Top Cazino
Păcănele
Producători
Cum se joacă Război – reguli de bază. În secolul al XVIII-lea, Charles Lamb, un cunoscut eseist, poet și anticar englez, declara că jocul de cărți este un război sub deghizarea unui sport. Dacă ne raportăm la jocul Război, unul dintre cele mai simple jocuri de cărți ale copilăriei, afirmația sa este perfect îndreptățită. Totuși, în ciuda numelui, acest joc este distractiv, competitiv și atât de serios pe cât îți dorești.
Cu toții am jucat, măcar o dată-n viață jocul de cărți, Război, iar echipa Cazino365 a adunat toate informațiile de care ai nevoie pentru a practica acest joc alături de prietenii tăi. Citește aceste material și vei afla tot ce trebuie să știi despre acest joc simplu, dar distractiv.
Dacă te întrebi cum se joacă Război, trebuie să știi în primul rând că Scopul jocului este acela de a aduna toate cărțile puse în joc. Modul în care se derulează jocul este extrem de simplu, acesta fiind ideal pentru întrecerile între copii, pentru interacțiunea dintre părinți și copii (dezvoltă spiritul competitiv), dar și pentru adulții care vor să-și amintească de farmecul copilăriei.
Acest joc presupune un pachet de cărți de joc și o înfruntare în care cel care are cartea cea mai valoroasă adună toate cărțile de pe masă. Este evident că norocul este cel care hotărăște soarta jocului, singura abilitate necesară fiind familiarizarea cu valoarea cărților.
Cărțile care afișează numere au valoarea afișată, valeții (J) au valoarea 11, damele (Q) au valoarea 12, popii (K) au valoarea 13, iar Așii, cărțile cele mai valoroase, au valoarea 14. În varianta românescă, Valeții, Damele și Popii au valoarea atribuită 10, iar Așii au valoarea 11. Cu toate astea, Popii vor bate Damele și Valeții, iar Damele vor bate Valeții, valoarea atribuită fiind utilizată doar în caz de Război (când sunt afișate cărți identice).
Statistica spune că vor fi situații în care vor fi doi sau mai mulți jucători care au cartea cu cea mai mare valoare. În această situație va avea loc Războiul propriu-zis. În varianta românească a jocului fiecare jucător va selecta un număr de cărți egal cu valoarea atribuită cărții care a inițiat Războiul.
Cărțile se numără din partea superioară a teancului. Ultima carte din teanc se întoarce, iar cel care are cartea cu valoarea mai mare câștigă toate cărțile de pe masă și le adaugă în partea inferioară a propriului teanc. Dacă și de această dată jucătorii vor afișa cărți identice, va avea loc un nou Război.
Pentru a înțelege mai bine cum se joacă Război, să presupunem că Războiul este inițiat de Valeți. Fiecare jucător va număra câte 12 cărți din teanc și o va afișa pe a 12-a. Când un jucător nu are suficiente cărți, celălalt va număra un teanc de cărți similar și va întoarce ultima carte.
Secvența propriu-zisă de Război este foarte importantă deoarece reduce timpul de joc prin transferul unui număr mai mare de cărți, dar și pentru că produce migrarea cărților cu valoare mare.
Deși foarte simplu, jocul suferă ușoare modificări, în funcție de zona în care este practicat. Regulile generale sunt valabile în toate variantele, dar pot apărea modificări în funcție de numărul de jucători de la masă sau modificări legate de desfășurarea Războiului.
Dacă sunteți mai mulți prieteni și doriți să participați toți la joc, se poate introduce un pachet de cărți de joc suplimentar. La joc pot participa și Jokerii, caz în care aceștia vor deveni cărțile cele mai valoroase.
Se știe că sloturile inspirate din Egipt sunt printre cele mai tari păcănele online, iar Egiptul este, iată, prezent și în jocul de Război. Din ce în ce mai popular este Războiul Egiptean, în care aptitudinile de joc pot să întoarcă norocul. Haideți să vedem cum se joacă Război Egiptean.
Acesta acceptă 2 sau mai mulți participanți cărora li se împart în mod egal cărțile dintr-un singur pachet, fără Jokeri. Jucătorii se plasează la distanțe egale de centrul mesei și țin pachetul de cărți de joc în mână, cu fața în jos.
Jocul este deschis de jucătorul din stânga celui care a împărțit cărțile. Acesta așează în mijlocul mesei o carte, iar jocul continuă în sensul acelor de ceasornic. Fiecare jucător va așeza carte peste cartea celui precedent, în așa fel încât să nu vadă cartea până nu este plasată.
Valeții, Damele, Regii și Așii sunt considerate „puncte” în acest joc. Participanții vor plasa cărți până când unul dintre ei trage un „punct”. În funcție de „punctul” afișat jucătorul din dreapta are un număr de șanse pentru a trage un punct. Dacă al doilea jucător nu afișează un punct, cărțile merg la primul jucător. Dacă cel de-al doilea trage un punct, jocul continuă, cel de-al treilea jucător trebuind să tragă un „punct” în funcție de șansele oferite de „punctul” jucătorului precedent.
Teancul de cărți din joc este câștigat de ultimul jucător care a plasat un „punct”. În mod surprinzător, Valetul îți oferă șansele mai mari pentru a câștiga cărți.
Poți revendica teancul de cărți aflat în mijlocul mesei de joc plesnindu-l. Pentru a putea face acest lucru trebuie să identifici una dintre următoarele situații:
Este evident că, pentru a fi un bun jucător de Război Egiptean, trebuie să dezvolți anumite abilități. Și în cazul acestui joc se poate întâmpla ca doi jucători să bată în același timp. În acest caz, trebuie să stabiliți în prealabil modalitățile de stabilire a câștigătorului (ex. cine are cartea următoare mai mare, tragere la sorți, etc).
Dacă ți-a fost util articolul Cum să joci Război, ar fi bine să știi că avem o mulțime de ghiduri pentru jocuri în această secțiune.
Salutare tuturor! Numele meu este Boară Mircea Marius. Vă urez distracție plăcută pe platformele companiei în calitate de Content Manager și Redactor la Tipzor Media. Sunt absolvent al Facultății de Litere și Istorie din Craiova - specializarea Română/Engleză (promoția 1998) și lucrez pentru compania Tipzor Media din anul 2016, fiind cel mai vechi membru al echipei.
Fie că vorbim de fotbal, biliard, rummy, poker, sloturi, ruletă sau blackjack, pot spune că sporturile și jocurile de noroc au făcut mereu parte din „colecția” personală de hobby-uri. Astfel, de-a lungul anilor, am ajuns la un nivel de expertiză care să îmi permită să realizez tutoriale, articole, recenzii și alte materiale dedicate jocurilor de noroc, materiale care te pot ajuta să devii un jucător mai bun și, cel mai important, unul responsabil.