Free cookie consent management tool by TermsFeedCum se joacă Kemps – reguli, punctaj

Cum se joacă Kemps – reguli, punctaj

Citește acest articol și învață cum se joacă Kemps! Cunoscut și sub numele de Camps, jocul de cărți Kemps este un mijloc de relaxare care necesită atenție distributivă, muncă în echipă și aplicarea de tactici subversive. Pentru a câștiga, trebuie să completezi o mână cu 4 cărți de joc de un fel, iar partenerul tău să confirme declarând „Kemps”.

Reguli de bază în Kemps

Acesta este un joc la care pot lua parte până la 6 echipe, participarea acestora fiind limitată de spațiul de joc, deoarece partenerii trebuie să stea față în față. Jocul poate fi organizat rapid, pentru inițierea lui fiind suficient un singur pachet de cărți de joc.

După stabilirea echipelor, partenerii vor trebui să stabilească un semnal prin care să se anunțe atunci când completează un „careu” (4 cărți de un fel). Semnalul trebuie să fie non-verbal și la vedere, iar masa de joc nu trebuie să permită atingerea între parteneri.

Așezarea partenerilor la masă se va face față în față, pe cât posibil în diagonală, astfel încât aceștia să se poată observa cu ușurință, dar să și poată fi monitorizați de ceilalți participanți.

Cum se joacă Kemps
Cum se joacă Kemps – imagine cu jucători de cărți

Kemps – cum se desfășoară jocul propriu-zis

Într-un mod prestabilit, se alege un dealer. Acesta amestecă, taie și distribuie câte 4 cărți fiecărui participant, în sensul invers mișcării acelor de ceasornic. După ce a împărțit cărțile, dealerul plasează teancul de cărți rămase în mijlocul mesei și întoarce primele 4 cărți din acesta.

Fiecare participant își verifică mâinile și poate schimba o singură carte din mână cu o carte de jos. Schimburile de cărți nu se vor face pe rând. Ele pot fi făcute în orice moment, astfel încât este posibil ca doi jucători să dispute aceeași carte. Aceasta va reveni celui care o atinge primul.

Când nimeni nu mai dorește să facă schimburi, cărțile din centru mesei sunt plasate în grămada de decartare, nemaiputând fi utilizate în jocul respectiv. Se vor întoarce următoarele 4 cărți de joc din pachet și reîncep schimburile. Operațiunile vor continua până cineva anunță „Kemps”, „Contrakemps” sau „Stop Kemps”.

După terminarea jocului și contabilizarea punctelor, partenerii pot stabili un alt semnal, iar jocul se reia.

Cum se stabilește punctajul în Kemps

Punctajul în Kemps presupune doar penalizări, astfel că jocul se poate termina atunci când una dintre echipe a acumulat 5 puncte de penalizare sau când partenerii se plictisesc.

Atunci când se strigă „Kemps” sunt verificate cărțile din mâna partenerului jucătorului respectiv. Dacă acesta are un careu, celelalte echipe sunt penalizate cu un punct. În caz contrar, penalizarea cu un punct este suferită de echipa care a anunțat „Kemps”.

 Careu de Popi (Regi) la Kemps
Cum se joacă Kemps – Careu de Popi (Regi)

Când se anunță „Contrakemps” sau „Stop Kemps”, este indicat jucătorul suspectat. Dacă acesta are în mână un careu, echipa sa este penalizată cu un punct. Dacă acesta nu completează careul, este penalizată cu un punct echipa care a făcut anunțul.

Nu este obligatoriu cineva să facă un semn pentru a se anunța „Kemps” sau „Contrakemps”. Poți face acest lucru și dacă ai ținut cont de cărțile jucate.

Cum se joacă Kemps într-un mod și mai atractiv

Deși necesită multă atenție și unele abilități, jocul Kemps este destul de simplu. Ca de obicei, schimbând unele reguli, acesta poate deveni mai dinamic și mai imprevizibil. Pentru a adăuga o întorsătură jocului, dacă este ghicit semnalul echipei câștigătoare, penalizarea de un punct va fi încasată de aceasta. Această regulă evită folosirea semnelor evidente și provoacă imaginația participanților.

Dacă se dorește ca jocul să dureze mai mult, se poate schimba modul de punctare. Pe lângă penalizările specificate în regulile de bază, echipa care izbutește un „Kemps” primește un punct, așa cum se întâmplă și cu cea care reușește un „Contrakemps”.

Introducerea Jokerilor în joc poate aduce mai mult suspans. Aceștia pot suplini oricare carte. Astfel, jucătorii pot masca mai bine mâinile în care completează careul.

Foarte interesantă poate fi și varianta în care fiecare jucător primește câte 5 cărți. Și această regulă face mai dificilă identificarea jucătorului care a completat careul și aduce mai mult suspans în joc.

banner 888poker
Joacă poker online gratuit!

Kemps, un joc de cărți foarte potrivit pentru socializare

Simplu și relaxant, acest joc de cărți poate fi o modalitate de divertisment la îndemână. Pe lângă distracție, el poate fi un instrument de exersare a memoriei și a atenției distributive, dar și de provocare a imaginației, atunci când alegi semnalul. În Kemps pot fi aplicate și anumite strategii de derutare a adversarilor, dar și de ajutor oferit partenerului.

Ai învățat cum se joacă Kemps? Vezi și alte jocuri de cărți foarte atractive în ghidul de jocuri Cazino365.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash