Free cookie consent management tool by TermsFeedCum se joacă Popa Prostu’ – reguli și ponturi

Cum se joacă Popa Prostu’ – reguli și ponturi

Mă cuprinde deseori nostalgia copilăriei, a vremurilor când trăiam fără griji, eram deschis la tot felul de experiențe, mâncam pe apucate și realizam mereu cu întârziere faptul că s-a întunecat și ar fi trebuit să fiu de ceva timp în casă.

Printre amintirile idilice din acea perioadă se strecoară și cele legate de jocul de cărți Popa Prostu’, una dintre cele mai simple și naive modalități de a socializa cu copii de seama mea.

Printre atâtea griji și sarcini, mă întreb de ce nu ar fi Popa Prostu’ o modalitate de  a elimina stressul, chiar dacă am trecut de o anumită vârstă. Mă gândesc serios ca la următoarea întâlnire cu prietenii să propun acest joc, iar, până atunci, am rememorat regulile acestui joc.

Ce este Popa Prostu’

Popa Prostu’ este unul dintre cele mai simple jocuri de cărți. Pentru a da drumul la joc este nevoie de un pachet de cărți de joc, cel puțin 2 participanți și multă voie bună. Nu toate cărțile din pachet vor fi folosite. Vor fi utilizate cărțile care reprezintă un număr de simboluri egal cu numărul de jucători, plus una care este aleasă arbitrar Popa Prostu’ (de obicei, un Rege de inimă roșie sau un Joker).

Pentru a câștiga trebuie să completezi un careu (4 cărți de un fel, ex. 4 doiari), moment în care arăți cărțile. Jucătorul care rămâne cu cartea aleasă Popa Prostu’ în mână, va primi acest „titlu” și eventual o pedeapsă (poruncă).

Cum se joacă Popa Prostu’ - imagine cu 4 popi
Cum se joacă Popa Prostu’ – Careu de Popi (Regi)

Cum se joacă Popa Prostu’

După ce s-a stabilit cartea care este Popa Prostu’ și au fost alese cărțile care participă la joc, dealerul desemnat va amesteca foarte bine cărțile, le va tăia și le va împărți în sens invers deplasării acelor de ceasornic, începând cu jucătorul din dreapta sa.

Cel din urmă va primi 5 cărți și va fi cel care va deschide jocul plasând o carte cu fața în jos. Jucătorul care urmează va plasa o carte cu fața în jos, după care va lua cartea din stânga sa.

Jocul continuă în acest fel până când unul dintre jucători va completa un careu și va arăta cărțile. Aceasta va fi câștigătorul și cel care va desemna pedeapsa pentru „Popa Prostu’”. Partea frumoasă este că jocul se va desfășura în mare viteză, iar veselia va crește în acest ritm.

banner 888poker
Joacă poker online gratuit!

Cum se joacă Popa Prostu’ – ponturi pentru mai multă distracție

  • Jucați pe pedepse – în acest fel jocul va deveni mai amuzant, mai animat, iar timpul va trece pe nesimțite.
  • Implicați copii în acest joc – Popa Prostu’ nu solicită abilități. Trebuie să fii doar rapid și atent. În plus, copiilor le va fi stimulată imaginația atunci când vor trebui să dea pedepse.
  • Trebuie insistat pe faptul că nu se poate lua cartea primită înainte de a decarta.
  • Din cauza ritmului de joc, se întâmplă frecvent ca Popa Prostu’ să fie pe masă în momentul în care se anunță terminarea jocului. În acest caz trebuie stabilite reguli clare, cum ar fi că acesta este al jucătorului care l-a pus jos, dacă cel care urmează nu l-a atins.
  • Dacă ai în mână 3 cărți de un fel și Popa Prostu’, plasezi ultima carte. Dacă din stânga completezi careul, nu te grăbi să anunți, până când jucătorul din dreapta nu a ridicat Popa Prostu’!

Ai aflat cum se joacă Popa Prostu’? Învață toate jocurile de cărți care merită jucate din Ghidul Cazino 365!

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash