Free cookie consent management tool by TermsFeedFormula 1 merge în Las Vegas pe The Strip, noaptea

Formula 1 merge în Las Vegas. Capitala mondială a jocurilor de noroc revine în circuitul de Formula 1 începând cu luna noiembrie 2023. Este pentru a 3-a oară în istorie când zgomotul motoarelor de F1 se va auzi în Vegas, însă de data aceasta cursa va avea loc în nocturnă, pe un circuit de 6.12 km. care va include și celebrul bulevard The Strip. Acolo sunt amplasate mare parte din cele mai cunoscute cazinouri și hoteluri din lume.

Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial F1, Marele Premiu din Las Vegas va avea loc într-o zi de sâmbătă a lunii noiembrie 2023. Las Vegas a mai găzduit curse de F1 în 1981 și 1982, iar acum se adaugă celorlalte două orașe din Statele Unite ale Americii incluse în circuit – Miami și Austin.

F1 și Liberty Media vor colabora pentru a promova cursa în parteneriat cu Live Nation Entertainment și Las Vegas Convention & Visitors Authority (LVCVA), precum și cu partenerii fondatori Caesars Entertainment, MGM Resorts International, Wynn Las Vegas și partenerii prezentatori MSG Sphere, Resorts World Las Vegas și The Venetian Resort.

Formula 1 merge în Las Vegas - foto circuit
Formula 1 merge în Las Vegas în noiembrie 2023

Anunțul a fost făcut în seara zilei de 30 martie, în cadrul unui eveniment de gală din Vegas la care au participat CEO-ul Liberty Media Greg Maffei și CEO-ul F1 Stefano Domenicali

„Combinația dintre iconicul Las Vegas și Formula 1 – elita sporturilor cu motor – reprezintă un mariaj perfect între viteză și strălucire.

Încrederea noastră în această oportunitate unică este evidențiată de decizia noastră de a ne asuma rolul de promotor al Marele Premiu Las Vegas în parteneriat cu Live Nation.

Suntem extrem de încântați să lucrăm cu partenerii noștri locali pentru a crea un eveniment marcant. Potențialul F1 a fost demonstrat cu fiecare sezon încheiat, iar Marele Premiu din Las Vegas îl va duce la nivelul următor.”, a declarat Greg Maffei.

„Este un moment incredibil pentru Formula 1, care demonstrează atracția uriașă și creșterea sportului nostru cu o a treia cursă în SUA. Las Vegas este o destinație cunoscută în întreaga lume pentru entuziasm, ospitalitate, senzații tari și, bineînțeles, faimosul The Strip. Nu există o locație mai potrivită pentru Formula 1 decât ​​capitala mondială a divertismentului și abia așteptăm să fim aici anul viitor. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment, în special guvernatorului Sisolak, Comisiei County Clark, Steve Hill de la LVCVA și partenerilor noștri locali.”, a adăugat Stefano Domenicali.

Circuitul F1 din Las Vegas

Circuitul F1 Las Vegas
Cum arată circuitul F1 din Las Vegas

Circuitul va avea 14 viraje și o lungime totală de 6.12 km, fiind o provocare unică pentru șoferi, care vor trece pe lângă locații emblematice precum Caesars Palace, Bellagio sau The Venetian. Viteza maximă estimată în timpul celor 50 de ture de pe The Strip va fi în jur de 342 km/h.

Nu doar organizatorii și fanii Formulei 1 sunt entuziasmați în legătură cu organizarea evenimentului, ci și piloții. Dacă Lewis Hamilton (de 7 ori campion mondial în F1) a declarat că „Va fi o experiență intensă”, Pierre Gasly (AlphaTauri) a rezumat perfect părerile multor alți piloți într-un enunț scurt, dar cât se poate de grăitor: „Va fi o nebunie!”

Citește și „Cel mai rapid pilot de Formula 1”

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash