Free cookie consent management tool by TermsFeedCe este Revolut?

Ce este Revolut? Povestea companiei înființate de un fost bancher de investiții

Prezentă și în România, Revolut a adunat în ultimii 4 ani peste 2.5 milioane de clienți în țara noastră. Povestea acestei companii a început însă în 2015, când Nikolay Storonsky, un fost bancher de investiții la Lehman Brothers și Credit Suisse, a decis să demisioneze și să înceapă un proiect uimitor.

Într-un interviu acordat Bloomberg în 2017, Storonsky a afirmat că decizia de a face această schimbare a fost luată deoarece simțea că a ajuns în vârf și nu mai simțea entuziasm. Stagnarea despre care vorbește l-a determinat să înființeze Revolut Ltd., o companie londoneză ce oferă servicii financiare online.

Ce este Revolut - Nikolay Storonsky
Nikolay Storonsky – fondatorul Revolut – sursa foto Wikipedia

Șapte ani mai târziu, valoarea totală a companiei este de 33 de miliarde de dolari. Iar Revolut are o ascensiune continuă și își extinde serviciile tot mai puternic pe diverse piețe, inclusiv în România, mărindu-și numărul de clienți de la o lună la alta.

În primă faza, Revolut a început cu carduri preplătite de debit fără comisioane pentru tranzacțiile internaționale. În prezent, serviciile sale includ conturi bancare, transferuri internaționale de bani, criptomonede, tranzacții pe bursă, instrumente de bugetare și de plată a facturilor, dar și posibilitatea de a contracta credite.

„Ideea a fost dintotdeauna să ne extindem dincolo de transferuri în străinătate. Încercăm să ne lansăm pe cât de rapid posibil, viteza fiind mult mai importantă decât să prioritizăm și apoi stabilim o țintă pentru cât de mari vrem să creștem”, a afirmat Storonsky, cel care a înființat Revolut alături de Vlad Yatsenko, un dezvoltator IT care lucrase pentru Deutche Bank.

În prezent, Revolut are peste 25 de milioane de utilizatori persoane fizice, peste 500 de mii de utilizatori business, plățile sunt acceptate în peste 200 de țări, iar în aplicație pot fi făcute tranzacții în peste 30 de monede.

Revolut are peste 2.5 milioane de clienți în România

Ascensiunea Revolut este considerabilă, iar România este una dintre țările cu cel mai mare număr de clienți. Românii folosesc Revolut pentru transferuri bancare, plăți online și în magazine și nu numai. În plus, Revolut a devenit o metodă acceptată pentru depuneri și retrageri inclusiv la cazino online. Pe lângă cardurile tradiționale, utilizatorii pot folosi și Revolut. Iar cei care doresc să folosească metode mai tradiționale pot apela la PaySafe Card sau OKTO.CASH, care nu necesită plăți prin intermediul unor carduri.

În țara noastră, conform ultimelor date oferite de companie, sunt peste 2.5 milioane de clienți. Practic, 10% din numărul total de utilizatori Revolut provin din România. Țara noastră ocupă locul 2 în topul țărilor cu cel mai mare număr de clienți Revolut, după Regatul Unit. În ultimele 12 luni, baza de clienți din țara noastră a crescut cu 67%. România este lider regional, depășind Polonia, care, de asemenea, a depășit pragul de 2 milioane de clienți. În top mai regăsim şi Ungaria (cu aproape 800.000 de clienţi), Bulgaria (500.000 de clienţi) şi Lituania (peste 415.000).

3 Cazinouri Online de Top la care poți depune cu Revolut

25 lei Bonus Free Play
Se aplica T&C
Cum activezi 888 bonus fara depunere?
Varsta minima 18+
319 Rotiri Gratuite Burning Hot
Cum activezi Superbet bonus fara depunere?
La verificarea contului în perioada 01 Aprilie - 30 Aprilie

444 Rotiri Shining Crown
Cod promo 444CROWN -
Cum activezi Betano bonus fara depunere? 100 rotiri la înregistrarea contului 344 rotiri în termen de 14 zile de la verificare

Nikolay Storonsky, Chief Executive Officer Revolut despre viitorul Revolut

Creşterea Revolut continuă în ritmul deja cunoscut. Am construit constant produse noi pentru a avea o ofertă unică la nivel global, ne-am extins în noi pieţe şi am atras noi clienţi. Faptul că am ajuns, în 7 ani, la 25 de milioane de clienţi este o reuşită fantastică pentru compania noastră. Şi suntem nerăbdători să aducem şi mai multe noutăţi pe piaţă în lunile care vor urma”, a declarat Nikolay Storonsky, Chief Executive Officer Revolut.

Revolut încearcă să se extindă cât mai mult și în SUA, unde a trecut de 500.000 de clienți. De asemenea, încearcă să își dezvolte operațiunile în mai multe piețe din America Latină, Asia și Orientul Mijlociu.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash