Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dan Chișu este un jucător de poker cu multă experiență și încasări de aproape 1.000.000$, iar talentul de care a dat dovadă în impresionanta sa carieră de actor și regizor îi permite să descrie atmosfera de la mesele de poker live într-un fel unic, apreciat la maxim de cei familiarizați cu acest joc de cărți fascinant.

După provocarea lansată în articolul Am crescut cu PokerFest și radiografia Povestitorilor de mâini, articolul de față este dedicat celor mai comune tipuri de dealeri pe care îi poți întâlni la mesele live.

Dan Chișu despre dealerii de poker: Am și pentru ei, deși le-am luat întotdeauna apărarea

✔️Dealer-ul care se gândește la altceva. A fost la cash și a fost mutat la turneu și la prima mână îți dă 4 cărți … că el venise de la Omaha.

✔️Dealerul care tace, dar nu dă cărțile până nu se pun pariurile ante și blind-urile. Tu te mai uiți pe Facebook sau Insta, dacă nu cumva la pariuri, că deh, te-ai plictisit și carte nu-ți intră, dar nici el nu ți-ar zice că e rândul tău să pui Ante, SB sau BB. Excepții mai fac câte unii care bat în masă în dreptul tău ca să te trezească.

✔️Și mai tare mă amuză dealerul care, deși te vede că esti pe poziția 1 și, de cele mai multe ori din cauza poziției lui, nu vezi acțiunea de la poziția 9, se uită drept înainte iar tu faci pe toată lumea să aștepte neștiind că e rândul tău.

✔️Mai sunt fetele dealer, care dau cărți pe la evenimente mari. La EPT-uri sau WPT-uri. După ce începi să le cunoști, parcă te bucuri când vreuna apare la tine la masă. Te gândești că o să-ți dea și ție o carte acolo, că doar sunteți din aceeași țară. Și ea ar vrea, dar nu se leagă întotdeauna. Și dacă se întâmplă cumva să te scoată din turneu, la plecare, după ce ”ți-au pierdut” juma’ din stack (pentru că nu tu l-ai pierdut, ci dealer-ul care nu ți-a pus el ție, el ți l-a pierdut…), îți șoptesc în românește: ”Scuze…eu am vrut da’…”.

Dan Chișu despre dealerii de poker care învată să joace
Excepția care confirmă regula – fost dealer câștigă Midnight Poker

Știu un jucător care, atunci când vine o dealeriță româncă la masa unde joacă, pleacă sau nu joacă nici o mână până n-o schimbă de la masă.

✔️Dar cel mai mult îmi plac dealerii care se apucă de joc.

Au vazut ei atâtea mâini și, mai ales, cum au fost jucate de profesioniști, încât sigur trebuie să știe și ei jocul. De la ei se vede că e foarte simplu să câștigi. E ca și cum ai învăța să joci fotbal, fiind arbitru de tușe!

Mai sunt și alți oameni care învață jocul la fața locului. Ia să vă văd!

Cine credeți că poate să învețe jocul de poker fiind la masa de joc mult timp?

Despre dealeri am vorbit deja. Deci? Hai, că nu se poate să nu ghiciți! Maseuza, bineînțeles. Că doar cine stă în spatele câte unui jucător ore în șir și vede toate cărțile? Cunosc mai multe fete care, după ce au masat bine, au devenit chiar iubite de jucători. Dar jucătoare nu au devenit multe.

Dan Chișu despre dealerii de poker
Daniel Negreanu – sursa foto: PokerNews

Cei care mai veneați prin Cipru sau la EPT-uri, trebuie să vă o mai aduceți aminte pe Dana, care, la un moment dat, după ce masase jucători ca Negreanu și Phil Hellmuth, ajunsese la masa finală a unui eveniment organizat la InterContinental tot de PokerFest.

Nu juca rău Dana, dar se pare că de acolo, din spatele jucătorilor, sizeing-ul și motivația “bluffului” nu prea se vedea bine.

Am auzit și povești (pentru care nu bag mâna în foc) cu maseuze care cu o mână masau și cu cealaltă dădeau mesaje cu carțile pe care le vedeau la cel masat – care mai și plătea pentru asta!!! Dar stați liniștiți, nu erau românce de-ale noastre. N-ar face ele așa ceva!

Dacă ți s-a părut interesant materialul lui Dan Chișu despre dealerii de poker, citește și:

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash