Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cele mai bune strategii la ruletă

Cele mai bune strategii la ruletă – este un articol din care vei afla tot ce trebuie să știi despre sistemele de joc la mesele de ruletă. Dacă ești în căutarea unui sistem de joc pentru ruletă cu care să îți mărești șansele de câștig, atunci ești exact unde trebuie. În acest material voi vorbi despre cele mai bune strategii la ruletă, astfel că îți poți face o idee în legătură cu ce tactică să abordezi la următoarea ta sesiune.

Jucătorii profesioniști au dezvoltat o mulțime de sisteme de joc, însă în acest articol mă voi axa pe patru dintre cele mai populare:

 1. Strategia Martingale
 2. Sistemul de joc bazat pe șirul lui Fibonacci
 3. Strategia D’Alembert
 4. Sistemul Labouchere

Orice strategie de joc la ruletă are scopul de a da o mână de ajutor jucătorilor în lupta cu cazinoul. Trebuie însă să o treci și prin filtrul propriu, încât să se muleze pe stilul tău de joc. Așadar, trebuie să îți pui și câteva întrebări înainte de a o pune în aplicare: Care este logica din spatele acestei strategii? Mă va ajuta să obțin profit? Am bugetul necesar pentru acest sistem de joc?

Nu uita: este indicat să studiezi fiecare sistem de joc, iar de asemenea, îl poți testa înainte să începi o sesiune. Poți chiar să joci pe banii cazinourilor, multe dintre acestea oferind bonusuri fără depunere extrem de atractive. Dacă vrei să profiți și tu de unul, atunci iti recomandam sa alegi unul dintre cele mai bune cazinouri live din Romania.

Strategia Martingale

Cele mai bune strategii la ruletă - Martingale

Sistemul Martingale este cel mai popular în rândul jucătorilor de cazino, fiind de altfel și foarte ușor de pus în aplicare. În general, această strategie poate fi aplicată pe pariurile cu șanse de câștig de 50/50. Așadar, în cazul ruletei, vorbim de pariurile “even money”, adică cele cu plata de 1:1, și anume cele pe roșu/negru, par/impar sau 1-18/19-36.

⚡JOACA RULETA LIVE LA 888CASINO SI IA 2000 LEI BONUS⚡

În ce constă cel mai popular sistem de joc din istoria ruletei? Ei bine, ideea principală se bazează pe următoarea secvență: jucătorul dublează miza inițială după fiecare pariu necâștigător și se oprește în momentul în care apare un pariu câștigător.

De exemplu, dacă începi cu o miză de 10 RON și vei pierde acel pariu, următorul va fi de 20 RON, iar dacă și acesta va fi necâștigător, vei paria 40 RON. Dacă ultimul pariu este câștigător, ciclul se va închide și vei începe altul cu miza inițială de 10 RON.

La prima vedere pare o metodă câștigătoare, însă acest sistem poate deveni extrem de periculos, de aceea trebuie să ai mare grijă. Trebuie totuși să te gândești că îți asumi un risc pentru un profit de doar o unitate. De exemplu, daca începi cu o miză de 10 RON, după șapte pariuri necâștigătoare, suma totală mizată ajunge la 1270 RON. Destul de mult pentru un profit atât de mic, nu-i așa?

Avantaje:

Dezavantaje:

 • Cu cât joci mai mult, cu atât poți avea pierderi mai mari
 • Șansele matematice sunt împotriva ta
 • Necesită un buget destul de mare și este posibil să depășești miza permisă la un moment dat, indiferent de câți bani ai avea în cont

Sistemul de joc bazat pe șirul lui Fibonacci

Cele mai bune strategii la ruletă - Fibonacci

Faimosul matematician, pe numele lui real Leonardo Pisano Bigollo, i-a inspirat pe jucătorii dornici de succes în cazinouri să dezvolte un sistem de joc foarte interesant. În șirul lui Fibonacci, fiecare număr reprezintă suma celor două numere anterioare, acesta pornind de la 0 și 1. Așadar, avem 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, iar seria poate continua la infinit.

La jocul de ruletă, ideea este următoarea: jucătorul începe cu o miză de 1 unitate, pe variante de pariere cu cota 3.00, iar pe măsură ce pierde, acesta urcă pe scara Fibonacci. Este o strategie riscantă, deoarece, în cazul unei sesiuni mai puțin norocoase, se poate ajunge la sume uriașe.

De exemplu, începi cu miza inițială de 10 RON. În cazul în care pierzi, următoarea miză va fi tot de 10 RON. Dacă și al treilea pariu va fi pierzător, vei paria 20 RON, apoi 30 RON, 50 RON și tot așa. În momentul în care un pariu este câștigător, vei începe din nou seria de la miza inițială de 10 RON.

betano bonus cazino ruleta

JOACA CU BONUS DE 1000 LEI LA BETANO. CLICK AICI!

Este foarte important să nu te abați de la strategie, deoarece există riscul să ajungi în punctul în care nu mai știi care este miza următoare, iar în acest fel iți poți da bugetul peste cap.

Avantaje:

 • Este destul de ușor de aplicat
 • Ai nevoie de un bankroll mai mic decât în cazul altor strategii
 • Spre deosebire de sistemul Martingale, îți poți asigura mai repede un profit mai mare

Dezavantaje:

 • Sunt șanse mai mari să prinzi o serie mai lungă de pariuri necâștigătoare, având în vedere faptul că sistemul se bazează pe pariuri de cota 3.00.
 • Se poate ajunge la mize foarte mari

Strategia D’Alembert

Strategia Dalembert la ruletă

Dezvoltată de matematicianul cu același nume, este una dintre cele mai bune strategii la ruletă, deși aceasta poate fi aplicată în mai multe jocuri. Trebuie să îți alegi un pariu even-money (cu plata de 1:1), apoi, după fiecare pariu necâștigător îți vei crește miza cu o unitate, iar după fiecare pariu câștigător trebuie să scazi miza tot cu o unitate.

Să considerăm că începi cu o miză de 10 RON și pierzi primele trei pariuri, astfel că ai paria 10 RON, 20 RON și 30 RON, deci ai ajunge la o miză totală de 60 RON. Dacă al patrulea pariu ar fi câștigător, ai avea un câștig de 80 RON, având în vedere faptul că ai pariat 40 RON. Așadar, dacă tragem linie, ai fi în continuare pe minus, mai exact cu 20 RON. În aceste condiții, la următorul pas ar trebui să scazi miza cu o unitate, deci ar trebui să pariezi 30 RON. Dacă acesta este câștigător, ai face deja primul profit.

Verifică tabelul de mai jos:

Numărul RotiriiMizaRezultatProfit/pierdere
110Pierdut-10
220Pierdut-30
330Pierdut-60
440Câștigat-20
530Câștigat10
620Pierdut-10
730Câștigat20
820Câștigat40
910Pierdut30
1020Câștigat50
1110Câștigat60

Avantaje:

 • Este strategia ideală pentru jucătorii cu un buget redus
 • Poate aduce câștiguri mici, dar constante

Dezavantaje:

 • Nu este indicată pentru jucătorii care urmăresc profit rapid

Sistemul Labouchere – una din cele mai bune strategii la ruletă

Cele mai bune strategii la ruletă - Labouchere

La prima vedere pare foarte complicat, însă după ce te familiarizezi cu formula de calcul, îți vei da seama că este foarte ușor de aplicat, de fapt. Acesta a fost dezvoltat pentru pariuri cu plata de 1:1 (cota 2.00), astfel că la ruletă poți alege una din următoarele variante: roșu/negru, par/impar, 1-18/19-36.

Sistemul Labouchere presupune următorul principiu de funcționare: trebuie să formezi un sir de numere cuprinse între 1 și 9. Numerele alese vor forma mizele pe care le vei utiliza, iar de asemenea, suma totală a acestora va reprezenta profitul obținut la finalul unei serii.

De exemplu, să considerăm următorul șir de numere ca fiind cel inițial: 1, 5, 3, 7, 4. Miza primului pariu va fi egală cu suma dintre primul și ultimul număr din șir. În funcție de rezultatul pariului, vei proceda astfel:

 • elimini cele două numere din șir dacă pariul a fost câștigător.
 • dacă pariul a fost pierzător, adaugi miza plasată la finalul șirului.

Tabelul de mai jos te va ajuta să îți faci o idee mai clară în legătură cu acest sistem:

Nr. pariuMizaRezultatProfitNoul sir
15 RONpierdut-5 RON1, 5, 3, 7, 4, 5
26 RONcâștigat+6 RON5, 3, 7, 4
39 RONpierdut-9 RON5, 3, 7, 4, 9
414 RONcâștigat+14 RON3, 7, 4
57 RONpierdut-7 RON3, 7, 4, 7
610 RONcâștigat+10 RON7, 4
711 RONcâștigat+11 RONșir încheiat

Avantaje:

 • Te ajută să stabilești miza fiecărui pariu în parte, astfel că vei evita să pariezi haotic
 • Poți stabili profitul pe care vrei să îl obții

Dezavantaje:

 • Se poate ajunge la mize mari în cazul unei serii mai lungi de pariuri necâștigătoare
 • Fără experiență, este destul de greu de utilizat corect

Trebuie să ții cont că vorbim totuși de un joc de noroc, iar chiar și în condițiile în care te bazezi pe cele mai bune strategii la ruletă, poți ajunge să ai pierderi. E drept, aplicate corect, acestea îți pot fi de mare ajutor în cele mai multe dintre sesiunile tale, iar în cel mai rău caz, te pot ajuta să reduci pierderile.

bonus ruleta live superbet online

ACTIVEAZA 1200 LEI BONUS LA RULETA>>> CLICK AICI!

Care este cea mai buna strategie la ruleta?

Cea mai buna strategie de joc la ruleta este cea a managementului banilor si a jocului responsabil. Jocul de ruleta este un joc de cazino si ca atare, avantajul este de partea casei. Nu exista o strategie care iti garanteze un castig 100%

Cum se pot creste sansele de castig la ruleta?

Pentru a putea sa cresti sansele de castig la ruleta trebuie in primul rand sa cunosti bine regulile jocului si sa le studiezi. Poti citi strategiile de baza si apoi sa le dezvolti in asa fel incat sa fie potrivite pentru stilul tau de joc. De asemenea cauta un cazino online care iti va oferi un bonus de bun venit generos.

Unde pot juca ruleta online in Romania si care sunt cele mai bune cazinouri?

Aproape toate cazinourile online licentiate din Romania au in oferta jocul de ruleta live cu dealeri. Verifica oferta fiecaruia, tipul si numarul de mese, limitele si bonsurile.

Cazinouri Recomandate
1.500 RON + 625 Rotiri Gratuite
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT