Free cookie consent management tool by TermsFeedA primit 358 de mii de dolari din greșeală ca ajutor de la stat și i-a pierdut pe toți la pacanele online

Un japonez în vârstă de 24 de ani s-a trezit în cont cu 358 de mii de dolari și i-a pierdut pe toți la jocuri de la cazinouri online. Banii erau destinați pentru ajutorarea populației în contextul pandemiei de Covid-19, dar au ajuns la tânărul al cărui nume nu a fost făcut public de autoritățile nipone.

Acest caz s-a petrecut în orașul Abu, situat în vestul Japoniei. Tânărul ar fi trebuit să încaseze 100 de mii de yeni, echivalentul a 774 de dolari, însă a primit din greșeală suma destinată pentru toate cele 463 de gospodarii cu venituri mici din zonă, potrivit The Guardian.

Episodul s-a petrecut în luna aprilie, iar imediat după ce a văzut banii în cont el a început să retragă în fiecare zi câte 600 de mii de yeni, suma maximă permisă. Își alimenta conturile la cazinouri online și juca de pe telefonul său, însă nu a avut prea mult succes întrucât i-a pierdut pe toți. Conform extrasului bancar, el a retras toți banii între 8 și 21 aprilie, iar apoi i-a depus la diverse cazinouri online.

sursa foto: legitgamblingsites.com

Autorităților le-a luat mai bine de o lună să-și dea seama ce gafă au comis

Niponii l-au dat în judecată în data de 12 mai pentru a-i cere să înapoieze banii, dar au avut o mare surpriză. Deși inițial tânărul le-a spus că le va oferi banii, ulterior le-a transmis că nu mai are nici măcar un yen pentru că aceștia „au fost mutați”. Într-un final a recunoscut că i-a pierdut pe toți la cazinouri online.

Am mutat deja banii. Nu mai pot fi returnați. Nu mai am ce să fac. Nu voi fugi, voi plăti pentru fapta mea. În prezent nu am banii și nici proprietăți care să acopere suma. De fapt, este dificil să-i returnez„, a spus tânărul pentru BBC, prin intermediul avocatului.

Potrivit sursei citate, bărbatul a dispărut după o discuție cu poliția și, începând cu data de 12 mai, nu a mai putut fi contactat timp de câteva zile. După ce a reapărut, el a fost de acord să înapoieze banii. „O voi face puțin câte puțin„, a explicat el.

Autoritățile își mențin decizia de a-l da în judecată

După ce tânărul pasionat de cazinouri a decis în cele din urmă să înapoieze banii, autoritățile orașului Abu au anunțat că nu vor renunța la decizia de a-l da în judecată.

Sunt sincer fericit că va face asta„, a afirmat primarul Norihiko Hanada, care a explicat de ce va continua să îl dea în judecată. „Procesul pe care îl intentăm este un alt lucru. Adevărul va ieși la iveală în instanță„, a mai spus edilul din Abu.

Totuși, experții în legislația niponă se arată sceptici că autoritățile vor reuși să recupereze banii de la pasionatul de cazinouri online.

Chiar dacă orașul va câștiga procesul și va încerca să-i sechestreze bunurile, dacă bărbatul nu posedă nimic, va fi greu să recupereze banii„, a afirmat Hisashi Sonoda, profesor emerit de drept penal la Universitatea Konan din Kobe.

De asemenea, el a precizat că, deși acțiunile acestuia au fost „îndoielnice din punct de vedere moral”, urmărirea penală ar fi dificilă în condițiile în care legislația din Japonia le permite oamenilor să retragă banii din conturile lor.

Cât privește situația oamenilor care nu au primit banii la termenele stabilite, autoritățile au transmis că au început să facă plăți pentru a regla situația și acestea vor primi câte 100 de mii de yeni, așa cum era stabilit încă din luna aprilie.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash