Free cookie consent management tool by TermsFeed20 de lucruri mai puțin știute despre Ocean’s Eleven

Au trecut aproape două decenii de la apariția Ocean’s Eleven, dar filmul se bucură în continuare de apreciere. Tocmai de aceea vă prezentăm o listă cu 20 de lucruri mai puțin știute despre Ocean’s Eleven.

Ocean’s Eleven este unul dintre filmele clasice când vine vorba despre jefuirea unui cazinou. Distribuția filmului apărut în 2011 a fost sclipitoare, în condițiile în care am regăsit nume precum George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle, Andy Garcia, Bernie Mac și Julia Roberts. Filmul este un remake al producției din 1960 și a mai avut continuări în 2004 (Ocean’s Twelve), 2007 (Ocean’s Thirteen)  și 2018 (Ocean’s 8).

1. George Clooney nu trebuia să joace inițial rolul lui Danny Ocean

În primă fază, producătorii s-au gândit la Bruce Willis, actor renumit pentru filmele de acțiune în care a jucat, în special pentru seria Die Hard. Totuși, din cauza faptului că acesta avea alte înțelegeri semnate și nu a putut să-și facă loc în calendar, rolul i-a revenit în cele din urma lui George Clooney.

20 de lucruri mai puțin știute despre Ocean’s Eleven
Coperta filmului Ocean s Eleven

2. George Clooney i-a oferit o bancnotă de 20 de dolari Juliei Roberts când i-a trimis scenariul

De asemenea, el a adăugat și un bilețel pe care scria “Am auzit că acum primești 20 pentru fiecare film“, făcând referire la faptul că aceasta era actrița cel mai bine plătită în acel moment, câștigând 20 de milioane de dolari pentru fiecare film. Între Clooney și Roberts s-a legat o strânsă relație de prietenie după Ocean’s Eleven. Cei doi au mai jucat în alte trei filme împreună apoi – Confessions of a Dangerous Mind, Ocean’s 12 și Money Monster.

20 de lucruri mai puțin știute despre Ocean’s Eleven
George Clooney

4. Rolul lui Matt Damon i-a fost oferit inițial lui Mark Wahlberg

Producătorii l-au contactat inițial pe Wahlberg căruia i-au propus să joace în rolul lui Linus Coldwell. Totuși, Wahlberg a refuzat propunerea pentru a juca în Planet of the Apes, un film care a fost un fiasco la vremea lui și a primit numeroase critici. Cu siguranță că Wahlberg regretă acum alegerea făcută.

5. Nemulțumirile lui Don Cheadle

După ce filmările pentru Ocean’s Eleven au ajuns la final și s-a ajuns în post-producție, Don Cheadle a cerut ca numele său să fie promovat în prima linie, alături de cele ale lui George Clooney, Matt Damon și Brad Pitt. Totuși, producătorii l-au refuzat, spre supărarea acestuia. În cele din urma, Don Cheadle a cerut ca numele său să nu mai fie promovat deloc, deși a jucat un rol important în film. Când Cheadle s-a întors în Ocean’s 12 și Ocean’s 13, numele său a fost promovat în aceeași măsură cu cele ale celorlalți actori principali. Se pare că protestul său a dat roade în cele din urmă.

6. Brad Pitt a folosit o perucă faimoasă la Hollywood

În Ocean’s Eleven, Brad Pitt l-a interpretat pe Rusty. La un moment dat, el s-a deghizat într-un doctor și a avut astfel nevoie de o perucă. Producătorii i-au oferit una faimoasă la Hollywood, folosită și de Mike Myers când repeta pentru Austin Powers: International Man of Mystery.

7. Ocean’s Eleven a pierdut trei actori înainte de startul producției

În primă fază, Luke Wilson și Owen Wilson trebuiau să joace rolul fraților Virgil și Turk, dar au renunțat în cele din urmă pentru a juca în filmul creat de Wes Anderson, The Royal Tenenbaums. De asemenea, Danny Glover, care inițial trebuia să joace rolul lui Frank, a ales și el să accepte oferta de a participa în The Royal Tenenbaums. Locul celor trei în Ocean’s Eleven a fost luat de Bernie Mac, Scott Caan și Casey Affleck.

8. Un actor britanic trebuia inițial să joace rolul lui Basher Tarr

Rolul expertului în materiale explozibile, Basher Tarr, i-a fost atribuit inițial unui actor britanic. Totuși, regizorul Steven Soderbergh s-a răzgândit după ce l-a urmărit cu atenție pe Don Cheadle. A contat mult rolul pe care acesta l-a făcut în serialul TV The Rat Pack, în care l-a jucat pe Sammy Davis Jr.

9. Doi actori din filmul original Ocean’s Eleven apar și în producția din 2001

Henry Silva și Angie Dickinson au avut roluri importante în filmul original apărut în 1960, dar au avut apariții și în remake-ul din 2001. Ce-i drept, nu au roluri importante de această dată, ci mai degrabă apar în câteva cadre. Cei doi sunt spectatori la meciul de box.

10. legăturile dintre cele două filme sunt foarte puține

Chiar dacă Ocean’s Eleven este un remake după filmul original apărut în 1960, legăturile dintre cele două sunt foarte puține. De fapt, Danny Ocean este singurul personaj care are același nume precum predecesorul din filmul original.

11. O scenă din film a fost scoasă după atentatul de la World Trade Center

În producția inițială a filmului era prevăzută și o scenă în care New York Hotel și Cazinoul erau distruse de explozibili. În cele din urmă s-a decis ca scenele sunt prea asemănătoare cu atentatul de la World Trade Center, ce a avut loc tot în 2001. Din acest motiv au renunțat la planurile inițiale, având în vedere starea de spirit ce era în SUA în acele vremuri.

12. Actorii au primit sume mult mai mici decât cota lor de piață

Seria Ocean’s a impresionat prin distribuția avută, dar acest lucru nu înseamnă automat că echipa de producție a aruncat cu bani grei pentru a-i convinge pe actori să accepte oferta. De fapt, ei au primit sume mult mai mici decât cele pe care le cereau inițial. Inclusiv Julia Roberts, care avea o cotă deosebită la acel moment, a renunțat la standardele sale și a cerut mai puțin de 20 de milioane de dolari. Toți actorii s-au pus rapid de acord întrucât considerau că este o șansă imensă de a lucra împreună, care altfel nu s-ar fi putut concretiza.

13. Don Cheadle este rușinat de accentul său britanic

El a primit numeroase critici și a stârnit ironii pentru accentul britanic. Inclusiv el nu este prea mulțumit de reușita sa. A admis că s-a simțit rușinat de felul în care vorbea cu accent britanic, chiar dacă a muncit din greu să iasă ceva bun. Cheadle a mers chiar și la Londra pentru o bună perioadă de timp în încercarea de a asimila cât mai bine accentul britanic.

Vrei jocuri de pacanele inspirate din filme celebre?


Filmele au inspirat mai multi producatori de sloturi video sa lanseze jocuri de pacanele clasice dar cu simboluri si tema din filme celebre de la Hollywood. Iata doar cateva din jocurile ca la aparate cu filme recomandate de Cazino 365.

14. De ce mănâncă aproape mereu Rusty în Ocean’s Eleven?

20 de lucruri mai puțin cunoscute despre Ocean’s Eleven
Rusty interpretat de Brad Pitt

În aproape fiecare scenă în care apare, Rusty, interpretat de Brad Pitt, mănâncă sau ciugulește câte ceva. În scenariul original acest lucru nu era prevăzut, dar acesta a fost modificat tocmai la cererea lui Brad Pitt. Cum programul era foarte încărcat, actorii nu aveau timp prea mult la dispoziție. Tocmai de aceea, Pitt a venit cu ideea să mănânce direct în timpul filmărilor pentru a-și putea potoli foamea.

15. Julia Roberts a urât filmul original Ocean’s Eleven din 1960.

Ea a mărturisit într-un interviu că nu i-a plăcut deloc filmul ce i-a avut printre protagoniști pe Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr, Joey Bishop și Peter Lawford.

16. Julia Roberts era ținta farselor

Julia Roberts - una din cele mai iubite actrite de la Hollywood
Julia Roberts în Oceans Eleven

Fiind singura femeie dintr-o distribuție aleasă pe sprânceană, Julia Roberts nu avea cum să nu fie în centrul atenției. Tocmai de aceea, ea a devenit de multe ori și ținta farselor. De multe ori i s-a întâmplat să fie trezită la 5 dimineața deși nu trebuia să filmeze în zilele respective. Altădată se temea chiar să mai intre seara în camera de hotel, neștiind ce o așteaptă. Chiar și așa, Julia Roberts a mărturisit că a savurat în cele din urmă aceste glume.

17. Gluma inspirată din realitate în film

Chiar dacă Ocean’s Eleven nu este inspirat din fapte reale, în film a fost inclusă totuși o gluma ce face referire la un episod care chiar s-a întâmplat. Andy Garcia joacă rolul lui Terry Benedict, proprietarul cazinoului Bellagio. Rolul este inspirat chiar din adevăratul proprietar al Bellagio, Steve Wynn. La un moment dat, Terry Benedict îi spune lui Rusty că “aș fi dezamăgit dacă vei fi săltat când iți vei cumpăra o mașină de 100 de mii de dolari în Newport Beach”. Această replică are la bază un episod real. În 1993, fata proprietarului cazinoului Bellagio a fost răpită, iar acesta a plătit o recompensă de 1.45 milioane de dolari. Autorul răpirii a fost arestat însă după doar 6 zile, când încerca să plătească 200 de mii de dolari pentru a cumpăra un Ferrari în Newport Beach.

18. Shaobo Qin a apărut doar în seria Ocean’s

Shaobo Qin in filmul de debut
Shaobo Qin este acrobatul The Amazing Yen

El a interpretat rolul acrobatului The Amazing Yen. Ocean’s Eleven a fost de fapt filmul său de debut în industrie, dar cinematografia nu l-a pasionat prea tare. De fapt, cele patru filme din seria Ocean’s au fost singurele în care a apărut, deși a avut și alte oferte.

19. Ocean’s Eleven putea apărea în alb-negru

În primă fază, regizorul Steven Soderbergh a dorit să filmeze în alb-negru, ca un fel de omagiu față de producția inițială din 1960.Din fericire s-a răzgândit, după ce a ajuns la concluzia că ar fi fost mai scump și ar fi trebuit să elimine din film anumte aspecte mai moderne. În cele din urmă, el a filmat în alb-negru un alt film cu George Clooney, Good Night and Good Luck.

20. Eroarea pe care puțini au sesizat-o în film

În Ocean’s Eleven s-a strecurat și o eroare de continuitate. La un moment dat, Brad Pitt apare când mănâncă un cocktail de creveți dintr-o cupă. Când cadrul revine asupra lui, Pitt apare mâncând de pe un platou, pentru ca apoi, pe măsură ce scena a continuat, să mănânce din nou dintr-o cupa.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash