Trump Plaza, aproape de demolare

Trump Plaza
Ce va urma pentru Atlantic City după această mișcare?

Trump Plaza, aproape de demolare

Vorbeam în luna Mai despre problemele pe care le întâmpină cazinourile din Atlantic City. Resortul de lux de pe coasta estică a Statelor Unite este aproape de a trage cortina. Pandemia de Coronavirus a lăsat urme adânci în industria jocurilor de noroc din această zonă. George Tibbitt – oficial al primăriei, anunța acum 3 luni o ”apocalipsă” a cazinourilor din Atlantic City.

Trump Plaza, aproape de demolare

Acum se pare că acest scenariu a devenit realitate. Tocmai ce a fost aprobată demolarea Trump Plaza Hotel și a cazinourilor aferente din Atlantic City. O mare parte a cazinourilor și-au închis porțile încă din 2014 și de atunci și-au așteptat soarta. Începând cu Ianuarie 2016, miliardarul Carl Icahn a preluat acțiunile de la Trump Entertainment Resorts. Acum însă, acesta are alte planuri cu acele terenuri și vrea să demoleze Plaza Hotel.

Totuși, autoritățile anunță un proces îndelungat, așadar e devreme pentru a se putea estima un termen limită. Unele clădiri continuă sa opereze în regim normal, precum cea unde se află Rainforest Cafe.

Sfârșitul unei ere în Atlantic City!

Trump Plaza a fost deschis în anul 1984, un proiect dezvoltat de Dondald Trump – actualul președinte ale Statelor Unite ale Americii. La început au fost probleme mari pentru acest complex, care nu a avut încasări importante. În 1990, excentricul miliardar a decis să mai deschida un cazino – Trump Taj Mahal. În anul 1993, acesta a investit 42 de milioane de dolari pentru extinderea Trump Plaza, în încercarea de a mări încasările. Totuși, deși a devenit un simbol local, acest complex nu și-a atins niciodată apogeul.

Trump Plaza
Resortul de lux își așteaptă sfârșitul!

Compania lui Donald Trump a înregistrat pierderi de aproximativ 1 miliard de dolari sub conducerea sa. Au fost așadar 13 ani în care președintel SUA nu a învățat din greșeli și a continuat să piardă bani. În anul 2009, pe timpul crizei economice globale – Trump a decis să nu își mai asocieze numele cu cazinourile.

Ichan, actualul deținător al complexului, a plănuit de mult timp o asemenea procedură. Acesta a reușit însă abia în 2020 să obțină aprobarea. Este o mișcare contestată de foarte mulți oameni din domeniu, care o considera drept o strategie politică.

Ținând cont de alegerile din Noiembrie ce urmează și ce implicarea lui Trump printre democrați, putem spune că există interese în spatele acestui complex.

Citește și:

Dacă ai găsit informații interesante în articolul nostru ”Trump Plaza, aproape de demolare”, ne poți ajuta cu un LIKE și SHARE. Îți mulțumim!