Free cookie consent management tool by TermsFeed

Poker Queens (2020), un film de excepție, notat cu 9.1 pe IMDb

 Lansat pe 18 martie în Statele Unite ale Americii, Poker Queens (Reginele poker-ului) este un documentar excelent despre reușitele femeilor în lumea poker-ului, joc considerat drept unul al bărbaților, cu o notă impresionantă pe IMDb (Internet Movie Data base), 9.1.

Poker Queens este un film documentar de excepție, cu o notă de care foarte puține titluri de pe IMDb se bucură, 9.1. Documentarul regizat de Sandra Mohr aduce în atenția publicului fascinanta lume a poker-ului, cunoscută de un număr relativ mic ce persoane.

Urmărindu-l, avem șansa să înțelegem în mare măsură ce înseamnă jocul de poker și de ce este el atât de popular în toate colțurile lumii.

Așa cum precizam încă de la început, Poker Queens urmărește provocările și greutățile pe care le-au întâmpinat jucătoare precum cunoscuta actriță Jennifer Tilly sau campioana European Poker Tour Live Boeree, în drumul lor către o carieră de succes în acest joc al bărbaților.

Alături de cele două vedete, în film mai apar Jennifer Harman, Linda Johnson (ambele incluse în Poker Hall of Fame), Kristen Bicknell (de 3 ori Jucătoarea Anului), fosta campioană WSOP Loni Harwood, Gillian Epp, Kelly Minkin, Kathy Liebert, vicepreședinta WPT Global Tour Management Angelica Hael, Lexy Gavin, Kristey Arnett și Kayla Voogd.

Jennifer Tilly este o actriță celebră

Jennifer Tilly, ajunsă la 61 de ani, este cunoscută publicului din filme precum Liar, Liar – spumoasa comedie cu Jim Carry în rol principal, Child’s Play, No Small Affair sau Bullets over Broadway (filmul lui Woody Allen care i-a adus lui Tilley o nominalizare la Oscar). Jennifer rămâne în istoria poker-ului drept prima celebritate ce a câștigat un turneu WSOP.

În prima parte a documentarului, personajele principale vorbesc despre dorința de a urca pe cele mai înalte trepte ale succesului în poker. Putem vorbi și despre umor, atâta vreme cât aflăm că Linda Johnson (posesoare a unei brățări WSOP ce a călătorit în lumea întreagă organizând și promovând turnee de poker, fondatoare a Asociației Directorilor de Turnee de poker) se consideră doar un simplu fan al poker-ului.

Mai mult decât atât, Angelica Hael ne prezintă procentul femeilor în ceea ce privește jocul de poker live, acesta fiind de 4%, potrivit informațiilor de care dispune. Producătorii filmului o contrazic însă, oferind un procent de 7% pentru prezența feminină în poker-ul live. Asta în condițiile în care 25% dintre subscriberii ClubWPT sunt femei și un număr similar urmăresc transmisiunile WPT.

 Totuși, acțiunea propriu zisă începe în cea de-a doua parte a documentarului, cu povestea extrem de interesantă a Siei Layta, care a încercat să participe la Main Event-ul WSOP 2019 deghizată în bărbat.

Layta jucase deja în trecut turnee în cazinouri mai mici deghizată în bărbat și notase faptul că există diferențe notabile între felul în care era tratată în timpul turneelor, ca femeie/bărbat. Din păcate pentru ea, organizatorii WSOP au aflat despre planurile sale și au înștiințat-o în legătură cu faptul că va fi descalificată pentru încercarea sa.

Poker Queens este realizat în așa fel încât ne oferă o idee clară despre „bagajul” de calități pe care orice jucător de poker de succes trebuie să-l aibă la dispoziție: răbdare, pasiune, inteligență și multă disciplină.

Din punct de vedere al realizării, trebuie să spunem că documentarul este extrem de bine pus la punct, fără momente care să lase loc plictiselii să intervină, astfel încât nu vei fi dezamăgit în niciun fel, dacă îl vei urmări.

  Dacă vrei să urmărești Poker Queens, o poți face la Amazon Prime Video – serviciul de tip „ internet video on demand” pus la dispoziție de Amazon – platforma de e-commerce numărul 1 în lume. Taxa de închiriere pentru film este de 2.99 dolari, iar pentru o sumă de 9.99 dolari îl poți achiziționa și păstra în cinemateca personală.

Succesul filmului nu este deloc surprinzător, dacă ținem cont de faptul că poker-ul este un fenomen pe plan mondial, care a explodat la nivelul popularității la începutul secolului, odată cu apariția primilor operatori de poker online, așa cum este, de exemplu, 888poker operator licențiat și în România (Licența nr. L1160654W000324 emisă de ONJN, valabilă până la data de 31.08.2026).

888poker bonus 3000 ron
Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash