Free cookie consent management tool by TermsFeedCum să câștigi garantat la loto: Povestea românului care a găsit răspunsul

Cum să câștigi garantat la loto este cu siguranță o întrebare la care mulți oameni vor să afle răspunsul. Și pe Ștefan Mandel, un român ajuns astăzi la vârsta de 86 de ani, l-a frământat serios. El a reușit totuși să găsească o soluție și a devenit faimos în întreaga lume după ce a câștigat de 14 ori la Loto. Șansele de a câștiga marele premiu la Loto sunt extrem de mici, având în vedere că sunt milioane de combinații posibile. Totuși, Ștefan Mandel a reușit să descopere răspunsul la întrebarea cum să câștigi garantat la loto încă din anii ’80. Românul a câștigat de 14 ori marele premiu în diverse țări ale lumii și se crede că a obținut în total peste 40 de milioane de dolari.

afla acum cum poti câștiga la loto
Stefan Mandel

Ștefan Mandel a obținut primul mare câștig la loto în 1964

Pe când avea 30 de ani, Ștefan Mandel era deja obsedat de loterie. Își făcuse, de fapt, un scop din a afla răspunsul la întrebarea cum să câștigi  garantat la loto. Imaginați-vă un matematician care scrie aproape fară oprire pe hârtie diverse combinații de bilete în încercarea de a găsi soluția câștigătoare.

În anii ’60 nu existau calculatoare, nu existau algoritmi, totul trebuia făcut pe hârtie. Astfel, Ștefan Mandel completa mii și mii de hârtii, iar întreaga sa casă era plină de astfel de combinații. De altfel, el a fost și evacuat din mai multe locuințe, deoarece proprietarii îl considerau nebun și se temeau că ar putea provoca un incendiu.

Nu a fost însă demoralizat de faptul că oamenii din jur îl considerau nebun. A mers mai departe, iar în 1964 a dat prima lovitură: a ghicit toate cele 6 numere la loteria română și a câștigat un premiu în valoare de 72.783 de lei. El a studiat ani în șir munca lui Leonardo Fibonacci  și a creat “un algoritm de selectare a numarelor” bazat e o metodă pe care a numit-o “condensare combinatorie”. Pentru a câștiga la loto 6/49, el avea o șansă la 13.983.816.

Totuși, cu ajutorul agloritmului pe care l-a creat, Mandel a afirmat că avea nevoie de doar 569 de combinații.  A selectat 15 numere, ceea ce îi garanta cel puțin al doilea premiu ca valoare și alte câteva sute de premii mai mici. De asemenea, el credea că are o șansă din zece pentru a câștiga marele premiu. Astfel, s-a asociat cu încă patru prieteni și fiecare a cumpărat cate 228 de bilete. Ei au câștigat direct marele premiu în valoare de 72.783 de lei, echivalentul a 2 milioane de dolari în acele zile sau peste 16 milioane de dolari în banii din zilele noastre. Cu o parte din acești bani, el a mituit funcționarii publici din România și a fugit din țară.

A descoperit în Australia cum să câștigi garantat la loto

Cum să câștigi garantat la loto
Stire dintr-un ziar local cu Stefan Mandel

În următorii patru ani, Ștefan Mandel a călătorit prin Europa, dar a obținut și o diplomă în economie în Israel. În 1970 s-a mutat însă în Australia. Și-a cunoscut soția aici și inițial a vândut metale prețioase. Mintea sa a rămas însă la loto și a descoperit o “hibă” în sistem care i-a oferit în sfârșit răspunsul la întrebarea cum să câștigi garantat la loto.

Astfel, el și-a dat seama că în anumite loterii, jackpot-ul este chiar și de trei ori mai mare decât suma necesară pentru a cumpăra fiecare combinație posibilă. Să luăm drept exemplu unei loterii de tipul 6 din 40. Aceasta generează 3.838.380 de combinații de numere posibile.

Dar dacă premiul cel mare este de 10 milioane de dolari, iar un bilet costă 1 dolar, automat apare și un câștig garantat destul de impresionant, chiar și după plata taxelor. Sigur, în teorie sună ușor, dar, totuși, nu a fost deloc așa. El a convins alți oameni să creeze un “sindicat de loto”, iar cei 1.745 de membrii cotizau la loteriile descoperite de Ștefan Mandel.

Suma adunată a ajuns până la 2.5 milioane de dolari australieni. În plus, românul a profitat de faptul că în acele vremuri puteai să-ți completezi biletul acasă și doar să mergi să-l achiți și să îl validezi la un punct de vânzare loto. Astfel, pe măsură ce tehnologia a mai avansat, el a creat un algoritm pe calculator care genera fiecare combinație posibilă. În plus, avea o cameră plina de imprimante și computere care lucrau nonstop pentru a tipări biletele. Apoi, acestea erau validate de alți colaboratori.

Unde poti juca online la loto legal în România?

În prezent, trei operatori legali recomandați la care poți paria pe loterii online sunt NetBet, Betano și Superbet.

NetBet

O variantă bună pentru a juca loto online este Netbet Cazino. Pe langa oferta generoasa de pariuri sportive si cazino online, la aceasta companie gasim cele mai multe piete de loterie. Aici avem loterii din Italia, Slovacia, Polonia, Franta, Letonia, Finlanda, Canada sau SUA.

Bonus de bun venit:
5.000 RON
650 Runde Gratuite
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 100 RON
Valabilitate - 7 zile
Condiții de rulaj – 40x la toate jocurile de pe platformă
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Betano

La Betano, partenerul echipelor FCSB și U Craiova, poți paria pe loterii de top. Grecia Kino 20/80, Multi Polonia 20/80, Italia Keno 20/90, Win for Life 10/20 și alte loterii din țări europene precum Franța, Cehia, Slovacia, Ungaria ori Canada, Statele Unite ale Americii (zeci de loterii), Australia sau Singapore îți pot aduce câștiguri incredibile la orice oră. Dacă nu ai cont la Betano, poți profita acum de un bonus de bun venit excelent!


444 Rotiri Shining Crown
Cod promo 444CROWN -
Cum activezi Betano bonus fara depunere? 100 rotiri la înregistrarea contului 344 rotiri în termen de 14 zile de la verificare

Superbet

La fel de bine, poți paria pe cele mai cunoscute loterii internaționale și la Superbet – sponsorul principal al Ligii 1 de fotbal din România. Ai acces la zeci de loterii non stop, iar mizele sunt pentru toate buzunarele. În plus, în această perioadă, poți activa și un bonus de bun venit fără depunere excelent.

319 Rotiri Gratuite Burning Hot
Cum activezi Superbet bonus fara depunere?
La verificarea contului în perioada 01 Aprilie - 30 Aprilie

În anii ’80, Ștefan Mandel a reușit prin această metodă să câștige marele premiu la 12 loterii din Australia și alte 400 de premii mai mici.

Printre acestea se află și un mare premiu de 1.1 milioane de dolari în 1986. “Dintotdeauna am fost acuzat de cei apropiaţi că sunt visător. Timp de 30 de ani am făcut studii în matematică pentru a descoperi modele noi din şirul lui Leonardo Fibonacci (matematician din secolul al XIII-lea) şi pentru a formula conceptul de “condensare combinatorică”. Din când în când cineva mă întreabă: ‘N-ai mai terminat odată?’

În momentul când am ajuns la rezultate, am demonstrat tuturor că acestea sunt concrete şi nu visuri: am anunţat că voi lua premiul cel mare la loteria de la Sydney, în 1987. Toată lumea – şi ziarele şi cunoscuţii – mi-au zis: ‘Nu se poate, n-ai să reuşeşti!’.

Mi s-a mai spus: ‘Domnule Mandel, dacă aşa ceva ar fi posibil, altcineva ar fi făcut-o, deja!’. M-am înfuriat; în acel an am spart loteria de la Sydney şi apoi am mai câştigat, consecutiv, de 12 ori marele premiu, şi 400 de mii de premii mai mici. Deţin ‘recordul mondial’ în acest top; pe locul doi se află un elveţian care a câştigat doar de 3 ori, din noroc. Acum, vocile care, lung timp, au susţinut că sunt un visător, au amuţit”, a spus Ștefan Mandel într-un interviu acordat ziarului Bursa în 1994.

Totuși, câștigurile sale repetate au determinat autoritățile din Australia să schimbe legislația și astfel nu a mai existat posibilitatea ca orice combinație să fie jucată. De asemenea, a fost investigat pentru fraudă de autoritățile din Australia, dar a fost găsit nevinovat.

afla secretele din spatele loteriei
Extragere numere castigatoare

Marele câștig la loteria din Virginia

Sătul de șicanele din Australia, Ștefan Mandel a început să vizeze loteriile din SUA. Avea deja 2.560 de cotizanți în fondul sau, denumit International Lotto Fund, iar ținta cea mare a fost loteria din Virginia. Aceasta era destul de nouă pe piață și oferea posibilitatea că biletele să fie achiziționate în cantități nelimitate și imprimate acasă.

În plus, era o loterie de tipul 6 din 44, ceea ce înseamnă că numărul combinațiilor totale era de 7.059.052, față de alte loterii din SUA, care ofereau peste 25 de milioane de combinații. Într-un depozit din Melbourne, el avea 30 de calculatoare și 12 imprimante laser, plus 16 angajați cu normă întreagă pentru a tipări milioane de bilete. Acest proces a durat timp de 3 luni. Biletele care aveau o greutate de 20-30 de tone au fost expediate în SUA, iar costurile de transport s-au ridicat la 60 de mii de dolari.

Pe 12 februarie 1992, jackpot-ul loteriei din Virginia a ajuns la 27 de milioane de dolari, iar Mandel a știut că acesta este momentul potrivit să joace toate combinațiile printate deja. Un om de afaceri angajat de Mandel, pe nume Anithalee Alex Jr, a trebuit să coordoneze întreaga activitate pentru validarea și plata biletelor. El a contractat de zeci de oameni pentru a merge la benzinariile și magazinele alimnetare din regiunea Norfolk pentru a face acest lucru. Totul a decurs fară probleme timp de două zile, însă, cu câteva ore înainte de închiderea ferestrei de cumpărare, unul dintre magazine a încetat să le vândă. În cele din urmă, au fost cumpărate undeva între 5 și 6 milioane de bilete.

Chiar dacă nu au fost toate variantele acoperite, premiul cel mare de 27 de milioane de dolari a fost câștigat, alaturi de alte sute de premii mai mici. După ce au descoperit schema lui Mandel, autoritățile din SUA s-au înfuriat. FBI și CIA au anchetat afacerea, în timp ce directorul loteriei Ken Thorson a refuzat în primă fază plata.Iar când s-a făcut, impozitul stabilit a fost de 30%. După patru ani de procese, lui Mandel i s-a dat dreptate. Practica era legală la acel moment, chiar dacă între timp și legislația din SUA a fost modificată și astăzi nu mai funcționează.

În ce privește sumele de bani, Mandel și-a plătit o taxă de consultanță de 1.7 milioane de dolari. În schimb, investitorii sai au fost nemulțumiți, în condițiile în care ar fi primit circa 1.400 de dolari la o investiție de 4.000 de dolari, conform Washington Post. În 1993, Mandel a încercat să deschidă propria loterie în Gibraltar, însă acest lucru nu i-a ieșit. Ulterior, s-a stabilit în Vanuatu, unde trăiește și astăzi.

Cum să câștigi garantat la loto: Metoda folosită de Ștefan Mandel

  1. A calculat numărul total al combinațiilor posibile la diverse loterii
  2. A căutat loteriile unde marele premiu este de cel puțin 3 ori mai mare decât costul acoperirii tuturor combinațiilor
  3. A strâns bani pentru a plăti fiecare combinație, găsind alti investitori
  4. A folosit un algoritm și computere pentru a imprima milioane de bilete cu fiecare combinație
  5. A mers cu biletele la sute de puncte loto pentru a le valida și plati
  6. A făcut profit după ce a plătit taxe și a împărțit banii investitorilor

Ștefan Mandel, așteptat să fie judecat în Israel

În anul 2000, Mandel s-a întors în Israel unde a încercat să deschidă un fond de investiții. Totuși, în 2002 a fost cercetat pentru fraudă, a plătit o cauțiune și apoi a plecat la Londra. În 2004, el a fost condamnat la 10 luni de închisoare și la plata unei amenzi de 29 de mii de dolari.

Conform unui articol publicat de ziarul israelian YNet în acest an, Ștefan Mandel ar fi vrut să revină în Israel să fie judecat în luna aprilie 2020. Totuși, acest lucru nu s-a mai întâmplat, având în vedere contextul actual. “A fost fugar de multă vreme. În calitate de fugitiv, apelurile sale nu merită luate în considerare de Curtea Supremă. Oricum, nu a fost corect să-l condamnăm la închisoare, având în vedere că nu a fost prezent la proces”, a afirmat Hanan Melcer, vicepreședintele Curții Supreme din Israel.

afla cum poti castiga la loto
Mandel lucrand la sistemul sau

Autoritățile din Israel au transmis că Mandel va beneficia de 30 de zile de imunitate când se vă întoarce. Avocatul său a menționat că Mandel vrea să facă acest lucru și că are dovezi care să arate că este nevinovat.

Ce a scris presa internațională despre omul care a aflat cum să câștigi garantat la loto

În ultimii ani, cele mai importante publicații ale lumii au publicat ample materiale despre povestea lui Ștefan Mandel, omul care a aflat cum să câștigi garantat la loto. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva pasaje din descrierile pe care publicații internaționale importante i le-au făcut lui Ștefan Mandel.

Business Insider: 

“Ai șanse de patru ori mai mari să fii lovit de fulger decât să câștigi la loterie. Aparent, aceste șanse nu i se aplică și lui Ștefan Mandel, un economist romano-australian care a câștigat la loterie de 14 ori. Mandel și-a orientat atenția asupra felului în care poate hackui loteria din Virginia. Acum, el trăiește o viață liniștită în Vanuatu, o țară insulară din Pacificul de Sud, cunoscută pentru vulcanii și cascadele sale”.

Washington Post: 

“Ștefan Mandel a avut o problemă. În anii ’60, a trăit sub regimul opresiv al României comuniste. A fost o problemă pe care a împărtășit-o cu milioane de oameni, însă Mandel, un economist bine instruit, având în cap o mulțime de numere, a venit cu o idee destul de inedită. El a decis că trebuie să câștige la loterie”.

The Hustle

“La sfârșitul anilor ’60, un tânăr economist român, pe nume Ștefan Mandel, se străduia să se descurce. La vremea respectivă, România comunistă traversa o perioadă marcată de sărăcie, locurile de muncă lipseau, la fel și hrana. Țara trăia într-o mizerie profundă. Salariul lui Mandel de 360 de lei pe lună (10 dolari) nu a fost suficient pentru a se descurca și, după cum singur a recunoscut, a avut nevoie de o metodă pentru a obține rapid bani grei. Mulți români aflați în situația lui Mandel au apelat, din necesitate, la comiterea unor infracțiuni. Dar Mandel, un ‘filosof-matematician’ auto-descris, a văzut o altă ieșire: loteria”.

Express: 

“În ciuda șanselor destul de scăzute de a câștiga la loterie, un om a sfidat sistemul pentru a căștiga premiul cel mare de 14 ori. El a făcut milioane din calcule matematice inteligent concepute, care pentru el păreau să garanteze succesul la loterie. Desi suma exacta câștigată de Ștefan Mandel este un secret atent păstrat, este acceptat faptul că a făcut o avere din schemele sale pentru a câștiga jackpot-uri la loterie în întreaga lume”.

Daily Mercury

“În timp ce majoritatea oamenilor care visează să obțină jackpot-ul la loto se bazează pe un noroc chior, domnul Mandel a avut alte idei. Totuși, deși metoda domnului Mandel nu era ilegală, ea a ridicat suspiciuni și a fost târât într-o bătălie legală timp de patru ani. În acea perioadă a fost cercetat de nenumărate agenții internaționale, inclusiv de CIA, FBI și Comisia de Valori din Australia. În cele din urmă, el a fost exonerat de orice infracțiune”.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash