Free cookie consent management tool by TermsFeedCât costă un joc mecanic de păcănele realizat în 1925 sau o ruletă din perioada interbelică?

Site-urile de licitații sunt mereu pline de surprize pentru cei pasionați de tablouri, obiecte de artă, bijuterii, obiecte decorative și multe alte tipuri de obiecte. Prețurile pornesc de la câțiva euro și pot urca până la sume amețitoare în timpul licitațiilor.

Ocazional, pe site-uri precum artmark.ro, sunt scoase la vânzare și obiecte din sfera jocurilor de noroc confecționate în secolul trecut, iar dacă ești curios cât ar trebui să plătești pentru un joc de păcănele realizat în urmă cu aproape 100 de ani, cât costă o ruletă din perioada interbelică sau alte obiecte din această categorie, citește rândurile următoare!

Slot machine Jennings Dutch Boy, mecanic, Chicago, S.U.A. 1925

Primele păcănele au fost inventate de Sittman și Pit în 1891, însă unii consideră că primul aparat de sloturi clasic este cel creat de Charles Fey în 1887.

Oricare ar fi varianta corectă, jocul care se vinde acum pe site-ul artmark.ro este confecționat în anul 1925, adică la aproximativ 30 de ani distanță de primele aparate de acest tip.

Mașinăria este realizată din fontă turnată și alte metale, se bazează pe un principiu de funcționare mecanic și are un preț de pornire de 1.250 de euro.

Slot machine one arm bandit
Aparat slot din anul 1925

Slot machine Magic Diamond, realizat în Italia după anul 1950

Un joc ca la aparate ceva mai nou – realizat în a doua jumătate a sec. XX – este disponibil la un preț de pornire mult mai mic, de 550 de euro. Obiectul este confecționat din PVC și sticlă, iar principul de funcționare este unul electronic.

Cât costă un joc mecanic de păcănele vechi magic diamond
Cât costă un joc mecanic de păcănele Magic Diamond

Slot machine Bally, electromecanic, Chicago, S.U.A., 1968

Pe același site de licitații își caută proprietar un alt joc de păcănele, de această dată unul electromecanic. Este vorba despre un produs Bally confecționat în anul 1968 al cărui preț de pornire la licitație este de 1.500 de euro.

Cât costă un joc mecanic de păcănele realizat de Bally
Cât costă un joc mecanic de păcănele Bally

Ruletă interbelică

Un joc de ruletă dintr-un fost cazino vechi bucureștean în perioada dintre cele două Războaie Mondiale este scoasă la licitație în prezent cu un preț de pornire de 150 de euro.

„Roata magică” este realizată din metal și are un diametru de 41 cm. Pe același site de licitații s-a vândut chiar și o ruletă de buzunar realizată în 1910, asemănătoare unui ceas de buzunar.

Prețul de pornire a fost 50 de euro, iar cel de vânzare 100 de euro. Ruleta de buzunar era un accesoriu destul de răspândit în rândul jucătorilor pasionați la începutul secolului XX. Citește Istoria ruletei aici!

Alte jocuri de păcănele vândute deja la licitații sunt Slot machine Mills Vendor Mint, mecanic, Chicago, S.U.A., 1933 – preț de pornire 1.000 de euro, adjudecat pentru 1.800 de euro sau Slot machine Bally Continental Honey Money, electromecanic, model 742A, Chicago, S.U.A., 1965 (același preț de pornire și de adjudecare).

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash