Free cookie consent management tool by TermsFeedAcuzații de fraudă la cel mai înalt nivel în Șah, Poker și Pescuit

La poker … te poți aștepta, dar se trișează la cel mai înalt și în șah sau pescuit?

Nu mai departe de luna septembrie, Campionul Mondial Magnus Carlsen (considerat de mulți drept cel mai mare șahist din istorie) l-a acuzat pe americanul Hans Niemann (19 ani) că a trișat în victoria obținută în fața sa. Acuzațiile au pornit de la faptul că Hans Niemann recunoscuse anterior că trișase pe vremea când era minor și juca pe platforma Chess.com.

Acum, scandaluri legate de trișat apar la niveluri de top în poker și chiar și în pescuit. Conform bbc.com, un cazino celebru din SUA investighează un call ireal și total ilogic cu care un jucător a pus mâna pe un pot uriaș, iar doi pescari sunt acuzați că au introdus plumb în peștii capturați, pentru a câștiga un turneu prestigios desfășurat pe lacul Erie.

Acuzații de fraudă la o masă de poker High Stakes din Hustler Casino – Los Angeles: Call all-in 129.000$ cu J4 offsuited pe board T-T-9-3

Un scandal de proporții a izbucnit joia trecut la o masă de poker cu mize foarte mari din Cazinoul Hustler din Los Angeles, în momentul în care Robbi Jade Lew a lăsat fără replică jucătorii de la masă, plătind all-in-ul lui Garrett Adelstein cu J4 offsuited pe un board care nu-i oferea practic nicio șansă (10-10-9-3). Garrett avea pe turn draw de chintă, culoare și chiar putea face chintă de culoare, așa că mutarea sa a fost justificată.

Urmărește desfășurarea completă a mâinii în Tweet-ul de mai jos (peste 7.4 milioane de vizualizări).

Comentatorii partidei de poker transmise în direct la TV au fost și ei extrem de surprinși de decizia de a plăti pariul all in luată de Robbi Jade Lew.

A urmat apoi un schimb de replici între cei doi jucători. În cele din urmă, Lew a vrut să-i returneze banii lui Adelstein, spunând că a plătit pentru că a simțit că are o mână mai puternică. Mai mult decât atât, ea l-a provocat pe Adelstein la o partidă head-to-head (în doi): După ce terminăm aici, hai să jucăm Heads-Up. Întreaga lume va putea vedea cum „te citesc” toată ziua!.

De cealaltă parte, Adelstein a susținut că a fost „înșelat în mod clar”, precizând că suspiciunile sale au fost confirmate de reluările mâinii. El a speculat pe seama faptului că Lew ar fi fost cumva anunțată prin intermediul unui dispozitiv vibrator de faptul că are o mână mai bună, deși acest lucru nu a putut fi dovedit.

În aceste condiții, organizatorii investighează desfășurarea mâinii, însă nu există dovezi de fraudă.

Întrebarea pe care noi ne-o punem este următoarea: „Chiar și dacă ai fi știut că ai o mână mai bună pe Turn, ai fi dat call, în condițiile în care adversarul tău avea o mulțime de outs-uri pe River?”

Vrei 50 de lei gratis la poker online? Click pe imagine!

Pești cu plumb pentru un premiu de 30.000 de dolari

Cel mai probabil, ați auzit măcar o dată în viață de pești mai grei la cântar datorită faptului că au în interior plumb sau alte obiecte introduse de cei care îi prind, pentru a primi mai mulți bani pe ei.

Ei bine, această tehnică au folosit-o și doi pescari din SUA, care au încercat astfel să câștige evenimentul final al sezonului 2022 al Lake Erie Walleye Trail (LEWT).

Vinerea trecută, organizatorii din Cleveland, Ohio, au pus sub semnul întrebării capturile reușite de pescarii câștigători – Chase Cominsky și Jake Runyon din Cleveland.

Videoclipul, care a devenit viral între timp, arată cum un oficial descoperă bile de plumb în peștii capturați. În aceste condiții, au fost puse sub semnul întrebării și victoriile anterioare obținute de cei doi pescari.

Presa locală relatează că „eroii” au fost descalificați la un eveniment anul trecut, deoarece unul dintre ei a picat un test poligraf. La acea vreme, Runyon a negat faptul că ar fi fost găsiți vinovați de ceva. Nici el, nici Cominsky nu au comentat încă public noile acuzații.

Între timp, organismul global de conducere al șahului investighează acuzațiile lansate de norvegianul Magnus Carlsen

În primele sale acuzații publice, Carlsen a scris pe Twitter: „Cred că Niemann a înșelat mai mult – și mai recent – ​​decât a recunoscut în mod public”.

El nu a precizat cum a avut loc presupusa faptă greșită, deși a spus că ar fi vrut să adauge mai multe.

Niemann, în vârstă de 19 ani, a recunoscut că a trișat de două ori în timp ce juca online cu câțiva ani înainte (minor fiind) – dar insistă că nu a făcut-o niciodată într-o partidă live.

El a spus că Magnus Carlsen și alții încercau să-i ruineze cariera și chiar s-a oferit să joace în continuare pentru a dovedi că nu are nimic de ascuns.

Federația Internațională de Șah (FIDE) a anunțat că va convoca un grup de trei persoane abilitate pentru a analiza acuzațiile lui Carlsen.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash