Free cookie consent management tool by TermsFeedCazinoul Băilor din Vatra Dornei se pregătește să devină muzeu!

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei se pregătește să devină muzeu

Cazinoul din Vatra Dornei se pregătește de reabilitare în acest moment. Fostul Cazinou al Băilor este monument clasa A și reprezintă o piesă de rezistență în istoria industriei jocurilor de noroc din România.

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei se pregătește să devină muzeu

Zilele trecute, mai mulți oficiali ai României au făcut o vizita de lucru în județul Suceava. Este vorba de Ministrul Culturii – Bogdan Gheorghiu -, Ministrul Agriculturii – Adrian Oroș, Ministrul Transporturilor – Lucian Bode și președintele Consiliului Județean – Gheorghe Flutur. Alături de cei 4 au fost prezenți și primarul din Vatra Dornei – Ilie Boncheș & prim-ministrul Ludovic Orban. Aceștia au vizitat șantierul ce vizează reabilitarea și transformarea Cazinoului Băilor într-un muzeu.

Cum ar putea arăta cazinoul Vatra Dornei în viitor

Acest patrimoniu bizantin este unul de maximă importanță în România, iar conducerea țării vrea să acorde atenție locului. Ministrul Culturii – Bogdan Gheorghiu – a ținut să facă unele precizări despre monument:

”Parteneriatul stabil între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuţilor, Administrația locală și Guvernarea liberală a fost mereu un bun exemplu, iar această transformare este următorul pas normal și responsabil. Doar împreună putem să punem bazele unei infrastructuri care să rămână în memoria colectivă. rice demers de salvare a patrimoniului, care merită să fie valorificat turistic, trebuie susținut de investiții în infrastructură. Știu că avem în domnul premier Ludovic Orban și în domnul președinte al Consiliului Județean Gheorghe Flutur parteneri de nădejde”

Bonus de bun venit:
100% pana la 1.500 RON
225 Rotiri Gratuite Cash
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 25 RON
Valabilitate - 30 zile
Condiții de rulaj – 35x la Cazino si Jocuri, 50x in Live Cazino
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Cazinoul din Vatra Dornei – o oază de istorie!

Aprobarea construcției unui cazinou în Vatra Dornei a fost posibilă datorită lui Vasile Deac (1875-1902). Fostul primar de la acea vreme a realizat o cerere la împăratul Franz Joseph al Austriei. Construcția a început în 1896, iar cazinoul a fost inaugurat 2 ani mai târziu. În cazinou, se află o bibliotecă, un restaurant, o cofetărie, o sală de teatru și diferite spații publice. Personalități celebre au trecut pragul acestui monument de istorie, precum:

  • Lucian Blaga
  • Nicolae Iorga
  • Nichifor Crainic
  • Generalul Ion Antonescu
  • Gheorghe Gheorghiu Dej

În timpul celui de-al doilea război mondial, trupele germane au folosit clădirea drept refugiu pentru militari. În anul 1986 au început lucrări de reabilitare, însă revoluția din 1989 a sistat lucrările. Din lipsă de fonduri și schimbări ale proprietarilor, cazinoul a rămas neschimbat în anii ce au urmat. Județul Suceava este recunoscut pentru monumente înscrise la UNESCO. Biserica ”Învierea Domnului” a Mănăstirii Sucevița este un alt loc plin de istorie.

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”Cazinoul Băilor din Vatra Dornei se pregătește să devină muzeu!”, ne poți ajuta cu un LIKE & SHARE. Îți mulțumim!

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash