Free cookie consent management tool by TermsFeedCând se deschid cazinourile, sălile de jocuri și agențiile de pariuri?

Când se deschid cazinourile, sălile de jocuri și agențiile de pariuri?

În urmă cu aproximativ două luni, pe 17 martie 2020, conducerea Ministerului Afacerilor de interne, în frunte cu ministrul Marcel Vela, anunțau o serie de măsuri ce urmau să intre în vigoare pe teritoriul României, din cauza pandemiei de coronavirus.

Printre acestea se numără și suspendarea activității agențiilor de pariuri, a sălilor de jocuri și a cazinourilor stradale. Se poate spune că decizia nu i-a afectat prea tare pe cei pasionați de gambling, aceștia având în continuare alternativa operatorilor de jocuri de noroc online, însă nu același lucru este valabil, din păcate, pentru patronii și angajații din domeniu, deloc puțini la număr. Căci vorbim despre aproximativ 14.000 de agenții de pariuri stradale și 15.000 de locații ce dețin „păcănele”, cu un total de aproximativ 45.000 de angajați. În plus, statul pierde 60-70 milioane de euro la fiecare lună în care cazinourile și agențiile de pariuri offline stau închise, așa că toată lumea este interesată de răspunsul la întrebarea „Când se deschid cazinourile, sălile de jocuri și agențiile de pariuri?”.

Erau mari speranțe că toate aceste aproximativ 29.000 de unități se vor redeschide cu data de 15 mai, însă autoritățile au hotărât să nu le inculdă pe lista celor ce au primit undă verde – magazine cu intrare din exterior, frizerii și saloane de coafură, muzee, cabinete stomatologice și medicinale etc.

Ce spun autoritățile?

Cum informațiile concrete privind data la care sălile de jocuri și-ar putea redeschide ușile lipsesc sau sunt destul de ambigue, am solicitat un interviu domnului Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc, care a avut amabilitatea să ne răspundă la cele mai fierbinți întrebări.

Veștile nu sunt însă prea bune, data prevăzută de consilierul Guvernului pentru o eventuală redeschidere a sălilor de jocuri fiind 15 iunie. Citește întreg interviul aici.

Ce măsuri se vor impune la reluarea activității în sălile de jocuri de noroc?

Ca și în alte țări și alte domenii de activitate, sălile de jocuri de noroc își vor putea relua activitate doar cu implementarea unor măsuri privind împiedicarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Printre acestea se numără:

Sorin Constatinescu
Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc
  • Amplasarea unor divizoare de separare din plexiglas între sloturi
  • Purtarea măștilor obligatorie, la fel ca în toate spațiile închise
  • Evitarea unui număr mare de persoane în același timp
  • Limitarea numărului de jucători la mese
  • Plasarea unor covoare cu dezinfectant la intrări
  • Se vorbește despre un program ceva mai scurt, în primă fază, decât cel normal

Când se deschid hotelurile, restaurantele și terasele?

Potrivit ultimelor informații din presă, în urma întâlnirii pe care reprezentanții HORA au avut-o cu premierul României, Ludovic Orban, terasele se deschid oficial de la 1 iunie, iar restaurantele se vor deschide în doi pași. Primul – pe 15 iunie și al doilea – pe 1 iulie. Desigur, toate acestea se vor întîmpla doar dacă pandemia va fi ținută sub control. În caz contrar, ne putem aștepta chiar la instituirea unei noi stări de urgență.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash