Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cum se joacă Remi Online. Fie că scriem Rummy ori Remi, tot românul știe la ce ne referim, Remi fiind unul din cele mai populare jocuri de societate din lume. Iar în România, jocurile de Remi – pe bani reali, puncte, remi etalat, remi pe tablă sau alte tipuri – sunt practicate de ani de zile în săli de jocuri, parcuri, acasă cu prietenii, în excursii și, mai nou, pe internet.

Astfel, am pregătit un Ghid Remi online din care poți afla rapid o mulțime de lucruri interesante despre acest joc excelent. Iată ce cuprinde acest Ghid Remi Online:

Cine a inventat Remi?

Potrivit site-ului cineainventat.ro, acest joc extrem de popular și captivant a fost inventat, în forma care o cunoaștem cei mai mulți dintre noi, de Epharim Hertzano, un evreu născut în România și stabilit în Palestina. Ideea i-a venit în momentul în care regimul comunist din România anilor 1940 a interzis jocurile de cărți. Prin urmare, Epharim a transpus jocul de cărți într-unul cu piese (denumite și pietre).

Denumirea Remi este preluată de la jocul de cărți mexican Rummy, în care cei învinși plăteau o sticlă de rom. Iar jocul de Remi este o combinație între jocul de cărți Rummy și jocul cu pietre Mahjong, practicat de asiatici.

Cum se joacă remi
Ephraim Hertzano – inventatorul jocului de remi

1978 este anul în care Epharim Hertzano a înființat compania Lemada Light Industries Ltd, cea care a produs primul joc de Remi. Epharim a publicat și o carte în 1978, Official Rummikub Book, în care prezintă 3 versiuni ale jocului – American, Sabra și International. Din cele 3, Sabra este versiunea care se regăsește în jocurile moderne de Remi online și offline.

Ce este jocul de Remi?

Sunt mai multe tipuri de Remi, de la jocul pe puncte Remi etalat sau Remi pe tablă și până la Canasta, Burraco, Remi 500 (cu pachete de cărți), Remi turcesc, Remi indian, 21 Card, Gin Rummy, Contract Rummy și multe altele.

Oricât de multe variante ar fi, atunci când se vorbește despre Remi în țara noastră, în 99% din cazuri este vorba despre acel joc cu 106 piese în 4 culori (104 numere + cei 2 jokeri) și 4 table de lemn sau plastic.

După cum spuneam, sunt 106 piese la un joc de Remi. 104 împărțite în 4 culori și 2 jokeri (Jolly). Suitele de la 1 la 13 vin în culorile roșu, galben, albastru și negru. Fiecare suită are câte două piese identice. Jokerii țin locul oricărei piese. Iar cele mai populare variante sunt Remi pe tablă și Remi etalat.

Ghid de remi
Piese de remi

Cum se joacă Remi pe tablă?

  1. Se scot cele 106 piese din cutie și se amestecă bine, cu fața în jos
  2. Se grupează câte 7, una peste alta, cu fața în jos
  3. Cele 105 piese vor forma 15 grămezi, iar piesa rămasă determina locul din care se începe împărțirea pieselor către jucători. Se numește și Atu sau Rară
  4. Fiecare jucător primește câte două grămezi. Primul din dreapta primește o grămadă de 14 piese și una de 15 piese, așa că este primul care dă jos, în dreapta, o piesă care nu-i folosește
  5. Acțiunea se mută la jucătorul din dreapta, care poate să ia piesa de jos și să dea, la rândul său, alta. În cazul în care nu o consideră folositoare, trage o alta de sus. În acest moment are 15 piese și are astfel posibilitatea de a scăpa de una care nu se combină cu altele
  6. Jucătorul care reușește să combine primul toate cele 14 piese în suite sau terțe este cel care câștigă partida

O formație are minim 3 piese la jocul de Remi. Haideți să vedem ce este o terță și ce este o suită.

Terțele sunt formații de 3 – 4 piese cu același număr, dar de culori diferite (exemplu – 4 roșu, 4 galben, 4 albastru, 4 negru). Suitele sunt alcătuite din minim 3 piese de aceeași culoare consecutive (exemplu 1-2-3 de roșu sau 1-2-3-4-5-6 de roșu). O suită poate avea maxim 13 piese, cu mențiunea că se consideră formație și 12-13-1.

Cum se joacă remi
Ghid Remi Online – Terță de 1 & Suite 10-13 roșu, 7-9 negru, 9-11 albastru

Scopul jocului de Remi pe tablă este acela de a grupa în formații cele 14 piese primite la startul fiecărei partide (jucătorul din dreapta dealerului primește 15 piese și este primul care dă jos). În momentul în care toate cele 14 piese sunt grupate în formații, jucătorul închide partida cu cea de-a 15-a piesă pusă pe masă (de obicei, cu fața în jos).

Ce înseamnă Joker jos, Grand Care, Monocolor și Bicolor?

Facem o mențiune și amintim de sintagma „joker jos” – se referă la situația în care ai toate cele 14 piese în formație și cea de-a 15-a piesă este un Joker. Acest final se premiază, de regulă, dublu pe bani reali, iar pe unele site-uri de Remi online aduni toate punctele puse în joc (adunate partidă de partidă).

ghid de rummy
Joker Jos la Remi pe tablă

O altă denumire din Remi este Grand Care. Poți închide jocul cu această variantă, care presupune să aduni pe tabla de joc 8 piese de aceeași valoare – cum ar fi toți Șeptarii. Desigur poți avea și doar 6 Șeptari + cei 2 Jokeri.

Cum faci Grand Care la remi
Grand Care la Remi

Alți termeni care trebuie să- mai știi la Remi sunt Monocolor – toate cele 14 piese de aceeași culoare, în suite (logic!) sau Bicolor – cele 14 piese în suite de doar două culori.

Cum se joacă Remi etalat?

Regulile de joc la Remi etalat pot fi ușor diferite, de la caz la caz, însă cele mai comune sunt următoarele (adunarea în grămezi și împărțirea pieselor se face la fel ca la remi pe tablă):

  • Etalarea se face la 45 de puncte. Te poți etala doar cu suite, însă nu doar cu terțe – astfel, minim o suită este obligatorie
  • Poți lua piesă de jos doar pentru a te etala
  • Poți rupe șirul doar dacă ești etalat. Nu poți rupe dacă ai mai puțin de 4 piese pe tablă. Dacă ai pe tablă, de exemplu, 10 și 12 de roșu, poți rupe de la 11 de roșu
  • 1 se poate pune după 12 și 13. Jokerul tine loc la orice piesă
  • Atu-ul poate fi luat la final, pentru a închide
  • Nu este permisă etalarea în prima tură de joc
  • După etalare poți lipi piese la ceilalți jucători
  • Nu este permisă etalarea tuturor pieselor într-o singură tură
  • Punctajul folosit la etalare: piesele de la 1 la 9 au 5 puncte, piesele de la 10 la 13 (și 1 în formație mare) au 10 puncte. 1 în terță are 5 puncte (unii pun 25 de puncte la un 1 în terță, deci 3 de 1 egal 75 de puncte)
  • O partidă se încheie atunci când un jucător a etalat toate cărțile sau când se termină toate piesele de pe masă. Se scad punctele rămase pe tablă din cele etalate

Cât valorează piesele la finalul jocului de remi etalat. Cum se numără punctele?

  • De la 2 la 9: 5 puncte
  • 10-13: 10 puncte
  • 1: 25 puncte
  • Joker: 50 puncte
  • Orice piatră care înlocuiește Jokerul: 0 puncte
  • Cel care are Atu pe tablă la startul partidei primește 50 puncte
  • Închidere joc: 50 puncte

Top sfaturi cum să câștigi la Remi

Deși vorbim despre un joc de noroc, rezultatele la Remi depind în mare măsură de experiența și abilitățile jucătorilor. După cum probabil știi, sunt jocuri – precum sloturile sau ruleta – la care norocul contează în proporție de 99%, dar și jocuri precum poker sau blackjack, la care experiența și strategiile de joc contribuie din plin la rezultate.

Așadar, putem vorbi despre anumite sfaturi de care să ții cont atunci când joci Remi, pentru a-ți crește șansele de câștig.

  • Prima regulă la Remi este să „ai grijă” de jucătorul din dreapta ta. Iar asta înseamnă să încerci, pe cât posibil, să nu îi dai piese folositoare. Ușor de zis, greu de făcut. Asta pentru că trebuie să-ți vezi și de jocul tău, scăpând de piesele care nu-ți folosesc, dar, în același timp, trebuie să ai grijă să nu-i oferi adversarului prea multe piese utile.
  • „Nu da piesă la dreapta”. Cam așa sună, în limbaj popular, această regulă la remi, care, de cele mai multe ori, este foarte utilă. Despre ce este vorba? Așa cum și tu vezi multe din piesele de care ai nevoie la jucătorii din fața ta (deci nu au cum să mai ajungă la tine), așa și jucătorul din dreapta ta va vedea piese utile la cei din stânga ta. Concret, dacă unul din ceilalți 2 jucători de la masă (fără cel din dreapta) dă jos un 10 roșu (de exemplu) și tu îl ai pe liber (de dat), încearcă pe cât posibil să-l mai ții măcar 2-3 ture, înainte de a-l da jos. Asta pentru că, în aceste condiții, sunt șanse destul de mari că adversarul din dreapta ta să se „rupă” de acolo – De exemplu, dacă are 9 și 11 de roșu, cel mai probabil le va da jos cu prima ocazie.
  • Încearcă, pe cât posibil, să ții pe tablă piese de mijloc. Acestea sunt mult mai utile decât piese precum 1,2, 12 sau 13 deoarece pot forma atât terțe, cât și suite în ambele direcții. Un 7, de exemplu, poate fi folosit într-o terță alături de șeptari de alte culori, în formații precum 5-6-7 sau 7-8-9, deci este o piesă de ținut pe tablă. Desigur, în condițiile în care trebuie să scapi de mai multe piese și ai de ales.
  • Urmărește cu mare atenție jocul! Vezi ce piese „ies”. Nu ai vrea să ai pe tablă (de exemplu) 8 roșu – 8 galben și ceilalți 2 optari (albastru și negru) să fie deja ieșiți din joc de două ori. Tot urmărind cu atenție jocul, îți poți face o idee destul de bună despre ce piese au ceilalți jucători de la masă.
  • Ai grijă (din nou, pe cât posibil) să nu-ți trebuiască o piesă de prea multe ori. De exemplu, să ai formații 2-3-4 roșu, 11-12-13 roșu și 1 galben-1 albastru-1 negru. Caz în care ți-ar prinde bine să primești de 3 ori pe 1 roșu.
  • Dacă joci la Duble (în cazul în care este permisă varianta), nu o face dacă nu ai minim 3 duble pe tablă. Evident, un plus de șanse dacă ai și Joker. De reținut faptul că va fi foarte greu pentru adversari să-și dea seama ce joci.
  • Ești închis și vrei să faci Joker jos? Ei bine, ține cont de cât de avansat este jocul și câte piese au luat adversarii tăi. Dacă aștepți prea multe ture, este posibil să închidă unul din ceilalți jucători. Caz în care se poate spune că ai dat „vrabia din mână pe cioara de pe grad”. Ține cont de câte grămezi mai sunt în joc! La startul jocului de remi în 4 sunt 15 grămezi. 8 ajung la jucători, deci mai rămân 7 pentru joc.

Unde poți juca Remi online?

Pe internet, poți juca Remi pe site-uri precum doizece.ro, alegerea îți aparține. E bine însă să știi că unele site-uri îți vor cere să faci cont, altele nu, iar altele îți vor sugera să te loghezi cu un cont de Facebook, Gmail sau alte variante.

Remi pe puncte online

Foarte mulți dintre cunoscuți joacă Remi pe telefon/tabletă în aplicația Okey Plus, iar odată ce vei juca acolo, vei înțelege de ce. Este o aplicație de Remi pe tablă care arată excelent, însă are și mici neajunsuri. Te mai poți trezi cu 3 pietre identice (în orice joc de remi sunt câte 2), te deconectează uneori din senin, iar când alți jucători se deconectează, partida merge foarte greu – trece destul timp până când un „sit-out” este eliminat de la masă.

OkeyPlus Remi App
Okey Plus App – foto din Google Play

În ceea ce privește jocul pe bani reali online, nu avem vești prea bune. În acest moment nu ai unde juca remi pe bani online în România. În schimb, poți juca:

Table pe bani reali la NetBet

Table pe internet la NetBet
Joacă table pe bani reali!
  • mize de la 5 la 99 RON per partidă
  • adversari persoane reale – joci împotriva altor jucători, nu contra unui soft
  • disponibil pe mobil
  • mai multe detalii aici
Bonus de bun venit:
5.000 RON
650 Runde Gratuite
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 100 RON
Valabilitate - 7 zile
Condiții de rulaj – 40x la toate jocurile de pe platformă
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Bingo pe bani reali la Unibet și Vlad Cazino

Alte jocuri de noroc pe internet
Joacă Bingo la Unibet
Bonus de bun venit:
100% Bonus până la 1000 RON
300 Rotiri Gratuite Cash
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 25 ron
Valabilitate - 30 zile
Condiții de rulaj – 35x la Sloturi, Jocuri sau Live Cazino
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail
  • ai aceeași platformă de Bingo online la ambele branduri (sunt partenere). Diferă denumirile camerelor. Poți deschide cont la ambele și profita de două super bonusuri de bun venit
  • mize de la 0.20 la 6 RON per talon
  • jackpot progresiv și fix incredibile
  • promoții zilnice cu premii excelente
Bonus de bun venit:
100% pana la 1.500 RON
225 Rotiri Gratuite Cash
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 25 RON
Valabilitate - 30 zile
Condiții de rulaj – 35x la Cazino si Jocuri, 50x in Live Cazino
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Cum se joacă Remi online – concluzii

Remi este unul din cele mai simple și atractive jocuri de noroc, iar faptul că poate fi jucat în 2, 3 sau 4 jucători este un plus. Fie că îl vei juca pe puncte sau pe bani, în realitate sau pe net, te asigurăm că vei descoperi un joc pe cât de simplu, pe atât de plăcut.

Nu degeaba a fost cel mai vândut joc din SUA în anul 1977, Jocul Anului în Germania în anul 1980 și Jocul Anului în Olanda în anul 1983.

Mulțumim că ai citit articolul „Cum se joacă Remi online”. Sperăm că ai găsit răspunsuri la toate întrebările despre acest joc.

Citește și

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

Cazinouri Recomandate
5.450 RON + 800 Rotiri Gratuite
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 650 Rotiri Gratuite EGT