Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dan Chișu: Pokerul nu este un joc de noroc

Celebrul actor, regizor și jucător de poker Dan Chișu spune din nou lucrurilor pe nume. De această dată tematica este o întrebare pe care orice jucător de poker și-a pus-o la un moment dat – de ce pokerul este totuși considerat joc de noroc? Iar răspunsul este extrem de bine argumentat.

De ce este pokerul băgat la grămadă cu celelalte jocuri de noroc? Încerc să gasesc o explicație de ceva timp. Și, oricât m-aș chinui, nu reușesc. Așa că, dintr-o data, mi-a venit ideea sa mă uit către cei care au luat aceasta decizie în România.

Cine sunt cei care au decis, dar mai ales cine sunt cei care au votat? Aici cred ca este problema.

Să fie mentalități învechite, de oameni care când aud cuvântul poker se gândesc imediat la Vestul Sălbatic, în care pokerul se juca cu pistolul pe masă și aproape întotdeauna se termina cu masa răsturnată și niște jucători împușcați – cei urmăriți de noroc sau talentați în a scoate cărți din mânecă?

Scenă din filmul Maverick – „must see” dacă îți place pokerul

Asta ar justifica decizia absolut nepotrivită luată de guvernanți și legiuitori. Pentru că, la ora actuală, cel mai popular joc de poker de pe planeta este HOLDEM, joc în care de fapt îndemânarea și acuratețea gândirii face un jucător sa câștige.

Bonus de bun venit:
100% pana la 2.000 RON
200 Rotiri Gratuite
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 50 RON
Valabilitate - 28 zile
Condiții de rulaj – 1 punct de eliberare pentru 1 RON
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Iar faptul ca nu este un joc de noroc e demonstrat și de frecvența cu care doar anumiți jucatori câștigă. Cum pot avea noroc tot timpul cam aceiași jucatori? De ce există multipli campioni mondiali de poker? (aici mă refer la WSOP sau EPT)?

Cum se face că de multe ori aceiași jucători ajung la masa finală? Și, dacă vorbim de noroc, de ce nu poate nimeni sa devină campion mondial la loto? Sau la ruletă? O să-mi spuneți că totuși contează și norocul. Da, sunt de acord că există și noroc în poker. Dar, după cum bine spunea un mare campion, contează cum joci jocul asta. Dacă îl joci mizând pe noroc, e clar că el devine un joc de noroc.

Pe de altă parte, știința în acest joc îl face pe cel mai bun sa ia decizii în carte sa excludă cât mai mult factorul noroc. Și procentual să joace mâinile în care matematic câștigă mâna. Pentru că trebuie multă știință și timp să calculezi probabilitățile la fiecare mână jucată.

De ce exista timp de gândire în Poker Holdem? Sa-mi răspundă guvernanții care iau decizii fără să se consulte cu cei care se pricep. Pentru că trebuie să faci o analiză la fiecare mână, după fiecare noua carte apărută în joc, care sunt șansele tale și care sunt ale oponentului. Și, dacă ne gândim că un turneu de poker poate să dureze și 5 zile la rând, cât trebuie să invoci norocul ca să te țină până la final?

Nu am văzut jucători la loto cerând Time …

Că nu poți să ai noroc 5-6 zile la rând. Și, dacă e vorba doar de noroc, de ce ai mai avea nevoie de timp de gândire? Te gândești la ce? O să-i vina sau nu? La loto, n-ai nevoie de timp de gândire. Pui acolo data de naștere, ziua soției și a copilului sau numărul tău norocos. N-am văzut nicidata la un ghișeu de completat numerele la loto pe cineva stând cu pixul în mână și gândind profund pe ce numere sa pună cruce și … pe altcineva la coadă, în spatele lui, cerând: „time” sau „clock”. Niciodată.

Și să nu uit. În orice sport e nevoie de noroc

Cele mai norocoase goluri
Bonus de bun venit:
100% Bonus până la 1000 RON
200 Rotiri Gratuite Cash
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 25 ron
Valabilitate - 30 zile
Condiții de rulaj – 35x la Sloturi, Jocuri sau Live Cazino
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

În fotbal, o bară norocoasă nu poate schimba scorul unui meci? Avem nevoie de noroc în fiecare moment al vieții noastre. Să se impoziteze atunci și norocul ăsta. Ai avut noroc sa nu fie nimeni la coadă? Pac, impozit pe produsul pe care l-ai cumpara fără așteptare:)) … Și în alte părți ale lumii s-a vorbit despre un lobi ca Holdem-ul sa fie inclus în sporturile olimpice.

Era o exagerare după părerea mea, dar totuși cineva s-a gândit și au existat multe dezbateri. Dar nici într-un caz nu a fost desemnat ca la noi. JOC DE NOROC. Și să fie impozitat la fel. Oriunde în lume exista noțiunea de „jucător profesionist de poker”.

Iar veniturile se impozitează ca atare după ce se calculează și cheltuielile. Când un jucător profesionist de poker participa la WSOP (World Series Of Poker) acesta își calculează și biletul de avion și hotelul unde stă, chiar și diurna de masă și alte cheltuielile aprobate de fiscul din țara lui, ca sa nu mai vorbim de „buy-in ul” pentru fiecare turneu jucat. Iar la final, se face un calcul simplu și se identifică profitul care se impozitează. Doar la noi se amesteca merele cu morcovii. Și e păcat. Pentru ca e un joc al minții.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash