Free cookie consent management tool by TermsFeedCele mai nebune carnavaluri din lume!

Cele mai nebune carnavaluri din lume!

Carnavalurile reprezintă un motiv de sărbătoare și bucurie pe tot mapamondul. Oamenii se strâng și asteaptă cu sufletul la gură astfel de evenimente, unde se dă frâu liber imaginației. Fie ca vorbim de America Latină, de Africa sau Europa, culorile, muzica și veselia predomină astfel de manifestații. Pe scurt, carnavalul este o sărbătoare a vieții, ce redă fiecăruia bucuria de zi cu zi. Echipa cazino365 a făcut unele cercetări și a alcătuit o lista cu cele mai nebune carnavaluri din lume! Aruncă un ochi peste ele și cine stie, poate la anul vei călători la unul din ele!

Rio de Janeiro – BRAZILIA

Începem această listă cu poate cel mai renumit carnaval din lume. Sărbătoarea de la Rio are loc între 21 și 28/29 Februarie. Se spune că nimeni nu e mai bun la o petrecere, decât un latin. Noi, ca români ar trebui să știm cel mai bine acest lucru.

Carnavalul de la Rio de Janeiro este cel mai mare de pe mapamond. Milioane de oameni vin aici de pe toate continentele pentru a se bucura de show-ul sud-american. Culorile țipătoare, ritmurile de samba sau femeile frumoase sunt doar câteva din particularitățile acestei festivități.

Toți participanții paradelor poartă costume sofisticate, cu accesorii precum măști sau pene uriașe. Vizitatorii însă se îmbracă în haine formale, specifice țărilor calde. Aceștia își accesorizează ținutele cu lanțuri, cercei, brățări sau chiar măști.

Cele mai nebune carnavaluri din lume! Oruro – BOLIVIA

Păstrăm continentul și facem o călătorie până în Bolivia. Carnavalul ce are loc în luna Februarie păstrează tradițiile băștinașilor din acele zone. Costumele sunt unele excentrice și uneori înspăimântătoare, cu diferite măși. Predomina culorile aprinse precum roz, albastru deschis sau galben, așadar vorbim de un paradis vizual. Cel mai comun costum pentru acest carnaval este cel al lui El Tio – diavolul! Mii de oameni poartă anual măști înspăimântătoare cu coarne. De asemenea, se utilizează tunuri de apă, baloane și pistoale cu apă, așadar dacă nu îți place să te uitzi, festivalul de la Oruro nu este pentru tine!

De la carnavaluri la păcănele.. un singur pas!

Te poți bucura la cazinourile tale preferate din România de două sloturi centrate pe tematica minunatelor carnavaluri. Este vorba de Football Carnival Samba Carnival, două sloturi online ce aduc o explozie de culoare și bucurie!

Pacanele gratis: Football Carnival
5.0/5
Pacanele gratis: Football Carnival

Football Carnival este perfect pentru microbiști. Acest slot reprezintă o celebrare a sportului rege și este dedicat Cupei Mondiale din 2014. Slotul dezvoltat de Playtech este dispus pe 3 coloane și are un RTP de 91.32%. Drept simboluri întâlnim jucători de fotbal, două domnișoare braziliene și steagul țării din care provine Selecao. Simbolul Wild al acestui joc ca la păcănele este reprezentat de o minge de fotbal, iar Scatter-ul este logo-ul Football Carnival.

De partea cealalta, Samba Carnival este dispus pe 3 rânduri și 5 coloane și amintește de carnavalul de la Rio de Janeiro. Exact cum menționam la începutul articolului, această sărbătoare presupune culori vii, ritmuri vibrante și multă veselie. Simbolurile jocului cu 95.78% sunt specifice carnavalului. Vorbim aici de dansatoare îmbrăcate extravagant, pepene, portocale sau lămâi. Simbolul Bonus este reprezentat de un set de tobe ce oferă până la 150 x miza.

Veneția – ITALIA

Facem un pas în minunata Italie, mai exact în Veneția. O regiune plină de istorie și o atracție turistică pe tot parcursul anului. În luna Februarie însă, timp de 2 săptămâni, are loc un carnaval mirific. Sute de gondole străbat apele Veneției, iar oamenii se îmbracă în culori vii. Sunt portretizați nobilii din antichitate, așadar e o lectie de istorie foarte frumoasă pe care o poți învăța la acest carnaval.

Măstile predominante sunt cele inspirate din carnavalurile romane, precum Bauta. Această mască venețiană a devenit celebră, fiind cea care reprezintă doar ochii și nasul, fără gură.

Binche – BELGIA

Belgia este o țară care adoră să petreacă. Tocmai de aceea, festivalul de la Binche ce în 2020 a avut loc între 23-25 Februarie trebuie menționat pe lista noastră. UNESCO a apreciat în nenumărate rânduri această manifestație, care este puțin diferită față de precedentele amintite. Costumele sunt specifice folclorului belgian, fiind predominante de această dată culorile maronii.

De asemenea, există influențe ale clown-ilor și ale unor creaturi mitice. Adesea sunt rostite incantații și sunt efectuate ritualuri, însă turiștii adoră acest festival. Mâncarea este una excelentă, iar ciocolata belgiană nu poate lipsi!

Vincy Mas – SFÂNTUL VINCENȚIU ȘI GRENADINELE

Micuța țară din emisfera vestică are o populație estimată de 103.000 de locuitori. Este un teritoriu ocupat în trecut de coloniile franceze și britanice, ce și-a câștigat în timp independența. În prezent limba oficială este engleză, așadar turiștii nu au probleme în acest sens. Insularii propun aici un festival foarte interesant la începutul lunii Iulie. Vincy Mas este numele acestei manifestații, care aduce mii de oameni în strată. Există parade și costume colorate, competiții muzicale și multă, foarte multă distracție!

Acest carnaval îmbină perfect elemente din culturile europene și africane. Originile britanice și franceze nu au fost uitate, așadar cu siguranță locuitorii din Franța sau Marea Britanie se vor bucura de acest eveniment. Spectatorii pot achiziționa costume tradiționale de la diferite buticuri ce se află pe marginea străzilor.

Acest carnaval îmbină perfect elemente din culturile europene și africane
Carnavalul Vincy Mas prezintă o explozie de culoare!

Caribana – CANADA

Festivalul are loc la sfârșitul lunii Iulie – începutul lunii August – în Toronto, Canada. Este una din cele mai vechi manifestații din America de Nord, prima ediție având loc în 1960. Culturile indiene și cele afro-americane sunt prezente la acest festival, alături de influențe tropicale. Comunitatea canadiană a întâmpinat mereu cu brațele deschise această sărbătoare, care își are de obicei marele final pe 1 August.

Sunt predominante costumele cu pene mari, măști și tone de bijuterii. Strălucirea este pe primul plan în acest carnaval, așadar dacă plănuiți să faceți o vizită, nu uitați lanțurile, cerceii, inelele sau brățările. De asemenea, sunt preferate costumele colorate, cele care ies în evidență.

Notting Hill – LONDRA

Încheiem această listă cu Londra, capitala Marii Britanie. O țară plină de cultură, care în ultimul timp a devenit un punct de atracție pentru toate etniile de pe mapamond. Festivalul ce a început în anii 60 este cea mai mare petrecere largă de pe străzile Londrei în acest moment. Imigranții veniți aici de peste ocean se pot bucura de culturile lor native, așadar latinii iubesc această manifestație. Străzile sunt umplute de costume amuzante, flori, ghirlande colorate și multă muzică. De asemenea sunt prezente caravane cu mâncaruri din diferite colțuri ale lumii.

Pentru a te bucura la maximum de acest carnaval, îți sugerăm să te îmbraci cât mai excentric și să te bucuri de viață alături de ceilalți participanții. Până la urmă scopul acestor manifestații este acela de a scăpa de inihibiții!

Există numeroase alte carnavaluri celebre în lume ce ar merita menționate. Tu ai fost la o astfel de manifestație până acum? Ai și alte recomandări pentru cititori?

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”Cele mai nebune carnavaluri din lume!”, ne poți ajuta cu un LIKE & SHARE. Îți mulțumim și îți dorim spor la distracție!

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash