Free cookie consent management tool by TermsFeed

Francezii de la FDJ preiau Kindred Group plc, care în România operează Unibet și Vlad Cazino

Francezii de la FDJ preiau Kindred Group plc, care în România operează Unibet și Vlad Cazino

La Française des Jeux (FDJ) a anunțat că a finalizat cu succes oferta sa la licitație pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Kindred Group plc, unul dintre cele mai importante nume din industria jocurilor de noroc la nivel mondial. Kindred Group este prezent și în România cu două branduri de succes, Unibet și Vlad Cazino. 

Conform unui comunicat oficial, La Française des Jeux a achiziționat, până la 2 octombrie, 195.659.291 de certificate de depozit suedeze (DST), reprezentând 90.66% din capitalul Grupului. Anterior, FDJ achiziționase 2.400.000 de DST Kindred direct de la Veralda, care însumau încă 1.11% din capitalul social al Grupului. 

Având în vedere că acum controlează peste 90% din capitalul social al Kindred, FDJ a decis să finalizeze achiziția grupului. Astfel, decontarea pentru acționarii Kindred care și-au oferit DST-urile va începe pe 11 octombrie, iar procedura de squeeze-out va fi efectuată pe Nasdaq Stockholm. De asemenea, FDJ anunță că le oferă posibilitatea celorlalți acționari Kindred să își cedeze capitalul până la 18 octombrie 2024, în condiții nemodificate. Pentru fiecare acțiune, prețul oferit este de 130 SEK (aproximativ 11.45 euro). Decontarea va începe pe 29 octombrie. 

Tranzacție de 2.5 miliarde de euro 

Din informațiile făcute publice, tranzacția se ridică la aproape 2.5 miliarde de euro. Rezultă un nou grup și mai puternic, diversificat și echilibrat, care își propune să le ofere clienților în continuare servicii de top. Grupul se va axa pe loterie, pariuri sportive și jocuri de cazino. 

Sunt încântat să anunț astăzi achiziția Kindred, un jucător european de top în sectorul competitiv de pariuri și jocuri online. Kindred are mărci puternice, excelență tehnologică recunoscută și un profil atractiv de creștere și profitabilitate, iar toate acestea vor consolida punctele forte ale FDJ. Cele două grupuri împărtășesc, de asemenea, standarde înalte pentru jocul responsabil și un model de afaceri care combină performanța și responsabilitatea. Această achiziție creează un nou campion european care intenționează să-și urmeze strategia de creștere durabilă și profitabilă în beneficiul tuturor părților interesate„, a declarat Stéphane Pallez, președinte și CEO al Grupului FDJ. 

Noul grup va fi între primii 3 operatori din sectorul jocurilor de noroc din Europa. În același timp, GDF, care în septembrie 2023 a achiziționat și ZEbet, va fi al treilea cel mai mare operator din Franța în sectorul pariurilor sportive și jocurilor de noroc online pe baza veniturilor brute. În plus, în Franța, FDJ are drepturi exclusive de a opera loterie offline și online, dar și pariuri sportive offline. 

În urma preluării Kindred Group, se estimează că prezența internațională a FDJ se va extinde și va genera aproximativ 26% din veniturile sale, comparativ cu 4% în prezent. Această preluare va genera și beneficii tehnologice pentru FDJ. Expertiza digitală de ultimă oră și platformele tehnologice ale Kindred vor accelera la digitalizarea FDJ. Astfel, se estimează că ponderea online a veniturilor va crește de la 12% la 34% pentru grupul combinat. De fapt, din acest procent se mai preconizează că piețele de pariuri și jocuri online vor aduce 27% din venituri, față de 3% înaintea achiziției. În Franța și Irlanda, FDJ are exclusivitate în anumite domenii, cum ar fi loteriile și pariurile offline, iar veniturile sunt estimate la 69% din totalul grupului. 

Accentul rămâne pe jocul responsabil 

FDJ și Kindred Group sunt unite și prin faptul că promovează intens jocul responsabil. Sunt singurii operatori de jocuri de noroc care și-au asumat obiective clare pentru a reduce veniturile de la jucători cu risc ridicat. În plus, au comunicat transparent toate rezultatele din această misiune. 

În același timp, grupul combinat va funcționa numai pe piețe reglementate la nivel local sau pe cale de a deveni reglementate. E important de precizat că pentru clienții actuali și cei viitori ai Unibet și Vlad Cazino nu se va schimba nimic, din moment ce piața din România este reglementată. Aceeași situație se întâlnește în Țările de Jos, Suedia, Regatul Unit, Franța, Belgia, Danemarca, România, Estonia și Australia. În plus, în Finlanda domeniul va fi reglementat. Din câte se pare, grupul va părăsi Norvegia. 

FDJ Group a publicat și veniturile estimate pentru 2025 după preluarea grupului. Astfel 64% din veniturile estimate vor proveni de la serviciile de loterie și pariuri sportive offline din Franța. Domeniul online va genera în jur de 30% din Kindred (B2 și Relax) + pariuri sportive online de la FDJ, Poker și ZEturf. Loteria Premier Irlanda și operațiunile B2B de la loterie vor aduce în jur de 4%, iar 2% vor fi serviciile de plată și servicii. 

Despre Kindred Group plc 

Kindred Group este unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul jocurilor de noroc la nivel mondial, fiind prezent în Europa și Australia. Companiile din grupul Kindred au peste 3 milioane de clienți activi B2C, care se bucură de servicii de înaltă calitate, inovații și distracție responsabilă.

Despre Kindred Group plc

Compania are în jur de 2.500 de angajați din 70 de naționalități. Birourile Kindred sunt răspândite peste tot în lume, în orașe precum Amsterdam, Anvers, Belgrad, Bengaluru, Copenhaga, Darwin, Gibraltar, Londra, Madrid, Malta, Paris, Stockholm, Sydney și Tallinn. În plus, Kindred Group plc este listat pe Nasdaq Stockholm Large Cap. 

Kindred Group este membru al European Gaming and Betting Association (EGBA) și membru fondator al IBIA (International Betting Integrity Association). Compania a luat naștere în 1997 și și-a propus încă de la început să le ofere clienților posibilitatea de a se distra într-un mediu sigur și responsabil. Pe măsură ce anii au trecut, Kindred și-a creat renumele unei companii care oferă servicii pe placul jucătorilor, fiind atentă la dorințele lor. 

Veniturile brute ale Kindred (GWR) în 2023 este de 1.171,9 milioane de lire sterline (1.353,7 milioane euro). Ponderea este următoarea: 

  • Pariuri sportive: 38% 
  • Jocuri de cazino: 57% 
  • Poker: 3% 
  • Altele: 2% 

Cele mai populare sporturi pe care mizează clienții Kindred 

  • Fotbal – 58% 
  • Tenis – 15% 
  • Sporturi cu motor – 8% 
  • Baschet – 6% 
  • Hochei pe gheață – 4%
Cazinouri Recomandate
5.450 RON + 800 Rotiri Gratuite
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT