Free cookie consent management tool by TermsFeedMatematica l-a transformat în Zeul Ruletei: Citește povestea reală a regizorului Gonzalo Garcia Pelayo!

Gonzalo Garcia Pelayo: Zeul Ruletei – de la regizor de filme la criptomonede. Gonzalo Garcia Pelayo este o legendă din lumea gamblingului. A fost considerat zeul ruletei pentru că a reușit să-și creioneze o avere impresionantă prin practicarea acestui joc de noroc, ajungând să fie spaima tuturor cazinourilor. Față de alți jucători, care au mizat totul pe un număr norocos sau o culoare, spaniolul din Madrid a crezut în matematică și în imperfecțiunile lucrurilor făcute de oameni. A profitat de unele vicii tehnice pentru a câștiga sume importante de bani.

Gonzalo Garcia Pelayo – omul care nu poate trăi fără matematică

Supranumit Zeul Ruletei, Gonzalo Garcia Pelayo s-a născut pe 25 iunie 1947, în Spania. Nu se știu prea multe despre copilăria sa, doar că, odată ajuns la școală, a fost remarcat pentru pasiunea sa pentru matematică. Concomitent cu pasiunea pentru numere și algoritmi, Gonzalo Garcia-Pelayo și-a arătat și interesul profund pentru arta cinematografică și muzică.

A studiat filosofia și literele la o prestigioasă universitate din Sevilla, ca apoi să urmeze școala de film din Madrid. Acest lucru s-a întâmplat prin anii 60, când avea 20 de ani. A cochetat cu meseria de DJ, apoi a devenit crainic la radio la popularele posturi Radio España și Radio Nacional de España.

Zeul Ruletei, de la filosofie la cinematografie și muzică

În 1975, Gonzalo Garcia Pelayo a fondat casa de discuri GONG și a reușit să producă peste 130 de albume. În calitatea sa de producător muzical, a lucrat cu numeroase trupe, grupări și artiști celebri din Spania, dar și de peste hotare. Totodată, Gonzalo a produs artiști în multe țări din America Latină, inclusiv de prin Argentina, Cuba Chile. Pentru întreaga sa carieră în industria muzicii, Gonzalo Garcia Pelayo a fost denumit tatăl al rock-ului andaluz.

Gonzalo a lucrat și în cinematografie, regizând numeroase ecranizări, cum ar fi Manuela, Living in Seville, Girls, Copla sau Wounded Women. A fost mereu un om activ și s-a remarcat încă din adolescență în industria de divertisment.

Zbuciumata incursiune a Zeului Ruletei în lumea gamblingului

Nu se știe exact când Gonzalo a intrat în industria jocurilor de noroc, însă cu siguranță a făcut-o într-un mod calculat. Indiferent de momentul sau adevăratul motiv al aderării sale la lumea cazinourilor, Gonzalo s-a remarcat prin impresionanta sa activitate la ruletă.

Fiind fascinat de numere, calcule matematice și algoritmi, a căutat mereu tipare pe baza cărora să dezvolte algoritmi care să bată cazinourile. A plecat de la premiza că tot ce e făcut de om este imperfect. O masă de ruletă poate fi influențată de podeaua pe care este amplasată, de unghiul de înclinare și chiar pe căsuțele în care trebuie să pice bila. Orice imperfecțiune, chiar și de o fracțiune de milimetru poate influența rezultatul final.

Însă pentru a-și demonstra teoria, a trebuit să practice o amplă activitate de cercetare și să adune date despre rezultatele obținute la ruletă. A ales ca punct de plecare Casino Grand Madrid. Însă, cum nu putea să fie atent la tot ce se întâmplă la toate mesele de ruletă, și-a implicat și familie în această amplă campanie de cercetare. Doi dintre copiii săi, Ivan și Vanessa, au fost introduși în această etapă de strângere de date.

Ruleta a fost ținta imperfecțiunilor în algoritmul Gonzalo

Împreună au reușit să colecteze peste 30.000 de rezultate și, odată ce au avut suficiente informații, acestea au fost introduse într-un program special conceput de Gonzalo pentru a analiza rezultatele. Cu ajutorul tehnicii, Gonzalo Garcia Pelayo a aflat ce numere sau ce zone ale roții pot oferi rezultatul la fiecare rotire. În acest mod, a reușit să-și crească șansa de câștig cu 6% față de casă, prilej cu care a început să joace și pe bani. Ca să înțelegeți mai bine cât de important este acest procentaj al șansei de câștig, facem o scurtă recapitulare a jocului de ruletă.

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc, bazele sale fiind puse în 1655 de un fizician cunoscut sub numele de Blaise Pascal. De fapt fizicianul francez a dorit să inventeze o roată cu mișcare perpetuă, care trebuia să se învârtească la nesfârșit fără a folosi energie din sursă externă.

Doar că invenția sa avea să se transforme într-unul dintre cele mai practicate jocuri de noroc din cazinouri. Până prin 1840, ruleta sa nu avea buzunarul zero. Însă totul s-a schimbat în a doua partea a secolului al XIX-lea, când Francois și Lois Blanc au proiectat o roată de ruletă cu un singur zero pe ea, special pentru a oferi un avantaj mai mare casei (cazinoului). În prezent aceasta este recunoscută ca fiind ruleta europeană.

Există și ruleta americană, o variantă ce are pe roată două zone de 0 și 00, oferind avantaje și mai mari cazinourilor. Practic, la un joc de ruletă, marja de câștig pentru casă poate fi între 2.7% și 5.2%.

Matematica l-a transformat în Zeul Ruletei - versiuni de ruletă
Ruleta americană vs. ruleta europeană

Jucătorii pot paria pe un număr sau pe culoare, pot paria se o serie de numere sau să facă pariuri mixte. Nu este greu de jucat, dar necesită respectarea unor reguli, iar jucătorii profesioniști dezvoltă chiar unele strategii de joc. Doar că totul ține foarte mult de inspirația jucătorului, dar și de hazard.

Gonzalo Garcia Pelayo a reușit să-și mai atragă un atu de partea sa și anume algoritmul matematic ce i-a oferit probabilitatea de câștig cu o serie de numere sau o zonă de pe roată.

Primele câștiguri obținute de Zeul Ruletei

La finalul lui 1991, Gonzalo Garcia Pelayo încheiase sesiunea sa de cercetare și era pregătit să parieze primii bani reali. A pornit la drum cu 2.200 de dolari, dar succesul nu a apărut peste noapte. A început să joace mai mult pentru a-și testa sistemul. După o serie de eșecuri și înjumătățirea bankroll-ului, Gonzalo are parte de primele sale câștiguri, ceea ce-i valida teoria.

Au urmat numeroase vizite în care Gonzalo a mers împreună cu familia, punându-i să joace simultan la mai multe mese, ceea ce a generat și primele venituri mai importante, de peste 100.000 de dolari, dar a atras și atenția agenților de securitate. Ei nu puteau înțelege secretul succesului său și nu puteau dovedi că încalcă regulile cazinoului.

Administratorii cazinoului au încercat să-l oprească în a mai juca, acuzând-ul de înșelăciune și chiar au schimbat roțile între mese, doar că Gonzalo știa fiecare roată și aplica regulile conform algoritmului.

În cele din urmă, această stare conflictuală a fost soluționată în instanță, Curtea Supremă Spaniolă respingând încercările cazinoului de a interzice familia, iar imperfecțiunile meselor de ruletă au fost catalogate ca fiind un avantaj și nu o formă de înșelăciune.

Cazinoul a schimbat mesele cu totul, ceea ce a dezarmat familia Pelayo în a mai juca în cadrul acestuia. Însă asta nu i-a împiedicat pe Zeul Ruletei și familia sa să înceapă un turneu prin Europa. Au debutat la Amsterdam și, după 4 luni, au plecat cu peste 400.000 de dolari. Au făcut un scurt popas la Viena, unde au doborât un record al lor, câștigând peste 100.000 de dolari într-o singură noapte. Dar pentru familia Pelayo situația se complica la fiecare nou cazinou vizitat, ceea ce făcea imposibil de aplicat strategia lor de a aduna date și a plasa pariurile.

Top Cazinouri Online la care poți juca Ruletă cu dealer live

25 lei Bonus Free Play
Se aplica T&C
Cum activezi 888 bonus fara depunere?
Varsta minima 18+
319 Rotiri Gratuite Burning Hot
Cum activezi Superbet bonus fara depunere?
La verificarea contului în perioada 01 Aprilie - 30 Aprilie
200 Rotiri Gratuite + 20 Lei Speciala Gratis
Cum activezi NetBet bonus fara depunere?
200 Rotiri Gratuite plus freebet 20 lei
Cum activezi Winbet bonus fara depunere?
350 Rotiri Gratuite la Shining Crown, Fără depunere
Folosește codul K_350COROANE și joacă!
Cum activezi Maxbet bonus fara depunere?

Familia Pelayo, mai bogată cu 2 milioane de dolari

O parte dintre membrii familiei, obosiți și epuizați de acest maraton, au ales să se întoarcă în Spania, în timp cei rămași în cursă au ales să călătorească spre Las Vegas. În Europa practic nu mai erau primiți în cazinouri, isprava lor ajungând să fie cunoscută pe întreg continentul.

Odată ajunși în America au constatat că mesele erau altfel, iar roata de ruletă avea și a doua zonă verde cu zero, ceea ce făcea mai dificil să obțină avantaje semnificative. Cu toate acestea, au reușit să strângă peste 500.000 de dolari înainte ca însuși Gonzalo Garcia Pelayo să renunțe.

Nimeni nu știe câți bani au strâns membrii familiei Pelayo prin strategia dezvoltată de Gonzalo. O estimare generală arată că veniturile familiei au depășit 2 milioane de dolari din ruletă.

Zeul Ruletei nu renunță la matematică și trece la criptomonede

Bătrânul Garcia a terminat cu jocul la ruletă, dar pasiunea pentru matematică și statistici l-a făcut să se orienteze spre poker și biliard. De asemenea, a revenit pe platourile de filmare și și-a ecranizat povestea în filmul The Pelayos, recunoscut și sub denumirea de Winning Streak. Escapadele sale au fost subiectul unui documentar și al unei cărți.

Iar, mai nou, familia Pelayoa lansat Mind. Capital, o platformă de tranzacționare criptomonede. După cum se poate observa, matematica și acțiunile calculate au fost mereu prezenta în viața celui denumit Zeul Ruletei – Gonzalo Garcia Pelayo.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash