Free cookie consent management tool by TermsFeedCine este Alexandra Botez? De la campioană mondială de șah la jucătoare profesionistă de poker

Alexandra Botez este o campioană populară de șah și creatoare de conținut pe această sferă, care a participat la prestigioase turnee de poker din întreaga lume.

Cine este Alexandra Botez?

Alexandra s-a născut în Dallas, a fost crescută în Vancouver și provine dintr-o familie de români. Ea și-a început antrenamentul în șah la vârsta de 6 ani și a câștigat primul său campionat național canadian pentru copii la vârsta de 8 ani. Aceasta a mai declarat că tatăl său a învățat-o să joace șah la vârsta de 6 ani, ia la vârsta de 8 ani cunoștea deja regulile de poker, moștenind spiritul competitiv de la acesta.

E ușor să devii un campion, e greu să rămâi unul

replica pe care tatăl Alexandrei i-a spus-o acesteia după câștigarea primei competiții de șah

Românca a mai câștigat încă patru titluri naționale de șah pentru copii înainte de a câștiga Campionatul Național din SUA pentru Fete la vârsta de 15 ani.

Alexandra Botez a început să joace șah de la o vârstă fragedă și a avansat rapid în rândurile acestei comunități, obținând titlul de Maestru Internațional Feminin în 2017. Ea a reprezentat Canada în turnee din întreaga lume, iar pe lângă realizările sale competiționale, Botez este recunoscută ca o importantă creatoare de conținut și comentatoare de șah, în special pe platformele Twitch și YouTube. Aceasta a început să facă streaming de șah pe Twitch în 2016 și găzduiește popularul show BotezLive împreună cu sora sa, Andrea.

Cum și-a început drumul în poker

Șahul a fost înlocuit de poker în ultima vreme, Alexandra participând la jocuri de poker televizate și la diverse turnee din întreaga lume. Prezența sa în emisiunea Hustler Casino Live și la European Poker Tour i-a adus faima dincolo de comunitatea de șah.

Cine este Alexandra Botez De la campioană mondială de șah la jucătoare profesionistă de poker
Sursa fotografiei: PokerNews

Aceasta a progresat foarte mult în acest joc de când l-a descoperit în timpul pandemiei. Capacitatea cuiva de a fi bun la poker nu poate fi determinată doar în funcție de rezultate, însă Botez beneficiază de experiența sa în șah, ceea ce contribuie la succesul său ca jucătoare de poker. Deși cariera ei în poker are un număr limitat de rezultate în turnee, aceasta este abia la început.

Românca a participat la World Series of Poker în acest an

Alexandra a participat anul acesta la evenimentul principal al World Series of Poker, unde a obținut o performanță remarcabilă. Aceasta a reușit cu ușurință să treacă de cei mai mulți concurenți la început, însă lucrurile s-au schimbat în momentul în care turneul a ajuns la puțin peste 1000 de jucători rămași.

Campioana la șah a pus la bătaie toate jetoanele, punându-și bazele în perechea de popi pe care o avea. Adversarul acesteia avea un popă și un valet, și chiar dacă printre cele 3 cărți de la flop nu s-a ivit o carte cu ajutorul căreia ar fi putut să o întreacă, sporindu-i astfel șansele de câștig Alexandrei, momentul dureros a venit când pe turn a apărut un decar, iar pe river o damă, formând astfel o chintă.

Chiar dacă acela a fost momentul eliminării frumoasei concurente din competiție, Alexandra a părăsit Campionatul Mondial pe locul 1.040, cu un premiu de 17,500 de dolari.

Jucătoarea a declarat ulterior că s-a bucurat de această experiență și de suma pe care a reușit să o câștige, urmând cu siguranță să îi mai auzim numele în viitoarele competițiile de poker.

Sursa fotografiei: Bolavip Brasil

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash