Free cookie consent management tool by TermsFeedCasa Pariurilor refuza plata biletelor: Golul superb marcat de Richarlison NU a fost din foarfeca!

Casa Pariurilor refuza plata biletelor: Golul superb marcat de Richarlison NU a fost din foarfeca!

Perioada desfășurării unui Campionatului Mondial de fotbal, precum cel găzduit în prezent de Qatar, este cea mai motivantă pentru pariori. Se mizează pe orice, de la număr de cornere și de cartonașe până la goluri marcate prin diverse procedee: cap, câlcâi, genunchi etc.

Reușitele produse în urma unor execuții din foarfecă sunt extrem de rare, tocmai de aceea primesc și cote pe măsură. Doar cei din cale afară de îndrăzneți pun bani pe așa ceva și așteaptă execuțiile de la fotbaliști tehnici, de regulă proveniți din America de Sud.

Cu o astfel de reușită a înscris, joi seară, 24 noiembrie, atacantul Richarlison, în minutul 73 al partidei Brazilia-Serbia, contând pentru prima etapă din Grupa G (din care mai fac parte Elveția și Camerun). Vârful de la Tottenham a recepționat o pasă de Vinicius junior, și-a ridicat mingea, apoi a plesnit-o cu un procedeu spectaculos, pe care toți l-au numit „foarfecă”. Toți, mai puțin Casa Pariurilor!

A prins cota 15

Astfel, cei care au mizat că la această ediție de turneu final se va marca prin foarfecă ar trebui să-și primească deja banii.

În oferta operatorului Casa Pariurilor, la secțiunea Pariurile Speciale, pariul „Oricare jucător va înscrie din foarfecă” avea cota 15 pe 20 noiembrie, adică la două zile după startul competiției, când deja se disputaseră câteva meciuri.

Un parior din Cluj revendică deja câștigul, la 4 zile distanță de când a pus pariul pe Campionatul Mondial, dar operatorul amintit refuză să-l plătească. Respectivul jucător a mizat o sumă importantă, 500 de lei, pe un gol din foarfecă la Cupa Mondială și, în mod normal, după golul lui Richarlison, are de ridicat suma de 7.214,29 lei.

bilet gol din foarfeca qatar 2022
Biletul la pariuri, jucat inainte startul competitiei

Contactați de jucător, cei de la Casa Pariurilor au comunicat sec: „Vă informăm că acel gol a fost marcat din lateral, nu peste cap, și nu se consideră gol din foarfecă”. Și l-au sfătuit pe om să aștepte următoarele meciuri!

conversatie cu casa pariurilor
conversatia avuta de parior la relatii cu clientii
discutie operator casa pariurilor
operatorul insista in eroare

Părerea specialiștilor

Redacția noastră a consultat mai mulți specialiști, pentru a stabili precedeul tehnic prin care s-a marcat golul lui Richarlison. La unison, respectivii susțin că sud-americanul a înscris din foarfecă sau, după caz, din semifoarfecă, așa cum se mai numește foarfeca laterală.

Acum antrenor la Dunărea Călărași, în Liga a 3-a, Gică Mihali, fost compoent al Generației de Aur, participant la Cupa Mondială din SUA 1994, apreciază că în cazul brazilianului este vorba despre o semifoarfecă.

Marius Niculae, fost coleg cu Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona, era „prieten” cu astfel de execuții, mai ales că mișcarea are la bază elemente din judo, căpătate de cel poreclit „Săgeată” în perioada junioratului, când împletea fotbalul cu sportul pe tatami.

„Consider că este o foarfecă. Nu trebuie să fie neapărat pe spate, ca să poată fi numită foarfecă. Poate fi făcută și din lateral. Oricum, este o execuție grea. În același timp, poate fi periculoasă, de aceea se și numește foarfecă. Deci, mare atenție! Părerea mea: foarfecă!”, ne-a declarat fostul internațional lansat de Dinamo.

marius niculae foarfeca

Și tatăl lui, Constantin Niculae, campion european și vicecampion mondial de judo, crede la fel. Preparator fizic cu experiență în fotbal, acum în Liga a 3-a, la CS Dinamo, „Sensei” ne-a comunicat: „Sigur că este un gol din foarfecă. În japoneză, mișcarea se numește kami-basami. E nevoie să existe mișcare de forfecare și să fie în aer, să nu fie picioarele pe sol. Nu se spune nicăieri că poate fi doar pe spate. Poate fi în orice plan”.

L-am sunat si pe Florin Gongu, jurnalist cu experienta si fost angajat al companiei care detinea Casa Pariurilor: „Executia este din lateral, dar este totusi o foarfeca. Aceasta este parerea mea: a fost gol din foarfeca

Confuzia pe care Casa Pariurilor o face este uriașă. Gol din foarfecă nu este doar acela care se marchează cu spatele la poartă. Există și foarfecă laterală. Ideea de bază pentru a se numi „foarfecă” vine tocmai de la mișcarea picioarelor, care trebuie să fie, în același timp, în aer în momentul execuției. Este așa-numita mișcare de forfecare, care se poate derula în diferite planuri din spațiu.

O astfel de greseala, venita tocmai din partea unui operator licentiat in Romania, nu poate decat sa ne duca cu gandul la simplul fapt ca multi dintre cei angajati acolo nu au cunostinte elementare despre fotbal, pariuri si despre piata jocurilor de noroc din Romania.

Ce spun toate posturile tv de profil si website-urile de sport?

Toate televiziunile au comentat meciul si golul si toata lumea a numit executia ca fiind din foarfeca. Website-urile de sport au prezentat si laudat reusita, numind-o tot foarfeca. Suntem curiosi cum o descriu cei de la Casa Pariurilor, or face cumva „casa fie bine” ?

captura mediafax
agentia de stiri mediafax.ro noteaza ca s-a marcat cu o semifoarfeca
antena sport foarfeca richarlison
captura website as.ro
foarfeca richarlison tvr
site-ul tvr.ro, numeste executia foarfeca superba
foarfeca laterala la digisport.ro
digisport.ro numeste executia „foarfeca laterala”
Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash