Free cookie consent management tool by TermsFeedPhil Hellmuth a fost eliminat din evenimentul principal WSOP 2023

Phillip Hellmuth este un jucător de poker profesionist american care a câștigat un record de șaptesprezece brățări World Series of Poker. Câștigurile lui Phil au ajuns la valoarea de 20 milioane de dolari și cu siguranță poate fi considerat cel mai titrat jucător din istoria WSOP.

Pe 16 iulie 2023, ziua în care Hellmuth împlinește 59 ani, și-ar fi putut face el însuși un cadou spectaculos și anume pasul de a fi mai aproape de un nou câștig WSOP, dar a avut parte de o eliminare neașteptată.

De reamintit este că Main Event-ul WSOP 2023 $10.000 No-Limit Hold’em a debutat pe 3 iulie iar masa finală este programată pentru 17 iulie.

Phil Hellmuth și performanțele sale în WSOP

Phil Hellmuth este o legendă vie în lumea pokerului, dar totodată un personaj extrem de controversat fiind foarte cunoscut pentru temperamentul său coleric, dar și datorită mâinilor castigate prin care mereu a intrat în lumina reflectoarelor.

Dacă îl cunoști pe Phil Hellmuth, atunci fie îl iubești, fie îl urăști! Replicile sale precum „Pot ocoli gloanțele, baby” și „Dacă n-ar fi noroc, le-aș câștiga pe toate” sunt memorabile.

Fie că îl iubești sau îl urăști, el este, fără îndoială, cel mai mare jucător de poker al timpului nostru.

Strategiile lui testate în turnee pentru a învinge orice tip de jucător, inclusiv: The Jackal (nebun și imprevizibil), Elephant (joacă prea multe mâini), Mouse (joacă foarte conservator), The Lion (abil și greu de învins), pot fi studiate în multe cărți publicate sub numele celebrului Hellmuth.

Sursa fotografiei: Poker.org

PLAY Poker Like the Pros, una dintre cele mai importante cărți ale sale, începe prin a stabili regulile și configurarea fiecărui joc și apoi trece la strategii de bază și avansate ușor de urmat. Hellmuth ne învață exact ce mâini să jucăm, când să blufezi, când să faci raise și când să dai fold. În plus, Hellmuth oferă tehnici de citire a altor jucători și de a rămâne pasiv sub presiune.

Există, de asemenea, capitole speciale despre cum să învingi jocurile de poker online și o privire interioară asupra jocului turneului.

Main Event-ul din 1989 a fost câștigat de Phil Hellmuth, atunci în vârstă de 24 de ani, învingându-l pe Johnny Chan și doborând astfel recordul pentru a fi cel mai tânăr jucător care a câștigat evenimentul principal WSOP (record stabilit anterior de Stu Ungar în 1980).

Cu toate acestea, în ultimii opt ani, Hellmuth nu a reușit să intre în banii  Main Event al WSOP, devenind  subiect de discuție în comunitatea de poker. Ultima sa clasare a avut loc în 2015, când a terminat pe locul 417 și a încasat 21.786 de dolari.

Nicholas „Dirty Diaper” Rigby l-a eliminat pe Phil Hellmuth din Main Event WSOP 2023

În ziua de 8 iulie 2023, lumea pokerului a fost martoră la un moment șocant în cadrul Main Event-ului World Series of Poker. Phil Hellmuth a fost eliminat din turneu de către Nicholas Rigby „Dirty Diaper”. Această eliminare  neașteptată l-a facut mai faimos pe Rigby în comunitatea de poker, deja el fiind celebru după prestația sa din 2021, când s-a implicat în mai multe mâini remarcabile. Prestația sa în fața lui Hellmuth a impresionat, arătând că poate juca la nivelul celor mai mari nume din istoria pokerului.

Mâna în care Hellmuth a fost „coolered” și cum acest moment a dus la eliminarea sa premature din turneu.

Ce înseamnă să fii „coolered” în poker?

O mână „coolered” în poker se referă la momentul în care un jucător are cărți puternice, dar este învins de o mână și mai puternică a adversarului său. Această situație este considerată ghinionistă, deoarece jucătorul „coolered” ar fi putut câștiga mâna în majoritatea situațiilor. Astfel de momente pot avea un impact major  asupra evoluției unui jucător într-un turneu important, în cazul de față fiind vorba de o eliminare din competiție.

Momentul eliminării lui Hellmuth a avut loc într-o mână care a captivat atenția spectatorilor și a jucătorilor deopotrivă. Trei jucători au ajuns la flop-ul A♦10♥9♦, iar Robert Jones a făcut o pariere de 2.500 de dolari, pe care Nicholas Rigby a urcat-o la 8.000 de dolari. Phil Hellmuth, aflat în Big Blind, a ales să rămână în joc și a plătit suma.

A urmat turn-ul 2♥, iar Hellmuth a ales să facă check. Rigby a pariat 36.000 de dolari dintr-un pot de 64.400 de dolari, iar Hellmuth a răspuns cu un check-jam. Rigby a făcut instant call.

Mâinile au fost:

Phil Hellmuth: 10♣9♣

Nicholas Rigby: A♠10♠

Hellmuth se afla într-o poziție dificilă, iar miracolul nu s-a produs odată cu apariția river-ului 5♦, care l-a trimis pe Hellmuth în afara competiției.

Evenimentul principal WSOP 2023 a fost și va rămâne cea mai mare competiție de poker cu multe momente remarcabile și cu o concurență de înaltă clasă. Eliminarea lui Hellmuth arată cât de imprevizibil și captivant poate fi pokerul. Cu toate că Hellmuth nu a reușit să avanseze la această ediție WSOP 2023, experiența sa și cariera sa remarcabilă rămân în amintirea întregii comunități de poker pentru mult timp înainte și cu siguranță ne va surprinde și la WSOP 2024.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash