Free cookie consent management tool by TermsFeed28 de momente din serialul Narcos, care în realitate nu s-au întâmplat

Narcos, serialul realizat de Netflix în care ne-a fost prezentată viața lui Pablo Escobar, a fost un succes mondial, milioane de oameni fiind captivați.

Chiar dacă acest serial pornește de la lupta pentru capturarea lui Pablo Escobar, inclusiv producătorii au menționat înaintea fiecărui episod că anumite pasaje nu corespund în totalitate cu evenimentele petrecute în realitate. De altfel, multe momente au fost “cosmetizate” pentru ca serialul să fie mai interesant. În sprijinul acestei idei vine și fiul lui Pablo Escobar, Sebastian Marroquin, care a publicat pe Facebook o listă cu 28 de episoade prezentate în Narcos, care în realitate nu au avut loc.

28 de momente din serialul Narcos, care în realitate nu s-au întâmplat
Serialul Narcos

Lista publicată de fiul lui Pablo Escobar este următoarea:

1. Carlos Henao nu era un traficant de droguri

Carlos Henao, fratele vitreg al lui Pablo Escobar, nu era un traficant de droguri, așa cum a fost prezentat în serial. Sebastian l-a descris pe unchiul său ca fiind un “om nobil, sincer și un tată”, care nu a fost niciodată implicat în activități ilicite. Sebastian a susținut că unchiul său nu a avut nicio legătură cu drogurile și nu a locuit în Miami.

2. Pablo Escobar nu a fost un fan al lui Atletico Nacional

Sebastian a susținut că Pablo Escobar nu a fost un fan al echipei de fotbal Atletico Nacional, ci al Deportivo Independiente Medellin. În serial, Pablo era prezentat ca un finanțator al echipei și ne-a fost prezentat cum dădea lovitura de start la un meci.

3. La Quica a fost acuzat și condamnat pe nedrept

La Quica era în închisoare în New York în perioada în care Pablo Escobar a evadat din închisoarea La Catedral, în iulie 1992. Conform spuselor lui Sebastian, La Quica a fost condamnat la închisoare în SUA în septembrie 1991 pentru falsificarea unor documente. Mai mult, Sebastian susține că La Quica a fost “acuzat și condamnat pe nedrept pentru bomba din avionul Avianca, din cauza căreia și-au pierdut viața 100 de persoane.

4. Evadarea din închisoarea La Catedral a fost usoara

În momentul evadării din închisoarea La Catedral nu a existat o mare confruntare cu forțele de ordine. Dimpotrivă, Sebastian spune că doar un paznic a fost ucis. “Tatăl meu nu a avut ajutor din partea oamenilor legii pentru a evada și niciun contact exterior”, a afirmat Sebastian.

5. Limon a lucrat în postura de șofer pentru Roberto

Limon a lucrat în postura de șofer pentru Roberto “Osito”, fratele mai mare al lui Pedro Escobar, timp de 20 de ani. Sebastian spune că era în slujba familiei de foarte mult timp și nu a fost recrutat ulterior, așa cum a apărut în serial.

6. Negocierile dintre cartelurile din Medellin și Cali

Sebastian mai afirmă că negocierile purtate de cartelurile din Medellin și Cali, prezentate în serial, în privința împărțirii zonelor din Miami și New York, nu sunt certe.

7. CIA nu le-a propus fraților Castano să înființeze grupul “Los Pepes

CIA nu le-a propus fraților Castano să înființeze grupul “Los Pepes”, care îi vâna pe traficanții din Medellin. Dimpotrivă, conform spuselor lui Sebastian, Fidel Castro a avut această idee, ajutat de cartelul din Cali și de autoritățile locale și din SUA.

8. Sebastian mai susține că mama sa nu a cumpărat sau folosit vreodată o armă.

9. Pablo Escobar nu l-a ucis personal pe colonelul Carrillo

Pablo Escobar nu l-a ucis personal pe colonelul Carrillo, așa cum a fost prezentat în serial. Sebastian afirmă că tatăl sau a ucis peste 500 de polițiști într-o singură lună în Medellin la finalul anilor ’80, dar colonelul Carrillo nu a fost unul dintre aceștia.

10. Uciderea lui Moncada și Galeano in Narcos

În legătură cu uciderea lui Moncada și Galeano, partenerii de afaceri ai lui Pablo Escobar, Sebastian susține că povestea a stat diferit. Într-adevăr, Pablo a comandat uciderea lor, dar din alt motiv. “Ei au fost răpiți de cartelul din Cali și, pentru a fi eliberați, au promis că-l vor oferi pe Pablo și pe oamenii lui pentru a fi uciși, dar și că nu-i vor mai sprijini financiar”, a afirmat Sebastian. Acesta mai susține că Pablo Escobar ar fi vrut în ultima clipă să-l ierte pe Moncada, dar nu a mai putut opri moartea sa.

Narcos joc de pacanele online

Multa lume a auzit de Pablo Escobar inainte sa apara acest serial, dar dupa ce a fost difuzat de Netflix a avut un asa mare succes, incat aproape toata lumea i-a aflat povestea. NetEnt putem spune ca a avut onoarea sa faca jocul de pacanele online dupa filmul Narcos, lansat in 2019 acest slot video beneficiaza de o grafica absolut geniala dar si cu un fundal muzical atractiv. Avem nu mai putin de 243 de modalitati sa legam castigurile, prin liniile de plata “in cascada”. Simbolurile cu Pablo si detectivi americani nu lipsesc din gameplay. In plus simbolul Wild activeaza speciala care ne aduce castiguri de 2 sau 3 ori mai mari dar si pana la 10 rotiri gratuite.

Pacanele gratis: Narcos
5.0/5
Pacanele gratis: Narcos

11. Sebastian mai afirmă că, în ultimele momente ale vieții, tatăl său i-a mai avut alături doar pe Angelito și Chopo, întrucât restul oamenilor de încredere au fost uciși.

12. Sebastian susține că viața lor a fost una dificilă după ce Pablo Escobar a evadat de la La Catedral. “Trăiam în sărăcie, nu în case de lux”, și-a amintit fiul lui Pablo Escobar.

13. Totodată, Sebastian mai afirmă că și povestea lui Leon, prezentată în serial, nu este conformă cu realitatea. Astfel, Leon nu ar fi trăit în Statele Unite ale Americii și a fost un om loial lui Pablo Escobar, murind după ce a fost capturat și torturat de Castanos.

14. Pablo Escobar nu i-a amenințat niciodată pe locuitorii din Cali, ci a avut o problemă doar cu reprezentanții acestui cartel. Pentru a argumenta, Sebastian a explicat că și mama sa și o parte a familiei erau din această zonă.

15. Ricardo Prisco era deja mort în viața reală, raportat la perioada în care a apărut în serial. Avea un frate care era doctor și nu era un criminal.

16. Escobar nu a atacat-o niciodată pe fiica lui Gilberto

Sebastian mai afirmă că Pablo Escobar nu a atacat-o niciodată pe fiica lui Gilberto Rodriguez la nunta sa sau pe vreun alt membru al familiei. “S-a ținut de cuvânt în înțelegerea de a nu a ataca vreun membru al familiei”, a afirmat Sebastian. În serial am văzut cum Pablo Escobar a dat ordinul ca o bombă să fie detonată la nunta fiicei lui Gilberto Rodriguez.

28 de momente din serialul Narcos, care în realitate nu s-au întâmplat
Pablo Escobar

17. Escobar nu și-a forțat copiii să fie implicați în ilegalitati

Pablo Escobar nu și-a forțat niciodată copiii să fie implicați în activități ilegale. Dimpotrivă, Sebastian afirmă că părinții săi l-au îndemnat să învețe și să pună accent pe studii deoarece nu va avea alte oportunități în viață.

18. Sebastian a confirmat că a avut un conflict cu tatăl său, dar nu precum cel prezentat în serialul Narcos.

19. În serial am putut observa cum Pablo Escobar a ordonat atacuri cu bombe asupra lanțului de farmacii Discount Drugs, deținut de Gilberto Rodriguez, în 1993. În realitate, atacurile au avut loc în 1988 și 1989.

20. Pablo Escobar a fost trădat de soacra sa

Pablo Escobar a fost trădat de soacra sa, care împreună cu fratele mai în vârstă Roberto a avut un acord cu Los Pepes pentru a putea fi lăsați în pace. În schimb, cei loiali lui Pablo Escobar au trăit în exil câtă vreme Los Pepes au declanșat lupta contra narcotraficanților. Sebastian spune că i-ar fi plăcut ca varianta din film să fie cea reală, dar că din păcate Pablo Escobar a fost trădat de familie.

21. Sebastian mai afirmă că bunica lor nu a călătorit împreună cu ei în Germania și că nici călătoria din realitate nu a fost precum cea prezentată în serial.

22. Sebastian mai afirmă că niciun jurnalist nu a fost ucis în fața hotelului Tequendama

23. Totodată, Sebastian mai susține că Pablo Escobar nu s-a purtat niciodată urat cu părinții sai.

24. Procurorul general al Columbiei nu a ajutat familia lui Escobar

28 de momente din serialul Narcos, care în realitate nu s-au întâmplat
Pablo Escobar si Maria Victoria

Procurorul general al Columbiei nu a ajutat familia lui Escobar cât timp s-a aflat captivă într-un hotel. “Eram pur și simplu ostatici acolo”, își amintește Sebastian. În serial am putut vedea familia lui Escobar într-un hotel de lux, având toate condițiile necesare, după ce zborul spre Europa a fost interzis.

25. Sebastian neagă ideea că starul TV Virginia Vallejo era atât de îndrăgostită de Pablo Escobar

Sebastian neagă ideea că starul TV Virginia Vallejo era atât de îndrăgostită de Pablo Escobar încât a refuzat banii acestuia. Sebastian mai afirmă că mama sa nu a vorbit cu Virginia după evadarea de la La Catedral, iar tatăl său nu a fost în contact cu ea pentru mai bine de 10 ani.

26. Miguel Rodriguez a împărțit averea familiei Escobar.

După moartea lui Pablo Escobar, soția acestuia a aranjat o întâlnire cu cartelul Cali, la care ar fi participat alți 40 de narcotraficanți importanți. Miguel Rodriguez a fost cel care a salvat-o pe mama sa, dar cu această ocazie au împărțit averea familiei Escobar.

27. Escobar nu le-a trimis în realitate telefoane membrilor familiei

Escobar nu le-a trimis în realitate telefoane membrilor familiei la hotelul Teqeundama, unde erau ținuți după ce zborul spre Europa a fost interzis. Conform spuselor lui Sebastian se foloseau telefoanele din hotel și îi închideau foarte repede deoarece știau că acestea sunt ascultate. Mai mult, Pablo Escobar obișnuia să-i spună fiului sau că “telefoanele înseamnă moarte”. Sebastian își aduce aminte că au avut o ultimă discuție lungă în ziua în care Pablo Escobar a dus ultima bătălie cu poliția, în cartierul Los Olivos, fiind conștient că sunt șanse mari ca aceea să fie ultima lor discuție. Mai mult, Sebastian susține că tatăl său s-a sinucis și nu a fost omorât de polițiști.

28. În serial, bunica lui Sebastian a susținut că soția lui Pablo și-a trădat soțul. Totuși, Sebastian afirmă că bunica sa a fost cea care a contactat cartelul Cali și l-a trădat pe Pablo.

Narcos, un succes mondial

Narcos reprezintă unul dintre serialele care au avut cel mai mare succes de la apariția Netflix. Primele două sezoane se axează în mod deosebit pe viața lui Pablo Escobar și pe încercarea agenților DEA să îl captureze pe traficantul de droguri. Sezonul al treilea începe după moartea lui Escobar și acțiunea se mută spre încercarea de a captura cartelul din Cali. După încheierea acestor trei sezoane, Netflix a lansat și Narcos: Mexico, însă acesta nu mai are legătură cu serialul original. Povestea din Narcos: Mexico se axează pe cartelele din Mexic, iar Pablo Escobar mai are doar apariții rarisime.

Narcos a fost nominalizat la Globurile de Aur în 2016, pentru cel mai bun serial TV, iar actorul Wagner Moura, care l-a interpretat pe Pablo Escobar, a fost nominalizat la categoria “cel mai bun actor”. Din păcate, Netflix nu face publice cifrele de audienta și nu se știe câți oameni au văzut serialul la nivel global. Se estimează însă că numărul acestora a trecut de 35 de milioane. În orice caz, Netflix se felicită pentru că a ales să realizeze acest serial. Inițial, echipa de producție dorea să facă doar un film de cel mult 2 ore, dar datorită numărul poveștilor numeroase descoperite pe parcurs scenariul a fost lărgit și s-a mers pe varianta unui serial.

Ce avere a avut Pablo Escobar?

28 de momente din serialul Narcos, care în realitate nu s-au întâmplat
Averea lui Pablo Escobar

Pablo Escobar este considerat unul dintre cei mai bogați oameni din istorie. Averea sa era estimată la 30 de miliarde de dolari. De altfel, autoritățile columbiene i-au confiscat lui Escobar, la finalul anilor ’80, 142 de avioane, 20 de elicoptere, 32 de iahturi, 141 de case și birouri. Pablo Escobar cheltuia lunar în jur de 2.500 de dolari numai pentru elasticul cu care își înfășura bancnotele. Avea atât de mulți bani încât era nevoit să îi îngroape sau să îi țină în depozite specializate. Banii erau atât de mulți încât 10% din câștigurile anuale erau distruse de șobolani. Astfel, în jur de 2 miliarde de dolari se risipeau în fiecare an, fiind roși de rozătoare.

În 1989, Pablo Escobar a fost inclus de celebra revista americana Forbes pe locul 7 în topul celor mai bogați oameni din lume. Din câte se pare, în perioada apogeului, Escobar câștiga în jur de 420 de milioane de dolari pe săptămână. La un moment dat, când era urmărit de autorități, Escobar s-a ascuns împreună cu familia într-o locuință. Pentru a o încălzi, Escobar a ars într-o singură noapte 2 milioane de dolari.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash