Ce este Revolut? Povestea companiei înființate de un fost bancher de investiții
Prezentă și în România, Revolut a adunat în ultimii 4 ani peste 2.5 milioane de clienți în țara noastră. Povestea acestei companii a început însă în 2015, când Nikolay Storonsky, un fost bancher de investiții la Lehman Brothers și Credit Suisse, a decis să demisioneze și să înceapă un proiect uimitor.
Într-un interviu acordat Bloomberg în 2017, Storonsky a afirmat că decizia de a face această schimbare a fost luată deoarece simțea că a ajuns în vârf și nu mai simțea entuziasm. Stagnarea despre care vorbește l-a determinat să înființeze Revolut Ltd., o companie londoneză ce oferă servicii financiare online.
Șapte ani mai târziu, valoarea totală a companiei este de 33 de miliarde de dolari. Iar Revolut are o ascensiune continuă și își extinde serviciile tot mai puternic pe diverse piețe, inclusiv în România, mărindu-și numărul de clienți de la o lună la alta.
În primă faza, Revolut a început cu carduri preplătite de debit fără comisioane pentru tranzacțiile internaționale. În prezent, serviciile sale includ conturi bancare, transferuri internaționale de bani, criptomonede, tranzacții pe bursă, instrumente de bugetare și de plată a facturilor, dar și posibilitatea de a contracta credite.
„Ideea a fost dintotdeauna să ne extindem dincolo de transferuri în străinătate. Încercăm să ne lansăm pe cât de rapid posibil, viteza fiind mult mai importantă decât să prioritizăm și apoi stabilim o țintă pentru cât de mari vrem să creștem”, a afirmat Storonsky, cel care a înființat Revolut alături de Vlad Yatsenko, un dezvoltator IT care lucrase pentru Deutche Bank.
În prezent, Revolut are peste 25 de milioane de utilizatori persoane fizice, peste 500 de mii de utilizatori business, plățile sunt acceptate în peste 200 de țări, iar în aplicație pot fi făcute tranzacții în peste 30 de monede.
Revolut are peste 2.5 milioane de clienți în România
Ascensiunea Revolut este considerabilă, iar România este una dintre țările cu cel mai mare număr de clienți. Românii folosesc Revolut pentru transferuri bancare, plăți online și în magazine și nu numai. În plus, Revolut a devenit o metodă acceptată pentru depuneri și retrageri inclusiv la cazino online. Pe lângă cardurile tradiționale, utilizatorii pot folosi și Revolut. Iar cei care doresc să folosească metode mai tradiționale pot apela la PaySafe Card sau OKTO.CASH, care nu necesită plăți prin intermediul unor carduri.
În țara noastră, conform ultimelor date oferite de companie, sunt peste 2.5 milioane de clienți. Practic, 10% din numărul total de utilizatori Revolut provin din România. Țara noastră ocupă locul 2 în topul țărilor cu cel mai mare număr de clienți Revolut, după Regatul Unit. În ultimele 12 luni, baza de clienți din țara noastră a crescut cu 67%. România este lider regional, depășind Polonia, care, de asemenea, a depășit pragul de 2 milioane de clienți. În top mai regăsim şi Ungaria (cu aproape 800.000 de clienţi), Bulgaria (500.000 de clienţi) şi Lituania (peste 415.000).
3 Cazinouri Online de Top la care poți depune cu Revolut
Nikolay Storonsky, Chief Executive Officer Revolut despre viitorul Revolut
„Creşterea Revolut continuă în ritmul deja cunoscut. Am construit constant produse noi pentru a avea o ofertă unică la nivel global, ne-am extins în noi pieţe şi am atras noi clienţi. Faptul că am ajuns, în 7 ani, la 25 de milioane de clienţi este o reuşită fantastică pentru compania noastră. Şi suntem nerăbdători să aducem şi mai multe noutăţi pe piaţă în lunile care vor urma”, a declarat Nikolay Storonsky, Chief Executive Officer Revolut.
Revolut încearcă să se extindă cât mai mult și în SUA, unde a trecut de 500.000 de clienți. De asemenea, încearcă să își dezvolte operațiunile în mai multe piețe din America Latină, Asia și Orientul Mijlociu.
Salutare tuturor! Numele meu este Boară Mircea Marius. Vă urez distracție plăcută pe platformele companiei în calitate de Content Manager și Redactor la Tipzor Media. Sunt absolvent al Facultății de Litere și Istorie din Craiova – specializarea Română/Engleză (promoția 1998) și lucrez pentru compania Tipzor Media din anul 2016, fiind cel mai vechi membru al echipei.
Fie că vorbim de fotbal, biliard, rummy, poker, sloturi, ruletă sau blackjack, pot spune că sporturile și jocurile de noroc au făcut mereu parte din „colecția” personală de hobby-uri. Astfel, de-a lungul anilor, am ajuns la un nivel de expertiză care să îmi permită să realizez tutoriale, articole, recenzii și alte materiale dedicate jocurilor de noroc, materiale care te pot ajuta să devii un jucător mai bun și, cel mai important, unul responsabil.