Free cookie consent management tool by TermsFeed

Legile lui Murphy la poker ♦️ ♠️ ♥️ ♣️ Câte din ele sunt valabile în cazul tău?

E greu de crezut că inginerul american Edward Aloysius Murphy, Jr. (1918 – 1990) avea cea mai mică idee despre impactul pe care urma să-l aibă declarația pe care o făcea despre asistentul său, pe vremea când lucra la United States Air Force: „Dacă are vreo posibilitate de a greși, o va face”.

Maxima lui Murphy avea să se transforme rapid în mult mai celebra „Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost”, iar de-aici încolo au apărut o mulțime de „legi” asemănătoare în diverse domenii.

Așa-numita „murphologie” este îmbogățită în fiecare an cu noi și noi maxime, iar în cadrul acest material vi le prezentăm pe cele listate la categoria poker.

Dacă ai jucat poker online sau offline de cel puțin de câteva ori în viață, cu siguranță vei aprecia umorul negru ce „mustește” în Legile lui Murphy la poker și, probabil, te vei regăsi în cea mai mare parte din ele.

Legile lui Murphy la poker

  • Dacă mai sunt cărți de venit și există vreo posibilitate să pierzi totuși mâna, o vei pierde (runner, runner)   
  • Șansele să pierzi un all-in sunt invers proporționale cu mărimea stack-ului. Like, dacă ai așteptat și tu să prinzi Ași/Popi etc. și te-a scos un stack mai mare cu orice două cărți!
  • Ai decis că trebuie să furi blindurile și te pui all-in? Primești snap call și sigur dai în ași sau popi. Sau mai rău – cineva dă call din greșeală cu o mână de genul 27 și te ia.
  • Ești BB și ai cărți proaste? Sigur cineva se va pune all-in în fața ta. Ești BB și ai o mână monstru (AA/KK)? În maxim 2 secunde toată masa foldează. Sau îți pică netul, sau atingi butonul Shut Down la computer.
  • Ai plecat la baie și te-a dat sit-out? Ai ratat Așii, Popii sau orice altă mână monstru. Nu, nu merge să pleci la baie și să tragi cu ochiul dacă vin Așii , dar poți încerca.

Te simți mai bine acum, când știi că nu ți se întâmplă doar ție?

  • Dacă există o șansă ca un adversar să prindă cea mai bună mână când faci C-Bet serios sau te pui all-in după ce ai mărit serios pre-flop, o va prinde.
  • Dacă bagi all-in cu orice două cărți, în afară de Ași, vei da în Ași.
  • Dacă bagi all-in cu Ași, vei da în Ași și adversarul tău va face culoare.
  • Dacă bagi all-in cu Ași și nu dai în Ași, pe flop vor veni 3 cărți dintr-o suită diferită de cele două din care fac parte Așii tăi. Evident, de cele mai multe ori adversarul tău va face culoare.
  • Dacă ai Ași, cineva va prinde set pe flop    
  • Dacă ai set pe flop, cineva are mereu un set mai mare.
  • Cu cât mai enervant este un jucător de la masă, cu atât va fi mai norocos, cel puțin vs. mâinile tale

Crezi că nu se poate mai rău?

  • Ești la bubble într-un MTT? Vei primi mâini proaste până ieși din blinduri sau vei primi rapid o mână cu care vei merge all-in și vei pierde. Cunosc jucători care au „îndoit” Karma renunțând în faza Bubble chiar și la perechile de Ași pre-flop.
  • Foldează orice mână și erai Nuts pe flop! Cu precădere în fazele importante ale unui turneu MTT, ai fi câștigat orice mână pe care o foldezi (Ia uiteeee … dacă mergeam eram Nuts … dar cum să dai call cu … orice 2 cărți)
  • Dacă mărești preflop cu două cărți de culoare, iar în flop vin alte două cărți din suita ta – ai deci un draw – , există mai multe variante de a pierde mâna: 1 – Bet pe flop, bet pe turn, check pe river că nu ai făcut culoare și s-a dus mâna – Mergi all-in, ești plătit de cineva cu o carte de jos (cea mai mică, de regulă) și pierzi – faci culoare pe turn, iar pe river mai vine una de aceeași culoare, pentru ca adversarul să facă culoare la As, Popă etc. Și astea sunt doar cele mai frecvente 3 moduri de a pierde astfel de mâini J
  • Mergi all-in cu orice pereche diferită de Ași și primești call de la 3 adversari, toți cu mâini As High (AK, AQ, AJ, AT, A9 etc.)? Mai zic? Inevitabil, ultimul As din pachet va fi pe masă, de regulă pe river, după pauza aia mare care durează exact cât să zici – Nu-mi spune că vine ultimul as din pachet!
  • Orice jucător sit-out câștigă mâinile în care este pus all-in.
  • A băgat cineva all-in și te gândești că ar cam trebui să plătești cu AQ? Fă-o, dacă trebuie și, imediat ce dai call, vor mai plăti și alți 2-3 jucători cu cărți asemănătoare (AK, AQ, AJ, AT)

Toate „legile” de sus sunt inspirate din jocul de NL Texas Holdem (cea mai populară variantă de poker), însă haideți să precizăm că lucrurile nu merg mereu așa, iar din experiența mea și a cunoscuților, vă pot spune că se pot face bani frumoși la poker online.

Nu-i deloc simplu, ai nevoie de timp liber mult, nervi de oțel, răbdare, noroc, studiu și foarte multă disciplină, însă recompensele pot fi pe măsură 

Dacă vrei să joci poker online, fă-o la unul dintre cei 3 operatori de mai jos

Fără doar și poate, Poker Stars este liderul în domeniu, însă mulți spun că nu este atât de simplu să faci bani acolo, mai ales dacă ești începător. Ideal ar fi să încerci jocul la toți cei 3 operatori de jos înainte de a decide care ți se potrivește cel mai bine, să te axezi pe un anumit gen de joc (MTT, SNG, Cash) și să încerci în permanență să-ți îmbunătățești jocul.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash