Free cookie consent management tool by TermsFeed

Interviu exclusiv Cristina Neagu

Cristina Neagu reprezintă cel mai important nume al momentului în handbalul feminin românesc. Sportiva în vârstă de 32 de ani evoluează în prezent la CSM București, acolo unde a ajuns în 2017 de la ZRK Buducnost.

Interviu exclusiv Cristina Neagu

Căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României – Cristina Neagu – tocmai ce a acordat un interviu în exclusivitate cu jurnalistul Cătălin Striblea. BRD (Groupe Societe Generale) a contribuit la această acțiune, Cristina fiind un ambasador al companiei.

Deținătoarea a 4 titluri de cea mai bună handbalistă de pe mapamond a detaliat puțin viața sportivă, viziunea asupra echipei naționale, precum și planurile de viitor. Cristina Neagu se pare că la un moment dat a avut în plan o retragere temporară de la echipa națională:

”M-am gândit, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag de la echipa națională, dar că ar fi bine să fac o pauză. Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză”

Handbalista născută în București privește cu ochi buni handbalul din România, însă consideră că există probleme la nivel mental. Aceasta a declarat:

”Talent a fost mereu în România, problema e la mentalitate, la cât de foame ne e de rezultate”

Nu este o surpriză faptul că sportiva româncă trăiește pentru handbal. După cum ea a declarat, Cristina Neagu este ”prea înnebunită după handbalul ăsta!”

Cine este Cristina Neagu?

Cristina Neagu a intrat prima oară într-o sală de sport în 2000, la vârsta de 12 ani. Și-a început cariera la juniorii celor de la CSȘ 5 București. Apoi a făcut pasul către seniori, la HC Activ Ploiești. A mai trecut pe la Rulmentul Brașov și Oltchim Vâlcea, până să fie transferată în Muntenegru de ZRK Buducnost.

În tricoul naționalei României, Cristina are 196 de apariții și 830 de goluri. A reușit să își treacă în palmares 5 medalii cu naționala:

  • Medalia de Bronz – Campionatul Mondial Danemarca 2015
  • Medalia de Bronz – Campionatul European Danemarca/Norvegia 2010
  • Medalia de Bronz – Campionatul European pentru Tineret Turcia 2007
  • Medalia de Bronz – Campionatul Mondial pentru Junioare Canada 2006
  • Medalia de Argint – Campionatul European pentru Junioare Austria 2005

România încearcă să ajungă la Campionatul Mondial

Naționala României va avea o dublă de foc cu Macedonia de Nord, pe 17 respectiv 21 Aprilie. Câștigătoarea va primi un loc la Campionatul Mondial din Spania. Cristina Neagu este așteptată să iasă la rampă la turneul final, acolo unde poate repeta realizările din 2015.

Acum 6 ani, în Danemarca – naționala României de handbal feminin cucerea medalia de Bronz la Campionatul Mondial. Rămâne de văzut și dacă suporterii români vor putea efectua deplasarea. Pandemia de Coronavirus a avut urmări grave în fiecare sferă: fie ea sportivă, artistică sau a jocurilor de noroc.

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”Interviu exclusiv Cristina Neagu”, ne poți ajuta cu un LIKE și SHARE. Îți mulțumim!

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash