Free cookie consent management tool by TermsFeedRestricții la sălile de jocuri: Guvernul riscă să piardă 100 de milioane de euro

Restricții la sălile de jocuri: Guvernul riscă să piardă 100 de milioane de euro

Autoritățile vor să impună noi restricții la sălile de jocuri. Astfel, Guvernul României este pe punctul să piardă în jur de 100 de milioane de euro la bugetul de stat. Asta după ce Consiliul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat noile restricții propuse Guvernului.

Astfel, de la 1 august, autoritățile vor să închidă cazinourile, sălile de jocuri și agențiile de pariuri în intervalul 23:00 – 06:00. Așadar, să introducă noi restricții la sălile de jocuri.

După ce CNSU a făcut aceste propuneri, mingea este acum la Guvern, care trebuie să ia o decizie în cursul zilei de miercuri.

“Se propune interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00- 06:00”, se arată în propunerea CNSU pentru Guvern, care vizează aceste restricții la sălile de jocuri.

Pierderi colosale: 100 de milioane de euro!

Surse din industrie spun că această decizie ar putea fi una teribilă inclusiv pentru bugetul de stat. Asta deoarece automat și încasările vor scădea în perioada următoare, dacă programul va fi redus.

sorin constantinescu interviu

Unul dintre cei mai apreciați experți din industria jocurilor de noroc din România, Sorin Constantinescu, a estimat că pierderile ar ajunge la 100 de milioane de euro din cauza acestor restricții la sălile de jocuri.

“E normal să închizi terasele pentru că oamenii se calcă în picioare, dar la jocuri sunt măștile obligatorii înăuntru. În plus, sunt plexiglasuri între aparate zi și noapte. Sunt înregistrări video 24 din 24 la orice sală de jocuri. Chiar dacă noaptea nu vine cineva în control, poate să vină dimineața și vede că sunt măști și plexiglasuri.

Riscul de îmbolnăvire după 11 noaptea e același de mare că până la 11. Nu există acest argument. În plus, din iunie, de când au deschis, jocurile o să plătească taxele în octombrie. 50% din activitate se desfășoară după 12 noaptea. De unde să mai plătească taxele? 4 luni de taxe pentru bugetul de stat înseamnă 100 de milioane de euro”, a afirmat Sorin Constantinescu pentru Cazino365.ro.

În plus, un program mai redus înseamnă automat și o nevoie mai mică de personal. În aceste condiții, unii angajați ar putea fi trimiși din nou în șomaj tehnic și astfel statul va fi nevoit din nou să suporte cheltuielile. În cele 3 luni de pandemie, pentru cei 45 de mii de angajați din industrie, Guvernul a plătit șomaj tehnic în valoare de peste 20 de milioane de euro!

În plus, în lipsa activității, statul a pierdut cel puțin 180 de milioane de euro în perioada martie-iunie.

“E o industrie care are 45 de mii de angajați, aflați acum în șomaj tehnic plătit de Guvern. E o povară și pentru Guvern să mai țină industria asta. În plus, nu se duc bani la buget în această perioadă. În momentul de față, fiecare lună de ținut jocurile închise înseamnă 60-70 de milioane de euro. Cam asta este pierderea pentru buget. Nu cred că e o măsură economică bună să le mai ții închise. Dacă oamenii vor respecta normele sanitare, sunt responsabili, lasă-i să deschidă pentru că este benefic pentru toată lumea”, spunea Sorin Constantinescu pentru Cazino365.ro, într-un interviu acordat în luna mai.

Ce măsuri s-au luat pentru protecția clienților și a angajaților

Începând cu 15 iunie, când activitatea a fost reluată, operatorii de jocuri de noroc au luat numeroase măsuri în așa fel încât să asigure siguranța angajaților și a jucătorilor.

Accesul în sălile de jocuri este permis doar cu mască de protecție, care este purtată atât de clienți cât și de angajați. La intrarea în sală, obligatoriu clienții își dezinfectează mâinile cu produse puse la dispoziție de operator. Pe lângă aceste măsuri, operatorii de jocuri de noroc au verificat temperatura clienților la intrarea în incintă, dar și a angajaților, la intrarea în tura.

Persoanele cu simptome puternice sau cele care au intrat în contact cu oameni testați pozitiv cu noul coronavirus nu fost primite în locații.

În plus, s-au montat plexiglasuri în așa fel încât să poată fi asigurată protecția tuturor. Iar distanțarea socială este respectată, având în vedere de obligativitatea de a păstra o distanță de 1.5 metri între aparate și de a avea o singură persoană pentru fiecare 4 metri pătrați ai locației.

plexiglas in cazinouri
Restricții la sălile de jocuri: Panouri plexiglas între aparatele de sloturi

De asemenea, angajații au fost obligați să își dezinfecteze mâinile sau să se spele pe mâini la fiecare oră. În plus, locațiile au fost dezinfectate la cel puțin 12 ore, iar obiectele atinse frecvent chiar și mai des.

Zonele în care se stă la coadă au fost marcate corespunzător, iar în incintă a fost permis doar accesul celor care au sesiuni active. În plus, la fiecare aparat a fost permis doar accesul unui singur jucător.

Ce restricții mai pregătesc autoritățile

Desigur, în contextul actual, nu se poate vorbi doar despre restricții la sălile de jocuri, astfel că autoritățile pregătesc și alte măsuri.

Conform propunerilor făcute de CNSU, purtarea măștii de protecție în spațiile publice ar urma să fie obligatorie în anumite intervale orare pentru toate persoanele. Aceste intervale orare sunt stabilite în funcție de probabilitatea resterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele respective.

De această prevedere sunt exceptate persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitantă, precum temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, dar și copiii cu vârstă mai mică de 5 ani.

CNSU a mai propus interzicerea teraselor sau a barurilor în aer liber în intervalul 23:00-06:00. De asemenea, numărul clienților ar urma să fie limitat în afara acestui interval.

Totodată, pe plaje, distanța mai mică de 2 metri va putea fi permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash