Free cookie consent management tool by TermsFeedRecomandări pentru ruletă - 8 sfaturi esențiale

„Recomandări pentru ruletă” este un material în care vei găsi cele mai importante sfaturi dedicate jucătorilor de ruletă. Nu te vor ajuta să câștigi de fiecare dată, însă te vor ajuta să ai o abordare corectă a acestui joc de cazino extrem de popular.

Inventată de matematicianul francez Blaise Pascal, ruleta este supranumită Regina Jocurilor de Noroc și are o istorie fascinantă. De-a lungul timpului, tot felul de metode și sisteme de pariere sofisticate au fost folosite în încercarea de a învinge jocul, dar ghiciți oare? Niciuna dintre aceste metode și sisteme de pariere nu au reușit să le aducă jucătorilor vreo cunună cu lauri. Avantajul casei era (este) de neînvins respectiv nu poate fi bătut printr-o metodă sau orice fel de sistem de pariere.

Există totuși posibilități mai bune sau mai rele de a juca la ruletă. Există chiar variante – cel puțin în trecutul apropiat – prin care jucătorii au elaborat strategii la roți, care ar putea să învingă jocul. Rețineți că strategia la roți nu este însăși o strategie de pariere. Acestea sunt două lumi complet diferite. Aici aveți cele mai importante opt sfaturi ale mele, pentru a avea șanse mai bune de câștig la acest joc străvechi – citește istoria ruletei aici!

Atunci când vine vorba de jocuri de noroc, ruleta se numără printre jocurile cu reguli simple, ușor de învățat. Acest aspect face ca jocul să fie destul de distractiv, dar și sustenabil pentru implementarea diferitelor strategii de a face profit.

Totuși, pentru că rămâne un joc în care norocul are un rol important, ruleta e imprevizibilă. Cu siguranță ai nevoie de niște „tips & tricks” pentru a cunoaște mai bine cum să câstigi la ruletă. Așa că noi ți-am pregătit 8 recomandări pentru ruletă esențiale.

1. Primul factor pe care trebuie să îl ai în vedere este bugetul. Setează-ți limite și asigură-te că nu le depășești

În primul rând, trebuie să îți pui la punct bugetul. Un bankroll adecvat stilului tău de joc la ruletă este pasul inițial pe care trebuie să îl ai în vedere. Și se numără printre cele mai importante sfaturi pe care poate să ți le dea cineva în acest domeniu.

Desigur, degeaba îți setezi un buget dacă nu reușești să rămâi în limitele acestuia. De aceea e esențial să fii sincer cu tine în privința mizelor pe care vrei să le utilizezi. Fiindcă depășirea bugetului, chiar și cu o sumă mică, poate duce spre lucruri grave. Cu toții am experimentat „tilt-ul”, acel sentiment pe care îl ai atunci când nimic nu merge bine, dar continui să joci în speranța că poți să recuperezi.

Nu îți face griji. Chiar și profesioniștii în domeniul jocurilor de noroc au dat-o în bară la un moment dat atunci când a fost vorba de buget. Și au ajuns la faliment. Ideea este să înveți din greșelile lor și să nu cumva să dai aplicare gândului că așa ceva nu ți se poate întâmpla ție.

Unul dintre cele mai bune exemple este cel al lui Gus Hansen, unul dintre cei mai mari jucători de poker din „garda veche”, alături de Daniel Negreanu, Phil Ivey și Phil Hellmuth. „Marele Danez”, așa cum era poreclit în lumea pokerului, a fost un excelent jucător de live, însă ego-ul l-a făcut să piardă 20 de milioane de dolari la poker online.

2. Obișnuiește-te cu terminologia jocului

Acum că ai un buget (pe care ar fi bine să îl respecți cu strictețe), trebuie să vezi cum stai cu terminologia. Da, poate că jocul de ruletă nu este vreo știință complicată, dar are propriul jargon. Și nu vrei să te trezești că pui un pariu greșit pentru că nu înțelegi un anumit termen.

Serie mică, serie mare, orfani sau vecini sunt cuvinte care au o semnificație aparte pentru un jucător de ruletă. Sfatul nostru este să te pui bine la punct cu terminologia pentru a ști cum să joci la ruletă.

Click pe articolul următor și vezi lista celor mai bune cazinouri online la care să joci ruletă cu dealeri live!

3. Joacă pe mize virtuale, dacă ești începător

Dacă ești începător în orice domeniu, vei dori să experimentezi până când vei ajunge într-un punct în care înțelegi mai bine dedesubturile acelui domeniu. Iar jocul de ruletă nu face excepție. Joacă-te prima dată pe mize virtuale. Cel puțin până când înțelegi ce se întâmplă în jurul tău. Vei prinde experiență, în timp ce costurile tale vor fi zero.

Și am putea adăuga că jocul de ruletă pe fise virtuale nu trebuie să fie doar pentru începători. Să spunem că vrei să aplici o strategie nouă de câștig la ruletă. Până când vei vedea dacă tactica ta chiar este potrivită, sigur nu vei dori să pierzi bani.

4. Începe cu mize mai mici, potrivite bugetului

Cu ceva mai multă experiență la acest joc poți liniștit să te joci pe mize reale. Însă problema care se pune este legată de valoarea pariurilor. Ce sumă mizezi pe o învârtire la „roată” trebuie să fie corelată cu bugetul pe care l-ai stabilit inițial.

Totuși, indiferent de bankroll-ul de care dispui, noi îți recomandăm să începi cu mize mici dacă încă nu te simți stăpân pe jocul de ruletă. Pe urmă, cu cât înveți mai multe, poți să urci pariul până la valoarea dorită. Însă nu uita că la ruletă, la fel ca la orice joc de noroc, e important să NU mizezi mai mult decât îți poți permite să pierzi.

5. Nu pica în plasa scammerilor

Pui la pariuri? Dacă răspunsul e da, atunci știi deja despre persoanele care îți promit „marea cu sarea”, că pot să te îmbogățească din doar câteva pariuri. Acești scammeri există la orice joc de noroc, inclusiv ruletă. Dacă apare vreun individ setat să îți vândă vreo strategie prin care „faci bani mulți”, expediază-l rapid.

6. Ruleta Europeană e mai profitabilă decât cea Americană

Recomandări pentru ruletă - ce varianta de ruleta e mai buna?
Recomandări pentru ruletă – alege varianta europeană!

Dacă e cineva care singur câștigă la ruletă, orice s-ar întâmpla, atunci vorbim de „casă”, de cazinoul unde joci. Avantajul „casei” la ruleta Americană este de 5.26%, în timp ce la ruleta Europeană e de 2.7%. Diferența majoră dintre cele două e reprezentat de acel „Dublu 0”, o a doua căsuța verde în cadrul ruletei Americane.

Asta înseamnă că este mult mai rentabil este să te joci la ruleta Europeană, dacă ai de ales. Ruleta Americană are sens doar în cazul în care cumva abordezi vreo strategie pe numere verzi.

7. Mesele de ruletă online nu sunt măsluite. Nu te mai stresa în legătura asta

E destul de clar că un cazino va ieși mereu pe plus, indiferent de acțiunea care se întâmplă la un moment dat. Asta pentru că profitul e concentrat pe termen lung. Și banii vin pentru „casă” pe cale legală, în care totul e la vedere. Am făcut această introducere pentru că e aproape imposibil să nu dai peste jucători care să nu se simtă „furați”, care să spună că ruleta a fost cumva măsluită pentru a nu plăti.

Încetează să îți irosești energia cu astfel de gânduri. Nu spunem că, în teorie, nu ar fi posibil, doar că licența pentru un cazino nu se obține pe „ochi frumoși”. Și întotdeauna există o terță parte care să se asigure că totul merge corect. O asemenea eroare de judecată din partea unui cazino cu siguranță ar duce la o serie de reclamații la ONJN. Niciun cazino online de top din România nu o să se gândească să își pună în pericol licența pentru mărunțiș.

Imagine din studio de live casino – ruletă

8. Experimentează cu diferite strategii de câștig

Jocul de ruletă nu este, în esență, unul complicat. Simplificat, o bilă merge pe o roată până pică într-una dintre cele 37 de căsuțe. Mai complicat este să dezvolți strategii care să te ajute să generezi profit. Pentru că fiecare rotire este independentă și nu depinde de istoricul de până atunci, o strategie extrem de eficientă pe termen lung e imposibil. Dar noi te sfătuim să nu joci la întâmplare. Asta pentru că sunt totuși câteva strategii de joc la ruletă care bat cu siguranță jucatul la „feeling”.

Sistemul Martingale este una dintre cele mai populare strategii la ruletă și nu numai. Ideea este să pariezi în cotă 2, care poate fi obținută lejer din pariurile pe culoare sau par/impar. Să presupunem că mizezi 2 RON pe roșu. Dacă ai pierdut, dublezi miza până când câștigi. În momentul câștigului, revii la miza inițială. Profitul tău este chiar această miza de start.

Strategii si Recomandări pentru ruletă
Recomandări pentru ruletă – strategii populare

Schema Birarritz este o altă strategie destul de simplu de înțeles. Pariezi pe același număr cu o miză constantă până câștigi. O faci de 35 de ori consecutiv în cazul în care pierzi de fiecare dată, iar apoi dublezi pariul. La un moment dat tot vei lovi respectivul număr și vei recupera pierderile, plus un mic profit.

Singurul dezavantaj major cu aceste strategii este că seria pierzătoare poate să fie destul de lungă, iar tu trebuie să dispui de un buget consistent pentru a acoperi fiecare miză. În plus, nici profitul nu e unul care să te dea pe spate.

Alte recomandări pentru ruletă

Inițiază și retrageri atunci când ai oportunitatea

Până la urmă, profitul este urmărit de fiecare jucător de ruletă. De aceea, e foarte important să ții de el atunci când îl faci. Bine, poate că exprimarea „a ține” nu este ideală în condițiile în care noi vrem să îți spunem că este bine să mai faci și retrageri atunci când ești pe plus. Știm că tentația ar fi să mărești pariurile dacă tot ai acumulat un bankroll mai sănătos, însă te vei bucura mult mai mult cu banii în buzunar.

Ruleta trebuie să te relaxeze. În caz contrar, renunță!

Tot la capitolul recomandări pentru ruletă, îți atragem atenția asupra unui aspect extrem de important. Orice joc de noroc ar trebui să te relaxeze, nu să te streseze. Da, e un joc de noroc și cu toții ne dorim profit, dar nu cu prețul sănătății. Orice stare negativă pe care ți-o trezește jocul de ruletă ar trebui să îți pună întrebări. Mai ales dacă ieși pe pierdere. Nu e deloc OK dacă tu pierzi la ruletă, iar gândul îți zboară la cum să faci rost de alți bani să te repari. Este una din principalele greșeli pe care le fac jucătorii de ruletă. Vezi mai multe aici!

Poți dezvolta stări de anxietate sau de nervozitate dacă iei prea în serios acest joc. Până la urmă, ruleta chiar e un joc și se trebui tratat ca atare. Nu spunem să sari în sus de bucurie atunci când pierzi, dar dacă te simți stresat sau anxios, atunci e momentul să spui „STOP”.

Ai găsit informații interesante în articolul „Recomandări pentru ruletă”? Ne poți ajuta cu un Like & Share! Mulțumim și baftă la joc!

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash