Top Cazino
Păcănele
Producători
Jocurile cu cărți sunt populare încă de când au apărut, fiind o formă de divertisment foarte des accesata de către oamenii din toate categoriile de vârste. Cu toții am auzit de Macao, Tabinet, Șeptică, Poker, Rentz, Whist sau chiar Război și cu siguranță am jucat măcar o dată în viată aceste tipuri de jocuri.
V-ați întrebat vreodată ce semnifică cărțile de joc sau cum au fost create aceste jocuri cu cărți? Ei bine, în articolul de mai jos voi detalia toate aceste lucruri.
Cărțile de joc au apărut în secolul al-IX-lea în China, realizate predominant din hârtie, rareori din materiale textile și s-au răspândit în întreaga lume în secolul al XIV-lea. Pachetul de 52 de cărți care este și astăzi a fost standardizat mai târziu in Franța, în 4 simboluri specifice: treflă, inimă neagră, caro (romb), inimă roșie și două culori: roșu și negru.
În prezent un pachet de cărți de joc conține 52 de cărți plus 2 jokeri. Numărul 52 nu este ales întâmplător, el simbolizează exact cele 52 de săptămâni dintr-un an. Cele două culori roșu și negru simbolizează ziua și noaptea. Încă un aspect important de menționat este faptul că suma valorilor numerice pentru fiecare carte, la care se adaugă și jokerul reprezintă exact cele 365 de zile ale unui an.
Cele 4 simboluri ale cărților de joc în cazul de față sunt denumite culorile cărților de joc și se referă la inimă neagră, inimă roșie, treflă, romb. Cele 13 perechi din pachet sunt de la 2 la 10, plus A (As), K (Popă), Q (Damă) şi J (Valet), corespund celor 13 săptămâni din fiecare trimestru, iar cele 12 instanţe (K, Q şi J) simbolizează cele 12 luni dintr-un an.
Se crede că în Franța cele 4 simboluri reprezentau clasele sociale din societatea vremii respective.
În alte popoare cărțile de joc pot fi legate chiar de anotimpuri, elemente naturale sau etapele vieții.
Figurile de pe cărțile de joc, Valeți, Popi, Dame au legături cu personaje importante din istorie, oameni renumiți chiar și din Vechiul Testament.
Se crede că Popa de inimă neagră este David, conducătorul Israelului. Popa de pe cartea de romb este Iulius Caesar, iar pe inimă roșie este Carol cel Mare, regele Franței și primul Împărat Roman Sfânt. Trefla este reprezentată de Alexandru cel Mare, conducătorul Macedoniei.
Cei patru valeți sunt pentru romb Hector, războinicul Troiei, inima roșie este reprezentată de La Hire, unul dintre cavalerii lui Ioana d’Arc în cadrul Războiului de 100 de ani. Pe inima neagră il avem pe Ogier Danezul, un erou din Franța, iar pe treflă pe Lancelot, cel mai viteaz dintre cavalerii regelui Arthur.
În prezent cele 4 femei (damele de pe cărțile de joc) sunt zeița Pallas pe cartea de inimă neagră și pe treflă o avem pe Argine, o anagramă pentru cuvântul Regină. Dama de inimă roșie este reprezentată de Judith, în timp ce pe romb o avem pe Rachel, ambele două personaje biblice.
Sunt Fulgusin Marcel si sunt CEO la Tipzor Media SRL, una dintre primele companii din Romania care au obținut licența de cls. a II-a din partea ONJN, companie care deține si administrează site-ul cazino365.ro.
Compania condusa de mine are in portofoliu mai multe proiecte de succes in zona de casino si pariuri. De asemenea, Tipzor Media SRL a fost prima companie din Romania care a vândut un site din nișă cu peste un milion de euro.
Îmi place sa joc poker si blackjack, însă ocazional mă distrez si la sloturi sau pariuri. Am jucat poker la nivel pro pentru 2 ani atât live cat si online cu rezultate bune. Am peste 200.000 euro profit in online la limitele mici. Jocul meu favorit de poker este Pot Limit Omaha.
Joc si offline, mai rar in ultimul timp, la mesele de Blackjack live. Pe site-ul cazino365.ro, alături de echipa mea, va prezint cele mai noi oferte, bonusuri si rotiri gratuite la cazinourile online. In secțiunea de blog îmi place sa împărtășesc din experiența mea si sa scriu strategii de joc, reguli si ghiduri pentru jocuri de cazino.