Free cookie consent management tool by TermsFeed

Jocul de bingo capata o popularitate tot mai mare pe zi ce trece, iar in Romania numarul fanilor este in crestere. Tocmai de aceea, aici va vom prezenta regulile jocului de bingo, tipurile existente si cum poti juca bingo online in Romania.

Cum se joaca bingo online

Jocul de bingo se poate juca atat in sali clasice cat si in online. Diferenta fata de loto este ca la bingo se extrag bile pana cand cineva castiga fiecare din premiile puse in joc.

Pentru a practica jocul de bingo ai nevoie mai intai de un bilet, fie ca este vorba despre unul achizitionat fizic sau unul facut la o agentie de pariuri online.

Biletele de bingo sunt prevăzute cu numere aranjate pe linii, in functie de varianta aleasa. Premiile sunt oferite pentru fiecare linie completata si vor fi castigate de primul jucător care completează o linie, două, trei sau întregul carton, moment în care jucătorul face bingo.

Jocul de bingo mai este prevazut cu fonduri initiale de premiere, valoarea acestora majorandus-se in funcție de numărul de jucatori participanti  si de sumele investite.

Un avantaj al jocului de bingo este ca poti cumpara cate bilete doresti. In versiunea online poti alege chiar si biletele pe care le doresti sa le poti achizitiona automat.

Tipuri de bingo

Cea mai populara varianta a jocului de bingo este cea cu 90 de bile, urmata de cea cu 75 de bile. Totusi, mai exista si unele derivate ale tipurilor principale.


Jocul 90-Ball

Cartonul de joc este compus din 3 randuri si 9 coloane.

Pe fiecare rand regasim 5 numere si 4 locuri goale, deci in total 15 numere.

Se acorda premii pentru o linie, doua sau intregul carton (full house).

Jocul 75-Ball

In acest caz, numerele sunt asociate cu literele care formeaza cuvantul „BINGO”, dupa cum urmeaza:

 • B = 1-15
 • I = 16-30
 • N = 31-45
 • G = 46-60
 • O = 61-75

Pe cartonul de joc regasim 5 randuri si 5 coloane. Fiecare patrat contine un numar, cu exceptia celui din centru, pe care gasim simbolul „Stea”, ce tine locul unui numar. Sunt acordate cinci premii, incepand cu o singura linie, indiferent daca este pe orizontala, verticala sau diagonala. Urmattoarele premii se acorda doar pentru liniile orizontale.

Jocul 75-Ball Variant

Un nou joc cu 75 de numere, in care cartonul este compus din 5 linii si 5 coloane, deci 25 de numere in total.

Diferenta fata de varianta precedenta este ca in acest joc se cumpara cate 3 cartoane, iar cele 75 de numere sunt impartite pe fiecare dintre ele, fara a se repeta.

Premiile se acorda identic precum la 75-Ball.

Unde poti sa joci bingo online

Daca vrei sa stii unde poti sa joci bingo, vestile sunt bune. Asta deoarece cazinourile legale si licentiate in Romania le ofera clientilor sai aceasta posibilitate.

Unibet cazino online cu Bingo

Cei ce doresc sa incerce jocul de bingo la Unibet trebuie doar sa se logheze in cont si sa selecteze din meniu sectiunea aceasta. Vor gasi sase variante disponibile pentru a juca, iar suma minima pleaca de la 20 de bani.

Unibet are si o promotie in vigoare, in care ofera premii de peste 20 de mii de RON si peste 10 mii de rotiri gratuite celor care joaca bingo in aceasta perioada. In plus, exista si posibilitatea de a castiga un jackpot impresionant, in functie de camera in care jucati.

De asemenea, Unibet mai are activ si un program de loialitate prin care acumulezi puncte de fiecare data cand cumperi bilete. Prin acest program ti se ofera o sansa mai mare de a castiga un premiu mai consistent la roata norocoasa.

Jocuri de bingo disponibile la Unibet

 • The Arena – bingo cu 75 de bile, iar pretul unui bilet porneste de la 4 RON. Fondul de premii este de 600 RON.
 • The Pitch – bingo cu 75 de bile, iar pretul unui bilet porneste de la 2 RON. Fondul de premii este de 300 RON.
 • All Stars – bingo cu 75 de bile, iar pretul unui bilet porneste de la 60 de bani. Fondul de premii este de 575 RON.
 • The Podium – bingo cu 90 de bile, iar pretul unui bilet porneste de la 40 de bani. Fondul de premii este de 160 RON.
 • Grand Prix – bingo cu 90 de bile, iar pretul unui bilet porneste de la 20 de bani. Fondul de premii este de 120 RON.
 • Fairway – bingo cu 90 de bile, iar pretul unui bilet porneste de la 72 de bani. Fondul de premii este de 120 RON.

Vlad Cazino online cu Bingo

Pentru a juca bingo online la Vlad Cazino, pasii sunt foarte simpli. Va logati in cont, iar din meniu selectati „BINGO”. Veti gasi astfel 6 variante de a juca, cu o miza ce porneste de la 20 de bani. Cel mai scump joc de bingo online are un pret de 4 lei la Vlad Cazino.

In plus, jucand bingo online la Vlad Cazino puteti incasa premii de peste 20.000 de RON si 10 mii de rotiri gratuite, conform promotiei in vigoare.

Jocuri de bingo disponibile la Vlad Cazino

 • Recreatie – bingo cu 75 de bile, iar pretul porneste de la 2 RON. Fondul de premii este de 364 RON.
 • Garajul – bingo cu 75 de bile, iar pretul porneste de la 60 de bani. Fondul de premii este de 320 RON.
 • Acvariul – bingo cu 75 de bile, iar pretul porneste de la 4 RON. Fondul de premii este de 600 RON.
 • Salonul Festiv – bingo cu 90 de bile, iar pretul porneste de la 40 de bani. Fondul de premii este de 160 RON.
 • Valea Liliecilor – bingo cu 90 de bile, iar pretul porneste de la 20 de bani. Fondul de premii este de 120 RON.
 • Galeria – bingo cu 90 de bile, iar pretul porneste de la 72 de bani. Fondul de premii este de 165 de RON.

De ce sa joci bingo online

Jocul de bingo online se bucura de un real succes in intreaga lume prin prisma faptului ca jucatorul beneficiaza de numeroase facilitati pe care nu le are in varianta clasica. Astfel, puteti practica bingo online oricand doriti, pe diverse platforme si cu diverse mize. In plus, jocul de bingo pe Internet va scuteste si de bifarea numerelor iesite castigatoare. Acestea se bifeaza automat. Mai mult, vi se prezinta si in timp real situatia si stiti cat mai aveti pana la bingo.

Istoria jocului de bingo

Jocul de bingo are o traditie indelungata ce dateaza de cateva secole bune. Mai exact, istoria jocului de bingo incepe undeva in jurul anilor 1530, in Italia. Din cate se pare, jocul de bingo ar fi un derivat al loteriei „Lo Giuoco del Lotto d’Italia”. Aceasta loterie avea un format diferit si era organizata saptamanal, un lucru atipic in acele vremuri.

O alta pagina din istoria jocului de bingo a fost scrisa doua secole mai tarziu, in 1778, cand francezii au lansat “Le Lotto”. Formatul se aseamana mult cu cel al jocului de bingo de astazi. In acest joc, biletul avea 3 randuri si 9 coloane, iar cate cinci casute de pe fiecare rand includeau numere de la 1 la 90.

Totusi, prima aparitie oficiala cu acest nume din istoria jocului dateaza din 1933, cand Hugh Mungus a publicat o carte de reguli pentru bingo. In formula lui Mungus, jocul se numea Beano si se juca cu fasole uscata, o stampila de cauciuc si carti de carton.

Asa a fost descoperit si de Edwin Lowe, despre care se crede ca este inventatorul jocului de bingo. Legenda spune ca unul dintre prietenii lui Lowe a jucat Beano la un festival si, de bucurie ca a castigat, a strigat Bingo!  El s-a gandit apoi sa creeze propria varianta a jocului, sesizand interesul tot mai mare.

Jocul popularizat de Lowe a avut doua versiuni: cea cu un set de 12 carti de bingo, pentru un dolar, si cea cu 24 de carti, pentru doi dolari.

Apoi, Lowe a angajat si un profesor de la Universitatea Columbia, pe nume Carl Leffler, pentru a-l ajuta sa mareasca numarul de combinatii de pe biletele de bingo.

Ulterior, jocul de bingo a capatat o popularitate tot mai mare in SUA si nu numai, in special in cazinouri, dar mai apoi au aparut sali special dedicate.

Cum a aparut jocul de bingo in Romania

In Romania, primele sali de bingo si-au facut aparitia imediat dupa Revolutie, la inceputul anilor ’90. Jocul de bingo a fost primit cu bratele deschise de romani in acele vremuri. Asta deoarece mizele erau mai mici, iar jocul era mult mai interactiv.

Apogeul jocului a fost atins la mijlocul anilor ’90, cand in tara noastra erau peste 100 de sali de bingo. Emisiunile televizate TeleEuroBingo Show si Super Bingo Metropolis se bucurau de un succes major, iar biletele se vindeau practic la fiecare colt de strada.

Intre timp, odata cu trecerea anilor, oamenii au inceput tot mai mult sa joace bingo online. Asta deoarece oferta este mult mai variata, iar castigurile sunt mult mai rapide.

In tara noastra s-a incercat in ultimii ani revenirea la formaturile TV Super Bingo Metropolis, cu Romica Tociu si Cornel Palade in prim plan la Antena 1, dar formatul nu s-a mai bucurat de acelasi succes pentru ca oamenii prefera jocul de bingo online.

Cine a castigat cel mai mare premiu din istoria jocului de bingo?

Cel mai mare premiu din istoria jocului de bingo a fost castigat de britanicul John Orchard, in 2012. Premiul a fost de 5.9 milioane de lire sterline (peste 7.7 milioane de dolari), in conditiile in care suma jucata a fost de doar 30 de penny. John Orchard este un bunic din localitatea Lincolnshire, care la vremea respectiva era muncitor intr-o fabrica pentru a-si intretine familia.

Un alt premiu consistent din istoria jocului de bingo a fost castigat de un grec pe nume Georgios. S-a intamplat in 2009, iar suma s-a ridicat la 6.7 milioane de dolari.

Dintre femei, cel mai mare premiu din istoria jocului de bingo a fost castigat, in 2012, de britanica Lisa Potter. Pe atunci in varsta de 33 de ani, Lisa Potter a decis sa joace bingo online de plictiseala si s-a ales cu un premiu in valoare de 1.3 milioane de lire sterline, echivalentul a 1.7 milioane de dolari.

Jocul de bingo online i-a adus un premiu consistent si Sorayei Lowell. In 2008, aceasta era o femeie care facea curatenie prin locuinte, dar a castigat 1.1 milioane de lire sterline (1.47 milioane de dolari). Ea a impartit premiul cu partenera sa din jocul de bingo, Agnes O’Neil.

Citește și

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

Cazinouri Recomandate
1.500 RON + 625 Rotiri Gratuite
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT