Free cookie consent management tool by TermsFeedCea mai nebunească zi din istoria WSOP Main Event: 5 iulie 2019

Pe 5 iulie 2019, exact acum patru ani, în cadrul turneului Main Event World Series of Poker (WSOP) a avut loc cea mai nebunească întâmplare din istoria sa. Un jucător a fost eliminat din cel mai prestigios turneu de poker pentru că, fără glumă, și-a expus organele genitale în mijlocul unei mâini și apoi și-a aruncat pantoful către dealer. Dar acesta a fost doar începutul, nimeni nu se aștepta la ce va urma.

Mai târziu în acea zi, clienții aflați în Rio, locul unde se desfășura WSOP în acel moment, au avut parte și de un cutremur care a zguduit la propriu celebrul Amazon Room. Kevin Martin, un jucător de poker canadian dar si creator gaming video, a creat un videoclip cu consecințele acestui eveniment.

Au fost mai multe cutremure în Las Vegas în acea vară. Dar doar unul a avut loc în timpul Main Event și astfel jocurile au fost suspendate. Unii jucători au fost vizibil afectați și șocați datorită acestei experiențe neplăcute.

Phil Ivey a jucat poker într-o sală de bowling

5 iulie 2019 este una dintre zilele de neuitat pentru fanii WSOP. 

Prezența a fost foarte mare în ziua 1c încât personalul WSOP a fost forțat să improvizeze și să adauge noi mese de poker pentru a face față cererii. Astfel, mesele de poker au fost deschise pe unde au găsit spațiu liber, inclusiv într-o sală de bowling unde a fost așezat si celebrul jucător Phil Ivey.

Phil Ivey la WSOP 5 iulie 2019
Sursa fotografiei: Jamie Thomson

Phil Ivey, câștigătorul a zece brățări WSOP, a pierdut jumătate din stack-ul său la acel moment poate și datorită frustrării că a fost nevoit să joace poker într-o sală de bowling.

La nivelul 1, Ivey a riscat întregul stack împotriva lui Jeffrey Chang.

Chang a dat open cu 500 de jetoane din early position cu 10♦ 9♦, Hirotaka Nakanishi a făcut three-bet din stânga sa, iar Ivey a dat call la three-bet din buton cu A♠ 4♠. Chang a mers mai departe, iar pe flop au venit cărțile 9♥ 7♠ 10♠.

Jucătorul cu două perechi mari a dat check însă Nakanishi a pariat 1.600 de jetoane, iar Ivey a dat call. Chang a făcut apoi un check-raise la 6.500 de jetoane, Nakanishi a dat call, iar Ivey a intrat all-in cu ultimele sale 17.500 de jetoane.

Chang a pus restul de jetoane în pot, iar Nakanishi s-a retras. J♣ i-a oferit lui Ivey câteva șanse de obținere  flush draw, dar a fost eliminat în Level 1 când 3♥ de pe river nu i-a fost de niciun ajutor.

Jucători de poker descalificați

Se întâmplă rar ca vice-presedintele WSOP , Jack Effel alături de echipa sa, să fie pusi in situația de a elimina un jucător din Main Event. Pe 5 iulie 2019 însă au descalificat nu unul, ci chiar doi jucători pentru comportament necorespunzător.

Un jucător, al cărui nume s-a păstrat anonim datorită problemelor sale recunoscute de sănătate mintală, făcuse all-in înainte de a se ridica de pe scaun, în timp ce adversarul său se gândea la o decizie.

 Înainte ca o decizie să fie luată, jucătorul și-a tras pantalonii jos, expunându-și organele genitale. Apoi și-a scos pantoful și l-a aruncat către dealer.

Jucătorul nu a fost arestat, dar a fost eliminat din turneu. Mai târziu, conform rapoartelor, a repetat același gest la Luxor, un cazino din Las Vegas situat la aproximativ două mile distanță de Rio.

 A doua descalificare a fost facută în aceeași zi, și anume cea a lui Georgii Belianin, care și-a adăugat în propriul stack întregul său stack al jucatorului din stănga, făcând-o cu un zâmbet pe față, ceea ce i-a făcut pe unii să creadă că a fost o încercare slabă de umor.

Oricare ar fi fost situația (gluma sau nu), jucătorul a fost ulterior descalificat pentru că a furat jetoanele unei alte persoane de la masa de joc. Effel a venit la masă și l-a însoțit pe Belianin în afara zonei de desfășurare a turneului. Jetoanele sale au fost scoase din joc iar taxa de înscriere de 10.000 de dolari nu i-a fost returnată.

„Uite care e treaba, când joci în Main Event nu ai voie să atingi jetoanele altui jucător”, a explicat Effel pentru PokerNews după incident. „Jetoanele pe care le ai în fața ta sunt cele care îți aparțin, nu trebuie să atingi jetoane care nu îți aparțin. Simplu și clar. Discutând în afară de ceea ce s-a văzut la masă, toată lumea a observant exact același lucru: a luat jetoanele care erau lângă el ce nu îi aparțineau, și nu poți face asta când joci Main Event.”

Jucătorul descalificat s-a scuzat pentru incident și și-a asumat întreaga responsabilitate pentru comportamentul său.

Incidentele din 5 iulie 2019 au generat o discuție amplă în comunitatea pokerului cu privire la necesitatea aplicării unor reguli mai stricte și a unor sancțiuni mai severe în cazul comportamentului necuviincios în timpul jocului. Aceste evenimente au fost o oportunitate de auto-reflecție pentru comunitatea pokerului, pentru a se întreba cum pot fi evitate astfel de incidente în viitor și cum se poate menține integritatea și prestigiul acestui sport.

Organizatorii și personalul WSOP au avut o abordare fermă în fața incidentelor. Ei au luat măsuri imediate pentru a-i elimina din turneu pe cei implicați și pentru a menține integritatea și prestigiul evenimentului. Disciplina și respectul față de reguli sunt fundamentale în orice competiție de poker și WSOP a demonstrat că nu face niciun compromis în această privință.

Cu toate acestea, este important să se înțeleagă că incidentele din 5 iulie 2019 nu definesc în întregime WSOP Main Event sau pokerul în general. Acestea au fost excepții rare, iar competiția este în continuare recunoscută drept unul dintre cele mai prestigioase și respectate evenimente din lumea pokerului.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash