Free cookie consent management tool by TermsFeedEURO 2020: 10 reguli pe care s-ar putea să nu le cunoașteți

EURO 2020: 10 reguli pe care s-ar putea să nu le cunoașteți

Competiția se dispută după reguli clare, conform regulamentelor UEFA. Informațiile de bază la UEFA EURO 2020 sunt că 24 de echipe din șase grupe se vor bate pentru trofeu.

EURO 2020: 10 reguli pe care s-ar putea să nu le cunoașteți

Chiar dacă totul pare simplu, reglementările oficiale sunt mult mai complexe și constau în aproximativ 19.000 de cuvinte, răspândite pe 70 de pagini. Pe unele s-ar putea să nu le știți.

  1. Premiul

Cupa Henri Delaunay, trofeul oficial UEFA EURO care este prezentat echipei câștigătoare după finală, rămâne în păstrarea UEFA după ceremonie; învingătorii iau de fapt acasă o replică completă (care nu poate părăsi țara respective fără acordul prealabil scris al UEFA).

trofeu euro 2020
trofeu euro 2020
  1. Medaliile

Câștigătorii primesc, de asemenea, 40 de medalii de aur – iar finaliștii – 40 de medalii de argint. Acestea ajung la fotbaliști și la cei din staff.

  1. Blocaje

Dacă un meci nu poate începe sau nu poate fi jucat integral, acesta este, de regulă, jucat sau finalizat în ziua următoare, dacă este posibil în același loc. Un meci care a fost abandonat este continuat din minutul la care a fost întrerupt (cu aceeași linie de scor și cu mingea în același loc).

  1. Spaima COVID-19

Pentru a atenua riscurile echipelor care se confruntă cu o lipsă de jucători disponibili din cauza unor posibile teste COVID-19 pozitive și a măsurilor ulterioare de carantină, s-a decis creșterea excepțională a loturilor pentru toate echipele participante la 26 de jucători. Cu toate acestea, 23 de jucători vor rămâne numărul maxim permis pentru fiecare meci individual. La fiecare meci 3 jucători vor sta în afara lotului.

Bonus de bun venit:
100 % pana la 1.000 RON
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 25 RON
Valabilitate - 30 zile
Condiții de rulaj – 25x la Sloturi sau 250x la jocuri de masă și Live Casino
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Odată ce echipele au fost trimise, pot exista înlocuiri nelimitate înainte de primul meci în caz de accidentare gravă sau boală (inclusiv COVID-19). Portarii pot fi înlocuiți în timpul turneului în caz de incapacitate fizică, chiar dacă unul sau doi portari din echipă sunt încă disponibili. Un jucător care a fost înlocuit nu poate fi re-adăugat în echipă.

  1. Cronometrare

Ambele părți trebuie să fie la stadion cu cel puțin 75 de minute înainte de start, care este, de asemenea, termenul-limită pentru depunerea foilor de meci oficialilor. Echipelor li se oferă o numărătoare inversă pentru a începe, informându-le când pot demara și pot termina încălzirea pe teren și când ar trebui să fie gata să plece din tunel. Imnul național al fiecărei părți este limitat la maximum 90 de secunde.

  1. Atenție la pașaport!

Jucătorii trebuie să-și amintească unde țin pașapoartele, deoarece identitatea și eligibilitatea lor sunt verificate dublu. Regulamentul prevede: „Fiecare jucător care participă la competiție trebuie să dețină un pașaport valabil sau o carte de identitate a țării pentru care joacă, care să conțină o fotografie și să ofere detalii complete despre data nașterii sale (zi, lună, an). În caz contrar, nu i se va permite să participe la concurs”.

cristiano ronaldo pasaport
Până și Cristiano Ronaldo are nevoie de pașaport uneori!
  1. Jocul numerelor

Numerele de tricouri sunt între 1 și 26, alocate celor 26 de jucători. No 1 trebuie purtat de un portar, dar celelalte 25 sunt la discreția celorlalți. Regulamentul prevede că loturile ar trebui să aibă un set suplimentar de tricouri de portar nenumerotate (sau numite) în aceleași două culori ca și tricourile obișnuite ale portarului, în cazul în care un jucător în afara terenului trebuie să meargă în poartă în timpul unui meci.

  1. Ia-ți loc!

Fiecare echipă are maxim 18 persoane permise pe banca de rezerve: 12 jucători și șase oficiali, inclusiv un medic al echipei. Ambele părți au, de asemenea, dreptul la alte cinci locuri tehnice pentru cei care oferă sprijin tehnic. În conformitate cu Protocolul UEFA Return to Play, scaunele vor fi distanțate între fiecare și, prin urmare, scaunele echipei vor fi extinse pe scaunele din spatele băncii propriu-zise. Locuri suplimentare vor fi puse la dispoziția fiecărei echipe în imediata apropiere, separate de public.

  1. Un cuvânt rapid

Un jucător din fiecare echipă (precum și antrenorii principali) sunt obligați să vorbească imediat cu cel care deține drepturile TV (așa-numitul super-interviu flash”). Antrenorii principali trebuie să participe la o conferință de presă oficială.

  1. Ce competiție este?

Ceea ce veți urmări se desfășoară sub titulatura oficială de ”turneu final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2018-2020 “. Competiția poartă și denumirea mai familiară de “UEFA EURO 2020”. Aceasta este a 16-a ediție, cea de-a 17-a urmând să se țină în Germania, în 2024.

Tu știai de toate aceste reguli? Poți distribui articolul ”EURO 2020: 10 reguli pe care s-ar putea să nu le cunoașteți” unui prieten care ai vrea să afle de ele.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash