Free cookie consent management tool by TermsFeedCe se întâmplă când câștigi 250.000€ la loto într-o țară în care nu ai acte

Știm cu toții că prima condiție pentru a câștiga la orice joc de noroc este să participi. Apoi, dacă zeii te iubesc în ziua respectivă, poți câștiga sume incredibile în orice moment. E drept, câștigurile care îți pot schimba viața apar foarte rar, însă, chiar și atunci când apar, pot exista probleme în a te bucura de premii.

În articolul de față vă prezentăm povestea unui algerian în vârstă de 28 de ani care a câștigat nu mai puțin de 250.000€ răzuind un talon de 5€ cumpărat din Belgia, țara în care se afla la muncă fără a avea acte legale și o locuință.

Algerianul norocos se află de 4 luni în Belgia și a ajuns acolo mergând pe o barcă din Algeria până în Spania și străbătând apoi pe jos Spania și Franța. Inițial, destinația sa era UK, însă acum și-ar dori să rămână în Belgia.

Potrivit bbc.com, algerianul se luptă acum pentru a reuși să pună mâna pe uriașul premiu câștigat, însă suma este prea mare pentru a fi plătită cash, iar el nu deține actele necesare pentru a deschide un cont bancar. Orice premiu mai mare de 100.000€ se acordă în condiții speciale, câștigătorii fiind nevoiți să se prezinte la sediul central al loteriei din Bruxelles și să urmeze o anumită procedură pentru ca banii să le fie virați în cont.

Prietenii la nevoie se cunosc

Prima idee pentru a încasa premiul a fost să apeleze la un prieten care avea acte pentru a încasa premiul. Proastă idee, pentru că acesta a fost reținut de autorități sub suspiciune de furt, alături de alți doi prieteni. Ulterior, câștigătorul a explicat situația, iar prietenii săi au fost eliberați.

Ce va face algerianul cu banii și cum se va termina povestea

Când o să intru în posesia banilor, o să-mi cumpăr o casă în Bruxelles. Poate și o mașină”, a spus bărbatul, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, relatează publicația belgiană Het Laatste Nieuws.

Până atunci însă, eroul întâmplării trebuie să găsească o modalitate pentru a încasa premiul. După cum spuneam, în momentul de față, el nu poate deschide un cont bancar, iar compania de loterie nu îi poate creditat suma câștigată, susține Alexander Verstraete, avocatul algerianului. Acesta a mai adăugat faptul că va contacta familia sa în Algeria și că în cele din urmă câștigătorul va avea documentele de identitate necesare pentru a primi suma câștigată.

Reprezentanții loteriei nu au specificat ce documente sunt solicitate deocamdată, în afară de un cont bancar în Belgia. Vestea bună este că autoritățile au promis că nu-l vor deporta pe algerian până ce nu va intra în posesia premiului de 250.000€. În prezent, tichetul câștigător este păstrat la un tribunal din Bruges, în apropierea portului Zeebrugge, zona din care a fost achiziționat.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash