Free cookie consent management tool by TermsFeedMăsuri luate în scopul reducerii pierderilor generate de pandemie aplicabile și pe piața jocurilor de noroc

Măsuri luate în scopul reducerii pierderilor generate de pandemie aplicabile și pe piața jocurilor de noroc

Este evident că industria jocurilor de noroc va suferi unele modificări în perioada următoare. Suntem într-o stare de tranziție în momentul de față, din pricina pandemiei de Coronavirus. Anul 2020 aduce o schimbare majoră în toate industriile globale, iar industria jocurilor de noroc pe plan mondial, dar și în România, nu face excepție.

Starea de urgență ar trebui să se încheie în data de 15 Mai, atunci când unele măsuri vor fi relaxate. Totuși, nu vorbim de o relaxare totală, ci una treptată. Cazinourile si casele stradale de pariuri trebuie să se adapteze și să ia măsuri în plus de precauție. Pe teritoriul Statelor Unite ale Americii se discută deja despre redeschiderea cazinourilor offline. Nu în orice condiții însă, ci cu aparate distanțate, măști și dezinfectare continuă.

Piața jocurilor de noroc din România: Măsuri luate în scopul reducerii pierderilor generate de pandemie

Prelungirea licențelor de funcționare

Conform articolului 12 din Ordonanța militară nr.3 din 24.03.2020: „Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență

Ce înseamnă mai exact acest lucru? Ei bine, perioada de valabilitate a licențelor se va prelungi automat cu 90 de zile, după încetarea stării de urgență. Nu se vor percepe plăți suplimentare sau alte taxe aferente.

Protecția socială, pe primul plan

În momentul închiderii cazinourilor stradale, mai mulți angajați au rămas temporar fără loc de muncă. Indemnizațiile lor însă au fost stabilite la un procent de 75%. Totusi, aceștia nu pot încasa mai mult de 75% din salariul mediu brut prevăzut în Legea bugetului asigurărilor de stat pe anul 2020. Evident, această indemnizație trebuie să suporte impozitele aferente pentru contribuțiile sociale obligatorii. Vorbim aici de impozitul pe venit, de asigurări sociale de stat și cele de sănătate.

Măsuri economice suplimentare

Statul oferă garanții pentru participanții programului de credite. Se vor acorda credite pentru investiții, până în suma de 10.000.000 de lei. Pentru întreprinderile mici se acordă maxim 1.000.000 de lei, iar pentru micro-întreprinderi maxim 500.000 lei. Subvenționarea dobânzilor se va efectua cu un procent de 100%.

Depunerea documentelor se va efectua electronic

Instituțiile publice din România sunt obligate să accepte documentele semnate electronic. OUG 38 din 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 289 din 07 Aprilie 2020 prevede această măsuri. Ca urmare, ONJN emite acum acte în format electronic, cu semnătură electronică. De altfel, instituția este obligată să primească înscrisuri semnate cu semnătură electronică și să pună la dispoziție portaluri proprii (sau de la terți) în vederea primirii documentelor electronice. Dacă, din varii motive, niciuna dintre variante nu este posibilă, documentele vor fi primite prin poștă electronică.


Este o perioadă dificilă, iar industria jocurilor de noroc din România trebuie să se adapteze din mers. Agențiile de pariuri și sălile de jocuri offline au fost închise începând cu data de 19 Martie. Pentru majoritatea amatorilor de jocuri de noroc această pauză nu reprezintă o problemă. Aceștia au la dispoziție operatorii de gambling online licențiați ONJN, la care pot găsi toate jocurile favorite. Problemele sunt de partea patronilor și a celor peste 2.500 de angajați din domeniu.

Bonus de bun venit:
100 % pana la 1.000 RON
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 25 RON
Valabilitate - 30 zile
Condiții de rulaj – 25x la Sloturi sau 250x la jocuri de masă și Live Casino
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail
Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash