentru numeroasele relații pe care le-a avut cu femei cunoscute din țara noastră. Mihaela Rădulescu și Manuela Hărăbor sunt două dintre cele mai cunoscute dintre acestea. De altfel, cu Manuela Hărăbor el are inclusiv un copil, pe care inițial nu l-a recunoscut, dar testele ADN au arătat că este al lui. În schimb, Dan Chișu a fost primul iubit celebru al Mihaelei Rădulescu, la începutul anilor ’90. Relația a durat patru ani și are un loc special în inima lui Chișu.

Mihaela Radulescu
Mihaela Radulescu
Manuela Hărăbor
Manuela Hărăbor
Maria Andrei
Maria Andrei
Roxana Blagu
Roxana Blagu

Stilistul Maria Andrei a avut și ea o relație cu Dan Chișu în 2005, dar aceasta a fost de scurtă durată. Și fostul fotomodel Rosana Oprea a avut o relație cu Dan Chișu, însă nu s-a ajuns la căsătorie. Ea a avut apoi o relație și cu Ion Tiriac. În fine, cântăreața Roxana de la trupa Trident a făcut și ea parte din viața lui Dan Chișu. Despre ea, Chișu a spus că este “o greșeală asumată”.

Dan Chișu și pasiunea pentru poker

Dincolo de cariera cinematografică, Dan Chișu a descoperit de câțiva ani și o nouă mare pasiune: pokerul. A fost invitat la un turneu, unde a fost învins fără probleme, dar eșecul l-a ambiționat să învețe să joace și mai bine.

A luat lecții de la un prieten priceput în poker și, cu trecerea timpului, a devenit unul dintre cei mai buni jucători români.

“Am început târziu de tot cu pokerul. Am fost luați la un turneu să mai vorbim la Pro TV. Am nimerit la masă cu cei mai buni jucători români. Am ajuns acolo și mi-am dat seama că habar nu am să joc. Mi-au dat senzația că îmi văd cărțile. Atât de tare m-a enervat chestia asta că am zis ‘băi, nu se poate, eu sunt mai prost decât ei?’ Și am pus mâna pe o carte de Hold’Em care m-a băgat într-o ceață totală. Am avut răbdare, am început să vorbesc cu un prieten și din ședințe cu întrebări multe și răspunsuri pertinente am ajuns la nivelul de începător. Și de la momentul ăla de începător am avut iar senzația că știu, că mă pricep, am avut și norocul începătorului, apoi a venit momentul luminator când am citit o carte a unui mare jucător de bridge. El spunea că dacă ai jucat bridge o dată îți va fi mai ușor să joci poker. Eu am jucat bridge în studenție și la un moment dat am făcut legătura, s-a aprins lumina și am început să joc foarte bine poker”, a spus Dan Chișu într-un interviu acordat pe YouTube lui Sorin Constantinescu, CEO-ul PokerFest.

El spune că ambiția sa l-a ajutat să fie unul dintre cei mai buni jucători de poker și nu s-a lăsat până nu a ajuns în top.

“Sunt foarte orgolios și ambițios. Și de aici am zis să învăț și mi-am dat seama că se poate. S-a întâmplat acum 7 ani, iar acum doi ani și jumătate am început să am primele rezultate. Rămâne un joc care îți pune în mișcare creierul”, a mai spus Dan Chișu.

Dan Chișu a câștigat așadar 801.752 de dolari din premiile de la turneele live, la care se adaugă și banii câștigați din online. El ocupă astfel locul 12 în topul jucătorilor din România care au obținut cele mai mari câștiguri. Cel mai mare premiu obținut de el a fost de 127.830 de dolari, pe 13 ianuarie 2020 la un turneu din Cipru.

În toamna lui 2021, Dan Chișu este prezent pentru a patra oara în carieră la World Series of Poker din Las Vegas, cel mai mare eveniment din poker. Până în acest moment, la ediția din 2021 Dan Chișu și-a asigurat două clasări în bani: 3.825 de dolari și 4.307 de dolari.

Pokerul este o modalitate buna de a-ti petrece timpul liber si de a-ti pune la lucru abilitatile si strategiile. Fie ca joci pentru relaxare cu prietenii fara o miza financiara sau ca joci pe bani reali, la poker poti castiga daca invingi ceilalti jucatori de la masa, deci totul depinde de tine. La noi in tara nu sunt foarte multe platforme pentru poker dar chiar si asa avem cateva optiuni interesante pentru poker online in Romania pe care ti le prezentam chiar aici:

Ce mai face Dan Chișu în prezent

De ceva timp, Dan Chișu s-a mutat în Franța și și-a depus dosarul de pensionare în această țară, având în vedere că a lucrat mai mulți ani în turism.

“Am făcut o repatriere, am mai stat acolo. Medical e mult mai bine în Franța, iar dacă e să mai fac vreun film pot să vin 3 luni aici. Stau într-un apartament de bloc de 70 de metri pătrați, pe malul mării, într-o comună de 4 mii de locuitori. Dimineața mă uit la mare, seara mă uit la apus, îmi așez lucrurile în cap și am niște cereri să mai scriu o carte sau două”, a spus Dan Chișu.

În paralel, el lucrează la un nou proiect cinematografic, dar spune că momentan încă mai lucrează la strângerea fondurilor pentru realizarea sa.

“Am un proiect foarte interesant. Este de mult făcut, dar nu am putut să îl dezvolt. Erau alte proiecte care se încălecau și nu am reușit să îl pun în practică. Ca să faci un film ca lumea îți trebuie de la 4 milioane de euro în sus. Iar filmele mele sunt făcute între 700 și 800 de mii de euro, iar șapte dintre ele sunt producții independente. Adică mi-am găsit resurse proprii plus investitori”, a explicat Dan Chișu.

Aceasta este povestea lui Dan Chisu, un om care a activat în numeroase domenii și care a excelat în foarte multe domenii, dar a cărui viață a stârnit mereu comentarii.