Game of Thrones rămâne în istorie ca fiind unul dintre cele mai vizionate și apreciate seriale. Producția care a ținut cu sufletul la gură milioane de oameni din întreaga lume s-a încheiat în 2019, după opt sezoane captivante. Cum mulți oameni sunt încă nostalgici după acest serial, vă vom prezenta o listă cu 20 de lucruri mai puțin știute despre Game of Thrones.
1. Post-producția ultimului sezon a durat aproape un an
Fanii au fost nevoiți să aștepte aproape doi ani pentru a vedea sezonul cu numărul 8 din Game of Thrones, ultimul al seriei. Asta deoarece post-producția a durat mult mai mult decât se credea. 42 de săptămâni a stat sezonul 8 în post-producție, în condițiile în care primul a stat doar 17 săptămâni.
2. Peter Dinklage a vrut să refuze rolul lui Tyrion Lannister
Peter Dinklage a făcut furori în rolul lui Tyrion Lannister și a devenit unul dintre cei mai apreciați actori din serial. Totuși, el a avut mari dubii în momentul în care a primit propunerea de a juca în Game of Thrones. Motivul? Nu își dorea să apară într-un serial de acest gen.
“Am avut o ezitare din cauza genului serialului. Nu-mi doream o barbă lungă și pantofi ascuțiți. Producătorii m-au asigurat însă că nu e vorba de așa ceva. Mi-au vorbit despre complexitatea personajului, de faptul că acesta era un afemeiat și un bețiv, i-au făcut un portret foarte bun”, a explicat Tyrion Lannister.
3. Game of Thrones a fost filmat în zece țări diferite
Fanii serialului știu că multe scene din Game of Thrones au fost filmate în Irlanda de Nord și Croația, ba chiar excursiile în aceste zone au devenit ceva obișnuit. Totuși, serialul a fost filmat și în alte opt țări: Irlanda, Maroc, Malta, Spania, Islanda, SUA, Canada și Scoția. În multe dintre aceste locații s-a filmat în castele autentice, motiv pentru care serialul a părut atât de realist.
4. Serialul a avut mii de efecte vizuale
Pentru a aduce Game of Thrones la viață a fost nevoie de multă muncă și în afara platourilor de filmare. Numai în primele șapte sezoane au fost introduse în serial 13.250 de efecte vizuale. 40 de case de efecte vizuale din 13 țări au pus umărul la aceste scene.
5. Nuditatea a scăzut pe măsură ce Game of Thrones s-a apropiat de final
Game of Thrones a stârnit multe controverse din momentul în care a apărut și prin prisma numeroaselor scene de nuditate și sex. Echipa de producție a micșorat astfel numărul acestora pe măsură ce serialul s-a apropiat de final. Daca în primul sezon am avut 33 de secene de nuditate și sex, în cel de-al șaptelea au fost doar șase.
6. Producătorii au recurs la masuri extreme pentru ca scenariul să nu se afle
Ian Glen, care l-a interpretat în serial pe Jorah Mormont, a mărturisit că echipa de producție era atât de îngrijorată că scenariile ar putea fi “scurse” către presa înainte de apariția serialului. Din acest motiv, doar actorii aveau voie să citească scenariul și o făceau doar pe IPad-uri securizate.
În plus, cum multe scene erau filmate în aer liber, iar curiozitatea în privința viitoarelor sezoane era extrem de mare, echipa de producție a fost nevoită să ia masuri speciale. De teama paparazzilor care își făceau prezența și încercau să surprindă cadre de pe platourile de filmare, s-a luat decizia ca anumite scene să fie filmate doar la derută. S-au produs astfel scenarii neadevărate, care nu au apărut niciodată în film, doar pentru ca nimeni din exterior să nu știe cu adevărat ce va oferi sezonul următor. “Erau absolut paranoici că cineva vă afla orice despre scenariu și îl va face public”, a mărturisit Jorah Mormont.
7. Ultimul sezon din Game of Thrones a avut un buget uriaș
Din dorința de a avea un final de poveste, producătorii au investit masiv în ultimul sezon din Game of Thrones. Acesta a avut un buget total de 90 de milioane de dolari, impresionant pentru un serial. Practic, fiecare episod a avut un buget de 15 milioane de dolari, de șapte ori mai mult decât sumele cheltuite în sezonul doi.
8. Sângele fals a fost folosit în abundență
Crimele și vărsarea de sânge au fost la ordinea zilei în Game of Thrones. Astfel, numai în scenele filmate în Irlanda de Nord s-au folosit peste 15 mii de litri de sânge fals.
9. Dragonul de gheață scotea sunetele produse de fanii beți ai Game of Thrones
Inginerul de sunet Paula Fairfield a avut un mod cu totul creativ pentru a face rost de zgomotele scoase de dragonul de gheață Viserion. După o întâlnire cu fanii serialului, Fairfield le-a cerut acestora să se înregistreze când țipă. Iar acest lucru s-a întâmplat după o beție! Ulterior, aceștia s-au revăzut la o vizionare a Game of Thrones, în Chicago, iar Fairfield le-a mărturisit că a folosit sunetele scoase de ei pentru a da glas dragonului de gheață. Fanii au fost în extaz când au aflat.
10. În serial au fost folosite o mulțime de materiale pirotehnice
De la dragoni care scoteau flacări pe gură până la case de lemn incendiate de Daenerys Targaryen, focul a fost o componentă majoră în Game of Thrones. Ce e mai interesant este faptul că nu toate au fost scene făcute pe calculator.
Conform HBO, în ultimul sezon au fost folosite nu mai puțin de 163 de tone de propan și 3.000 de efecte pirotehnice. În plus, au folosit și 500 de kilograme de cremă de cafea pentru a ajuta la crearea efectelor pirotehnice.
11. Numeroase vedete au apărut în Game of Thrones
Dacă acorzi o atenție sporită, vei observa că în serial și-au făcut simțită prezența și câteva figuri cunoscute. Spre exemplu, cantărețul Ed Sheeran a apărut într-o scenă în care juca rolul unui soldat Lannister. Toboșarul Will Champions din formația Coldplay a jucat chiar rolul unui toboșar, în timp ce formația Sigur Ros a interpretat rolul unui grup muzical prezent la nunta lui Joffrey.
Game of Thrones joc de pacanele online
Cand serialul GoT era inca la inceput si nu atat de popular, producatorul de pacanele online Microgaming a avut inspiratia de a lansa slotul bazat pe cel mai cunoscut show TV din istorie. Jocul GoT ca la aparate a aparut in 2014 si este inca accesat destul de des chiar daca serialul s-a terminat. Pentru nostaligi si fanii seriei HBO, este o modalitate perfecta de a-si aminti de eroii preferati din serial. Acest slot face parte din categoria jocuri pacanele de fantezie si poate fi incercat gratuit pe site-ul nostru. Are un gameplay mai special, pe langa cele 5 role sunt disponibile nu mai putin de 243 linii de plata. Dupa ce incerci jocul gratis aici, iti punem la dispozitie si variante de a miza pe bani reali prin agentiile de cazino de top din Romania.
12. Efort uriaș pentru a pregăti actorii
Echipa de efecte speciale din cadrul Game of Thrones a folosit peste 10 mii de kilograme de silicon pentru a aduce la viață lumea fantastică din serial. Spre exemplu, pentru episoadele “Children of the Forest” și “The Mountain” s-a stat câte 7 ore doar pentru ca actorii să aibă “montate” efectele protetice, fie că vorbim despre diverse zgârieturi sau cicatrici.
13. Tywin Lannister a jupuit un cerb adevărat
În primul sezon, când publicul a făcut cunoștință cu Tywin Lannister (Charles Dance), acesta a jupuit un cerb. A fost o scenă destul de greu de urmărit, însă e de menționat că cerbul era cât se poate de real. “A fost un cerb adevărat. A fost cumpărat de la cineva care vinde cercei, iar Charles Dance a învățat într-o zi cum să jupoaie un cerb. N-ai fi zis că așa ceva se poate întâmpla, dar a făcut-o ca și cum ar mai fi făcut acest lucru toată viață”, a spus producătorul executiv D.B. Weiss.
14. Au durat 2 luni până când coafura Mamei Dragonilor a fost realizată
Producătorii serialului au acordat o atenție sporită și celui mai mic detaliu din Game of Thrones. Inclusiv coafurilor actorilor. Iar o atenție specială a primit și coafura lui Daenerys, cunoscută și sub numele de “Mama Dragonilor”. Coafura blondei a avut varianta finală abia după un proces ce a durat două luni. Au fost realizate șapte variante până s-a ajuns la cea pe care am putut să o vedem în serial. De altfel, numai în ultimul sezon al serialului s-au folosit peste 12 mii de peruci.
15. Pe platourile de filmare s-au făcut peste 1 milion de poze
Fotografa Helen Sloan a realizat peste 1.4 milioane de fotografii pe parcursul celor opt sezoane din Game of Thrones. Acestea au fost folosite atât pentru comunicatele de presă, dar și pentru istorie. În plus, actorii au obișnuit să facă zilnic selfie-uri de pe platourile de filmare.
16. Game of Thrones a câștigat 59 de premii Emmy
Game of Thrones a câștigat un total de 59 de premii Emmy din 160 de nominalizări. Cu această performanță, serialul a depășit Saturday Night Live la numărul de premii Emmy obținute. În plus, mai trebuie spus că Game of Thrones a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai piratat program TV din istorie.
17. Numărul privitorilor a crescut de patru ori de la lansarea serialului
În 2011, când a apărut primul sezon din Game of Thrones, 9.3 milioane de oameni l-au urmărit. Pe măsură ce anii au trecut, popularitatea Game of Thrones a devenit tot mai mare. Așa se face că ultimul sezon a avut o audiență de 44 de milioane de oameni. Cel mai vizionat serial din istorie rămâne însă M*A*S*H. Ultimul episod, difuzat în februarie 1983, a avut o audiență de 105 milioane de oameni.
18. Maisie Williams a dorit să păstreze geaca de piele din serial
Actrița Maisie Williams, care a interpretat rolul Aryei Stark, a avut o cerere specială după încheierea filmărilor. Ea a păstrat astfel geaca de piele maro pe care a purtat-o în ultimele două sezoane.
19. Game of Thrones este cel mai licențiat serial din istoria HBO
Pentru HBO, Game of Thrones a fost cu siguranță cel mai mare succes. A fost licențiat în peste 100 de țări și este cea mai de succes producție din istoria HBO, depășind nume precum The Sopranos sau Sex and the City.
20. Actori cu rude celebre apar în serial
În Game of Thrones, soția lui Robb Stark, Talisa Stark, este jucată de o rudă a lui Charlie Chaplin, Oona Chaplin. De asemenea, Viserys Targaryen este jucat de un stră-stră-nepot al lui Charles Dickens, Harry Lloyd.
Sunt Fulgusin Marcel si sunt CEO la Tipzor Media SRL, una dintre primele companii din Romania care au obținut licența de cls. a II-a din partea ONJN, companie care deține si administrează site-ul cazino365.ro.
Compania condusa de mine are in portofoliu mai multe proiecte de succes in zona de casino si pariuri. De asemenea, Tipzor Media SRL a fost prima companie din Romania care a vândut un site din nișă cu peste un milion de euro.
Îmi place sa joc poker si blackjack, însă ocazional mă distrez si la sloturi sau pariuri. Am jucat poker la nivel pro pentru 2 ani atât live cat si online cu rezultate bune. Am peste 200.000 euro profit in online la limitele mici. Jocul meu favorit de poker este Pot Limit Omaha.
Joc si offline, mai rar in ultimul timp, la mesele de Blackjack live. Pe site-ul cazino365.ro, alături de echipa mea, va prezint cele mai noi oferte, bonusuri si rotiri gratuite la cazinourile online. In secțiunea de blog îmi place sa împărtășesc din experiența mea si sa scriu strategii de joc, reguli si ghiduri pentru jocuri de cazino.