Free cookie consent management tool by TermsFeedSatul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia

Unul dintre cele mai importante câștiguri din istoria loteriei datează din 2011, când locuitorii unei localități din Spania au cumpărat mai multe bilete cu aceleași numere și au câștigat 720 de milioane de euro (950 de milioane de dolari). Faceți cunoștință cu Sodeto, satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia.

locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia.

În decembrie 2011, satul Sodeto, care la vremea respectiva reunea 250 de suflete, aflat în provincia Aragon, viața locuitorilor era foarte dificilă. În general, oamenii munceau câmpurile din preajma localității și trăiau de pe o zi pe alta. Salvarea lor s-a numit însă loteria El Gordo, la care obișnuiau să joace prin intermediul Asociației Femeilor Casnice. Fiecare locuitor a mizat cel puțin 5 euro, iar premiul total a ajuns la 720 de milioane de euro.

Unul dintre cele mai importante câștiguri din istoria loteriei datează din 2011
Sodeto, satul din Spania

Cei care au jucat 5 euro au încasat 100 de mii de euro, în timp ce mulți dintre locuitori au jucat mai multe bilete, cu miză mai mare, în localitate fiind destul de mulți milionari în momentul de față. În 2011, Spania era lovită de o criză financiară foarte puternică, iar tot mai mulți oameni își puneau speranța în această loterie. Un sfert dintre spanioli erau șomeri, iar 5 milioane de locuitori trăiau la limita sărăciei.

Erau proteste zilnice, oamenii erau înfometați și mulți dintre ei au părăsit țara în căutarea unor locuri noi de muncă. De asemenea, și procentul sinuciderilor crescuse. Ideea de a juca la loterie in Sodeto a aparținut doamnelor din Asociația Femeilor Casnice. Acestea au bătut din ușă în ușă și mulți au jucat doar de rușine, ca să nu le refuze. În total, gospodinele au vândut 1.196 de bilete și puțini erau cei care credeau cu adevărat că acela va fi momentul ce le va schimba viețile.

Cum au aflat locuitorii din Sodeto că au câștigat la loto
O parte din castigatorii loteriei

Cum au aflat locuitorii din Sodeto că au câștigat la loto

Pe 22 decembrie 2011, viața locuitorilor din Sodeto decurgea ca în oricare alta zi. Era ora 9:57 și Rosa, primarul localității din acel moment, se afla în mașină și asculta postul de radio. La un moment dat, ea aude moderatorul emisiunii că vorbește despre loteria El Gordo și că acesta se întrebă oare unde este biroul loteriei din localitatea Granen. Acesta era și locul unde au fost jucate cele 1.196 de bilete de gospodinele din Sodeto, astfel că Rosa a început să facă diverse calcule.

Apoi o sună pe prietena ei Carmen, din Asociația Femeilor Casnice și o întreabă direct: “Dar cum? Dar cum? Am putea fi noi?” Iar Carmen i-a răspuns direct: “Da, am câștigat! Am câștigat El Gordo!”. Sandra, o altă locuitoare din Sodeto, intră în panică în momentul când află că a jucat și ea biletul câștigător. Nu mai știa unde l-a pus. “Nu-mi mai găsesc nenorocitul de bilet!”, a exclamat ea, iar apoi a izbucnit în lacrimi. Devine isterică și începe să arunce cu haine și documente. După o oră, în bucătărie, găsește biletul și exultă. În schimb, Marisol, o altă câștigătoare, se afla la dentist în ziua cea mare. Inițial i s-a părut că a jucat alte numere, dar dentistul îi spune că biletul a fost jucat la Granen.

Într-un suflu, ea pleacă de la dentist și o suna pe Rosa, primarul localității, pentru a verifica. Când află că este adevărat, Marisol începe să o ia la fugă pe străzile orașului și să petreacă. În scurt timp, pe străzile din Sodeto totul s-a transformat într-o adevărată fiestă, în care oamenii au sărbătorit fară oprire cel mai important moment din viețile lor. A doua zi, Sodeto a început însă să devină un loc de pelerinaj.

 le-au propus oamenilor din Sodeto afacerile vieții
Anunturi cu produse de lux, case, etc. adresate locuitorilor din Sodeto

Pe străzile micuței localități și-au făcut apariția tot mai multe mașini de lux în care se aflau diverși bancheri sau dealerii unor reprezentanțe auto de lux. Îmbracați la patru ace, aceștia le-au propus oamenilor din Sodeto afacerile vieții, însă nu au avut prea mult succes. De asemenea, jurnaliști din întreaga lume au venit în Sodeto pentru a relata povestea satului în care toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia.

Unde poti juca online la loto?

Cea mai buna varianta pentru a juca loto online este Netbet Cazino, pe langa oferta generoasa de pariuri sportive si cazino online, la aceasta companie gasim cele mai multe piete de loterie. Aici avem loterii din Italia, Slovacia, Polonia, Franta, Letonia, Finlanda, Canada sau SUA.

Bonus de bun venit:
5.000 RON
650 Runde Gratuite
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 100 RON
Valabilitate - 7 zile
Condiții de rulaj – 40x la toate jocurile de pe platformă
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Cine e singurul om din sat care nu a câștigat la loterie

Satul unde toți locuitorii au câștigat la loto are și o poveste specială, întrucât a existat și o excepție. Grecul Costis Mitsotakis este singurul om din sat care nu a câștigat la loterie alături de vecinii săi. Acest lucru s-a datorat faptului că doamnele de la Asociația Femeilor Casnice au uitat să îl caute pentru a-i spune despre intenția lor de a juca la loterie.

Costis Mitsotakis se mutase din Grecia după ce s-a îndrăgostit de Sandra, o locuitoare din Sodeto, de care s-a despărțit însă între timp. El a rămas însă în Sodeto și locuia undeva la marginea localității.

Cumva, după ce s-a aflat că Sodeto a devenit satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia, vecinii au început să aibă un sentiment de vinovăție față de el pentru că l-au exclus. În euforia câștigului, mulți dintre ei i-au promis că îi vor oferi bani. În realitate însă, doar un singur prieten i-a oferit un plic în care se aflau 1.000 de euro. “Ia-l repede înainte să îmi dau seama că am făcut o prostie”, i-a spus acesta.

De asemenea, fosta iubita, Sandra, i-a dăruit mașina ei veche, dar Costis spune că nu este supărat de felul în care au evoluat lucrurile și de faptul că nu s-a aflat pe lista câștigătorilor din satul unde toți locuitorii au câștigat la loto. De altfel, el a vrut să fie discret când jurnaliști din întreaga lume au venit să scrie despre povestea lui.

Cine e singurul om din sat care nu a câștigat la loterie
Costis Mitsotakis

“Toată lumea este atât de bolnava să-și spună poveștile încât eu fug de reporteri. Oamenii se simt vinovați față de mine. Poate că sunt prea egoist, însă mie îmi place viața mea așa cum este”, a afirmat Costis Mitotakis pentru GQ. El a beneficiat de faptul că veniturile din sat au crescut și a reușit să vândă un teren cu 60 de mii de euro. Cu acești bani, Costis a cumpărat locuința în care trăia

De asemenea, Costis a lansat un documentar despre satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia. Lipsit de regrete, el spune că nu a jucat nici până în ziua de astăzi un bilet la loto deoarece nu îl pasionează.

O româncă, printre norocoșii din satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia

Printre norocoșii din satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia s-a aflat și o româncă pe nume Ana. Aceasta trăia într-o localitate de la marginea Bucureștiului, dar se mutase în Spania de mai bine de un deceniu. Mai întâi a mers să culeagă căpșuni, pentru ca apoi să se ocupe de barul din localitate.

Câștigul la loterie a prins-o într-un moment dificil. Rămăsese văduvă de câteva luni, după ce bărbatul vieții sale a murit chiar în Sodeto. Cu 5 euro, ea a cumpărat un bilet și a devenit una dintre norocoasele din satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia. Peste noapte, ea devenise mai bogată cu 100 de mii de euro.

A aflat marea veste de la fiica sa, care a sunat-o și i-a transmis că Sodeto a devenit satul unde toți locuitorii au câștigat la loto. Nu i-a venit să creadă, dar s-a uitat imediat pe geam și a văzut-o pe prietena sa, Lolita, în pijamale, alergând spre casa primarului în timp ce striga “Am câștigat la Gordo!!!” Imediat, Ana a întrebat-o pe Lolita cât a câștigat. Aceasta i-a răspuns în pesetas, dar nu a înțeles prea bine. Când a aflat că este vorba despre 100 de mii de euro, a alergat de urgență către bar. Știa că a lăsat biletul sub casa de marcat și a mers cât de repede a putut să-l verifice. A rămas fară cuvinte când l-a găsit și tot ce a mai putut face a fost să meargă în piață lângă norocoșii din satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia. Aceștia au dansat, au cântat și au băut șampanie, dar românca nu-și putea imagina un asemenea câștig.

Privea spre cer și considera că acest câștig este un semn de la soțul său, decedat cu câteva luni înainte. “Mi-a murit soțul și eu am rămas cu cei trei copii, dintre care unul avea doar opt luni. A fost soțul meu din cer. El a fost. A văzut că nu mai aveam forțe să lupt, a văzut că nu mai puteam”, a afirmat Ana după aflarea câștigului.

Cum s-a schimbat viața celor din satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia

Faptul că toți locuitorii s-au îmbogățit peste noapte nu a schimbat prea mult viața localnicilor. Pe străzile din Sodeto nu vezi mașini scumpe, iar oamenii continuă să aibă același stil de viață ca și până la momentul câștigului. Desigur, cu siguranța zilei de mâine. Astfel, ei se adună zilnic în cafeneaua localității, unde joacă de plăcere cărți.

“Nu poți spune că sunt milionari. Sigur, toți au conturi groase în bancă, dar viețile lor nu s-au schimbat. Familiile trăiesc în continuare sub același acoperiș”, a spus Alicia, care lucrează la cafeneaua din localitate. Ea s-a mutat în Sodeto abia în 2012 și nu se află printre norocoșii din satul în care toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia. Chiar și așa, ea continuă să joace la loto în speranța că va veni și ziua ei.

David, un fermier din Sodeto, a explicat că banii câștigați la loterie l-au ajutat să își cumpere un tractor nou și să își renoveze casa. “Am renovat casa, dar doar atât. Cu banii de la loterie am cumpărat un tractor. Nu este ceva luxos, dar ne face viața mai ușoară. Visul unui fermier a devenit realitate. Face treaba mai rapidă și e mai comod. Încă mai muncim terenul, deci viața nu s-a schimbat cu mult”, a declarat David.

Pe de altă parte, câștigurile de la loterie au făcut că tinerii să nu mai plece din Sodeto așa cum făceau în anii precedenți. Ei au rămas, astfel, că în localitate au fost construite multe case noi. “Tinerele generații au făcut viața mai vibrantă. S-au construit mai multe locuințe, iar populația nu mai este îmbătrânită”, a declarat unul dintre tinerii care a ales să nu mai plece din Sodeto.

În tot acest timp, fostul primar din Sodeto spune că, în pofida câștigurilor, tot sănătatea este cea mai importantă. “Trebuie să fii sănătos că să te bucuri de bani. Toată lumea ar trebui să se gândească la sănătate. E greu să te bucuri de bani dacă ești bolnav”, a comentat aceasta.

Ce fac câștigătorii la loto cu banii obținuți

Povestea din Sodeto, satul unde toți locuitorii au câștigat la loto, cu excepția unuia, este oarecum atipică. Potrivit unui studiu făcut de The Camelot Group, Ipsos  Mori și The Williams Group, iată ce fac în general câștigătorii la loto cu banii obținuți:

  • 59% dintre ei renunță la locurile de muncă
  • 44% din câștigurile obținute sunt cheltuite în primii 5 ani
  • Cei mai mulți își cumpără mașini de la branduri de lux, în următoarea ordine: Audi, Range Rover, BMW, Mercedes-Benz
  • 2 treimi donează până la 10% din câștiguri în scopuri caritabile
  • 66% dintre ei le oferă bani fraților, 57% copiilor și 51% părinților
  • 98% dintre mariaje continuă și după câștigurile la loterie
  • 94% dintre câștigători continuă să mai joace la loterie
  • 48% dintre câștigători sunt convinși că vor câștiga din nou
Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash