Certificat verde pentru cazinouri – Cum se face accesul în timpul pandemiei

Certificat verde pentru cazinouri
Cum se face accesul în cazinouri pe timpul pandemiei

Certificat verde pentru cazinouri – Cum se face accesul în timpul pandemiei

În localitățile care au o incidență de infecții cu coronavirus între 3 și 6 la mia de locuitori, accesul în cazinouri se face pe baza certificatului verde (digital). Astfel, ai nevoie de certificat verde pentru cazinouri să te distrezi la jocurile tale preferate. Prevederea este valabilă și pentru agențiile de pariuri, săli de jocuri, localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscină și acccesul în sala de forță.

Începând cu 16 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 70 prin care s-au făcut aceste propuneri, ce au fost ulterior aprobate.

Astfel, în localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie, accesul în cazinouri, săli de jocuri, agenții de pariuri se va face doar pe baza certificatului verde. Incidența din fiecare localitate se verifică pe site-ul Prefecturii sau pe cel al Guvernului.

Cum se obține certificatul verde pentru cazinouri?

Cei care doresc să obțină certificatul verde (digital) trebuie să facă parte din următoarele trei categorii:

  1. persoane vaccinate împotriva COVID-19
  2. persoane vindecate după infectarea cu COVID-19 în ultimele 180 de zile de la data rezultatului pozitiv
  3. persoane testate negativ împotriva COVID-19 (PCR sau antigen)

Dacă te regăsești în următoarele trei situații, următorul pas este să îți descarci certificatul digital de la adresa https://certificat-covid.gov.ro/. Vei introduce datele tale personale și vei avea astfel acces la certificatul digital, pe care îl vei putea descărca ori printa.

Certificat verde pentru cazinouri
Certificat verde pentru cazinouri

Ce valabilitate are certificatul verde?

  1. În cazul în care ești vaccinat, certificatul verde (digital) are o valabilitate până la 1 iulie 2022, conform prevederilor UE. E suficient așadar să il descarci doar o dată.
  2. Dacă ești trecut prin boală, certificatul are o valabilitate de 180 de zile de la data la care ai avut testul pozitiv.
  3. Dacă nu te regăsești în situațiile de mai sus și doar ai efectuat un test antigen / PCR, va trebui să generezi un certificat verde de fiecare dată după testare. Rezultatul testului va fi încărcat de clinică în baza de date și, după câteva ore, va trebui să descarci certificatul. Acesta are o valabilitate de 48/72 de ore, în funcție de testul pe care îl efectuezi.

În cazul în care nu ești vaccinat, nu ai un test negativ și nici nu ai trecut prin boală, poți în continuare să joci online, fără restricții.

Cum se face accesul în cazinouri cu certificatul verde?

La intrarea în cazinouri, săli de jocuri și agenții de pariuri, angajații îți vor cere să prezinți certificatul verde (digital), în localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie. În cazul în care nu îl ai, nu vei fi lăsat să intri.

Certificat verde pentru cazinouri
Grand Casino București

Pentru a preveni fraudele, autoritățile au lansat aplicația Check DCC, care permite verificarea și validarea certificatelor verzi. Aceasta poate fi folosită de operatorii economici pentru a scana certificatele verzi ale clienților.

Practic, prin intermediul ei se va scana codul QR, iar aplicația va spune dacă certificatul este valid sau nu.

Totuși, este de așteptat ca, în perioada următoare, să se meargă în continuare și pe verificare manuală a certificatelor, prin citirea datelor de pe certificat.

Fără doar și poate, vaccinul este cea mai bună soluție, însă, în cazul în care nu dorești să faci acest pas, nu uita că te poți bucura de toate jocurile de cazino și online.

Iar avantajele sunt multiple – bonusuri de 100%-150% care îți permit să joci mai mult cu aceeași sumă, acces de oriunde – chiar și de pe mobil, promoții, turnee de păcănele, bonusuri de ziua ta și multe alte plusuri. Alege orice operator din lista de mai jos și joacă pe internet, fără restricții.

Top cazinouri licențiate ONJN

Piața jocurilor de noroc a avut o perioadă dificilă

Pandemia de coronavirus a afectat din plin piața offline a jocurilor de noroc. Pe 8 martie 2020, prin ordinul semnat de Raed Arafat, toate cazinourile, sălile de jocuri și agențiile de pariuri au fost închise, iar aproape toți angajații au fost trimiși în șomaj tehnic.

Redeschiderea acestora s-a produs după trei luni, iar la multe dintre ele s-au format chiar cozi.

Ulterior, spre toamnă, restricțiile au revenit în România, dar de această dată s-au aplicat local, în funcție de rata de incidență. Practic, în iarnă au fost închise din nou cazinourile, sălile de jocuri și agențiile de pariuri din București, iar redeschiderea s-a produs pe 25 ianuarie, când incidența a scăzut sub 3 la mie.

Primăvara și vara 2021 au fost liniștite, cu foarte puține cazuri în România, dar acum numărul cazurilor este din nou în creștere, motiv pentru care autoritățile decid noi restricții.

Ai găsit informații utile în articolul „Certificat verde pentru cazinouri”? Ne poți mulțumi cu un like & share!