Free cookie consent management tool by TermsFeed

În cadrul unei ședințe recente a Parlamentului, premierul Japoniei, Fumio Kishida, a vorbit din nou despre importanța majoră a cazinourilor în turismul internațional.

Potrivit casino.org, Fumio Kishida a declarat că urmărește cu atenție felul în Japonia se pregătește pentru a deveni o destinație turistică de top în rândul amatorilor de jocuri de noroc, așa cum sunt, de exemplu, Las Vegas (SUA) sau Macau (China).

Japonia se apropie de finalizarea planului privind Integrarea Resorturilor (IR), astfel că autoritățile care doresc să devină gazdă, precum Wakayama, Osaka și Nagasaki, au posibilitatea de a-și depune proiectele până pe 28 aprilie.

Încă din faza incipientă, planul nu a fost lipsit de controverse, însă prim-ministrul Fumio Kishida i-a asigurat pe susținătorii acestui gen de turism că încercările de blocare a proiectelor nu au avut succes.

Fumio Kishida a devenit premierul Japoniei pe data de 4 octombrie 2021, iar înlocuirea lui Yoshihide Suga a însemnat vești bune pentru operatorii de cazino care urmăreau să ajungă pe piața offline din Japonia. Noul premier a făcut rapid public faptul că susține eforturile țării de a deschide 3 cazinouri resort în perioada următoare.

Cazinourile de lux vor ajuta din plin turismul japonez

Cazinourile vor reprezenta o componentă majoră a turismului internațional din Japonia, a afirmat premierul, potrivit GGRAsia.

Cele 3 resorturi care urmează să fie deschise vor atrage un număr impresionat de turiști și vor ajuta din plin refacerea acestei industrii a turismului, greu încercată în ultimii doi ani. Pe lângă încasările aduse la buget, un alt avantaj este și creearea a sute de noi locuri de muncă.

Declarațiile premierului indică faptul că Guvernul va aproba toate cele trei proiecte prezentate de Wakayama, Osaka și Nagasaki.

Prim-ministrul Japoniei subliniază importanța cazinourilor
Cum va arăta resortul din Osaka

De menționat faptul că sunt disponibile trei licențe, dar nu există nicio garanție că toate trei vor fi acordate. Chiar dacă toate cele trei proiecte sunt impresionante, sunt o mulțime de detalii pe care gazdele trebuie să le pună la punct.

Tetsuo Saitō, ministrul Terenurilor, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului, a adus în discuție realizarea resorturilor în timpul unei ședinței bugetare recente. Acesta a anunțat constituirea unui grup de experți pentru analizarea tuturor proiectelor și defalcarea lor în funcție de valoare.

Vor fi analizate stabilitatea financiară a prefecturii și a operatorilor de cazino, precum și beneficiile economice pe care resorturile ar urma să le ofere. În plus, operatorii trebuie să demonstreze că au capacitatea de a-și acoperi obligațiile financiare.

Prețul pentru fiecare din resorturile care se vor deschide în Nagasaki și Wakayama depășește 4 miliarde de dolari. Sumele sunt exorbitante, însă autoritățile susțin că totul se va desfășura conform planului.

Odată ce toate cele 3 resorturi își vor deschide porțile, Japonia va deveni, fără doar și poate, o nouă destinație pentru amatorii de jocuri de cazino din întreaga lume, iar turismul japonez va avea doar de câștigat.

Japonia construiește noi cazinouri, iar cele din România se degradează

Planul Japoniei cu privire la lansarea celor 3 resorturi ne face să ne întrebăm de ce cazinourile vechi din România au fost lăsate în paragină, în loc să atragă anual sute de mii de turiști din Europa și din întreaga lume. În prezent, Cazinoul din Constanța se află în plin proces de reabilitare, însă Cazinoul din Sinaia, cel din Vatra Dornei sau cel din Arad se degradează cu fiecare zi care trece.

Cel mai vechi cazino din România, cel din Slănic Moldova, este din nou scos la vânzare, de această dată pentru un preț de 1.9 milioane de euro. În 2013 a fost pus în vânzare la o licitație pentru executarea unor datorii restante, iar în 2021 a fost scos la vânzare de o agenție imobiliară pentru suma de 2.250.000 euro.

cel mai vechi cazino din România
Cazinoul din Slănic Moldova noaptea
Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash