Free cookie consent management tool by TermsFeedCum să joci poker: Învață de la campionul european EPT 2023

Cum să joci poker: Învață de la campionul european EPT Paris 2023, Răzvan Belea!

Răzvan “razvyqq” Belea este primul român care câștigă un Main Event EPT, performanța acestuia – locul 1 la Paris 2023 pentru un premiu de 1.170.000 euro – fiind o bornă care va rămâne în istoria pokerului autohton pentru totdeauna. Main Event-ul EPT Paris 2023 a avut un buy-in de 5.300 de euro și un field de 1.606 intrări, iar la mese s-au aflat mulți dintre cei mai buni jucători de poker din lume. Am scris aici un articol mai amplu despre victoria lui Răzvan la EPT.

L-am felicitat pe Răzvan pentru primul titlu EPT adus în România și l-am rugat să ne dezvăluie câteva dintre secretele succesului său. Iar aici nu vorbim despre o singură performanță notabilă, ci de o încununare fantastică a unei cariere în poker care include reușite precum Locul 1 la Main Event-ul 888poker LIVE București 2021 (50.000 de euro + un pachet Road to Vegas în valoare de 13.000$) sau un loc 5 la Sunday Million – cel mai cunoscut turneu de poker online de la Poker Stars, una dintre cele mai bune camere de poker online din Romania.

Poți urmări masa finala EPT 2023 în videoclipul de mai jos:

Învață cum să joci poker cu sfaturile campionului Răzvan Belea!

Î: Care sunt principalele calități de care are nevoie un jucător de poker pentru a ajunge să aibă succes?

R: 1. Disciplină

Un jucător de poker trebuie să fie foarte disciplinat, capabil să rămână calm și concentrat pe tot parcursul turneelor – unele dintre ele pot dura chiar mai multe zile – și să poată trece ușor peste momentele grele, așa cum sunt bad-beat-urile. Nu este deloc simplu să joci perfect și să pierzi un pot major în care erai favorit clar, însă nu trebuie să uităm că, totuși, norocul face parte din joc.

2. Capacitatea de a „citi” ușor oamenii

Jucătorii de poker de succes pot citi expresiile faciale și gesturile altor jucători pentru a obține indicii despre tăria mâinilor lor. De asemenea, jucătorii de top sunt capabili să identifice anumite modele în stilul de joc al altor jucători pentru a putea lua cele mai bune decizii împotriva lor.

3. Răbdare

Jocul de poker poate fi adesea plin de momente de așteptare – ore întregi în care cărțile nu te ajută deloc. Un jucător de poker de succes trebuie să rămână concentrat și motivat chiar și în timpul acestor momente, astfel încât să poată să ia cele mai bune decizii la momentele oportune. Una dintre greșelile pe care le fac jucătorii atunci când trec foarte multe mâini „ne-jucabile” este să supraestimeze valoarea unei mâini precum QJ, JK sau KQ suited sau nu.

4. Gândire strategică

Jocul de poker necesită un nivel ridicat de gândire strategică, iar jucătorii de succes trebuie să fie capabili să analizeze situațiile și să ia decizii bine informate în funcție de diverși factori – poziția de la masă, numărul de jetoane, stilul de joc al adversarilor, faza în care este turneul etc.

5. Adaptabilitate

Pokerul este un joc imprevizibil, iar jucătorii de succes trebuie să fie capabili să se adapteze la schimbări. Aceștia își pot ajusta stilul lor de joc și strategiile pentru a rămâne competitivi și a lua cele mai bune decizii posibile în orice moment.

7. Abilități matematice

Jocul de poker implică foarte multe calcule matematice și trebuie să ai o înțelegere solidă a probabilităților pentru a lua deciziile optime.

8. Determinare

Orice jucător trece prin perioade proaste într-un turneu sau care pot dura zile, săptămâni sau chiar luni. Astfel de perioade sunt dificile și uneori frustrante, dar un jucător de succes trebuie să fie determinat și să-și păstreze încrederea în propriile abilități.

Cum să joci poker - sfaturi esențiale
Cum să joci poker?

Î: Ce le poți spune celor care vor să facă primii pași în poker? Cum își pot construi și gestiona un bankroll?

R: Începe cu mize mici, chiar cu turnee online freeroll la care poți câștiga bani reali sau tichete la turnee fără să riști niciun ban și urcă treptat în mize pe măsură ce crește bankroll-ul. Alege-ți jocul în funcție de abilitățile și experiența ta la poker. Dacă ești novice, începe cu jocuri mai ușoare și cu mize cât mai mici.

E bine să știi că sunt destul de multe articole și videoclipuri pe internet care descriu traseul corect pentru a urca mizele la jocurile de poker.

În ceea ce privește gestionarea corectă a bankroll-ului, un lucru foarte important să nu amesteci banii de poker cu cei pentru facturi sau alte necesități.

La mesele cash No Limit Texas Hold’em este indicat să intri cu o sumă de minim 20 de ori bugetul disponibil. Iar dacă preferi să joci turnee, ar fi ideal să îți permiți cel puțin 40 de buy-in-uri. De exemplu, dacă joci turnee de 5$, este indicat să ai cel puțin 200$ în cont.

Poți juca turnee freeroll cu premii în bani la PokerStars, Unibet, 888poker sau NetBet. Toate cele 4 platforme sunt licențiate ONJN în România – deci 100% legale. Dacă nu ai cont, nu uita să profiți de bonusurile de bun venit disponibile pe bannerele de mai jos.

Bonus 100%, în limita a $600

€10 gratuit Unibet Open + €200 bonus progresiv

50 LEI Gratis Fără Depunere

20€ Cash GRATIS

Î: Cât de mult contează poziția la masa de poker?

R: Fii foarte atent la poziția în care te afli la masă! Are un impact substanțial asupra parcursului unui turneu sau unei sesiuni de cash. Încearcă să joci mai multe mâini când ești în poziție târzie și evită să joci mâini slabe când ești în poziție timpurie.

Î: Ce alte aspecte crezi că sunt foarte importante pentru a avea succes la poker?

R: Învață din greșelile tale și încearcă să nu le repeți. Analizează-ți mereu jocul și fă ajustările necesare la strategia ta. Există diverse unelte care te pot ajuta să-ți îmbunătățești astfel jocul. În plus, este necesar să joci cu regularitate. În caz contrar, e mult mai dificil să bați variația. Cu cât joci mai mult, cu atât vei avea mai multă experiență și vei învăța mai multe despre joc. Sunt doar câteva dintre sfaturile care te pot ajuta să devii mai bun pe zi ce trece, însă cred că am punctat mai toate aspectele esențiale.

Echipa Cazino365 îți mulțumește pentru amabilitatea de a ne răspunde la întrebări și îți urează mult succes și în viitor.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash