Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cum să joci Flush Draw în diverse situații

Cazino365 » Ghid jocuri de noroc » Poker » Cum să joci Flush Draw în diverse situații
Cum să joci Flush Draw în diverse situații

Pentru unii jucători de poker un draw de culoare reprezintă o mână foarte puternică, motiv pentru care cu greu ar putea renunța la ea. Acesta este și motivul pentru care o astfel de situație poate să fie extrem de costisitoare.

Este la fel de adevărat că, pe lângă faptul că poți revendica potul pe loc, mărind pe flop cu un draw de culoare poți să construiești un pot imens pe care să-l câștigi cu cărțile potrivite. În același timp, să mărești pe turn cu același draw nu mai este la fel de eficient, șansele de a prinde culoarea fiind mult mai mici.

Cum joci agresiv draw de culoare pe flop

Și printre profesioniști tendința generală era să mergi în orice situație cu un draw de culoare pe flop. Apariția rezolvatorilor de poker a nuanțat puțin această strategie.

Când flopul îți oferă culoarea ca singura posibilitate de a completa o mână bună, rezolvatorul de poker recomandă check în 30-40% din cazuri. Poți să adopți o anumită strategie pentru a plăti sau a mări, în funcție de poziție și de acțiunea pre-flop, așa cum poți alege random să dai check într-o anumită situație.

Să presupunem că ești Buton și încerci să furi blind-urile cu 7s9s. Dacă flopul este de forma 8h6s3s, este greu să pleci din această mână, deoarece ai și posibilitatea de a face o chintă. Dar dacă flopul este de forma Qh6s3s, iar BB-ul plusează, acțiunea nu mai este atât sigură.

Tot rezolvatorul de poker sugerează că, indiferent de draw-ul de culoare pe care îl ai, când joci heads up, iar flopul este de forma AhAs6s, trebuie să mărești deoarece adversarul nu are la dispoziție suficiente mâini pentru a juca check-raise.

Bonus 100% până la 1.500 RON

Draw-ul de culoare pe turn

Draw-ul de culoare pe turn

Strategia de a juca draw-ul de culoare pe turn este mult diferită de cea după flop. Dacă pe flop toate pariurile pot fi corecte, pe turn trebuie să iei în calcul și alte aspecte. Următoarele sfaturi te-ar putea ajuta să găsești modul eficient în care să joci aceste mâini.

  • Pentru că în cele mai multe cazuri nu vei avea un avantaj puternic, nu paria întreaga gamă de cărți. Mulțumește-te cu un check și, în cazul în care lovești pe turn, chiar dacă nu vei câștiga foarte mult, te asiguri că nu ești exploatabil și că nu te lași expus în fața jucătorilor foarte abili.
  •  Încearcă să pariezi doar atunci când mâna îți oferă și alte combinații în afara culorii. Chiar și un gutshot îți oferă un avantaj.
  • Când tu ești cel care a mărit pe flop, pariurile pe turn trebuie să țină cont și de posibilitățile pe care acesta le deschide pentru adversari. Spre exemplu, ai mărit pe un flop Ah, 8s, 7s, iar turnul este 6c. Aceasta carte deschide adversarilor posibilitatea de a completa o chintă, în două capete sau în gaură. Este o situație în care foarte rar ar trebui să plătești un pariu sau să plusezi (deși, din când în când, o cacealma este foarte profitabilă).

Concluzii

Chiar dacă, în teorie, este recomandat să plătești atunci când ai un draw de culoare, pe termen lung s-ar putea ca acest lucru să nu fie tocmai profitabil. Cu siguranță, adversarii tăi, dacă sunt unii cu care te înfrunți frecvent, vor observa că nu arunci astfel de cărți și vor începe să se teamă de tine.

Atunci când pe masă se deschid posibilități pentru culoare, iar tu plătești, ei vor lua mereu în considerare această posibilitate, iar tu vei avea opțiunea unei cacealmale când apare a 3-a culoare. O altă posibilitate este să te mulțumești cu check, chiar și atunci când completezi culoarea, lăsându-l pe adversarul tău să pluseze, caz în care capcana este închisă.

După cum vezi, un draw de culoare îți deschide numeroase oportunități. Pentru a le valorifica trebuie doar să adopți o strategie coerentă, dar mai ales, flexibilă.

Bonus 100% până la 1.500 RON