Free cookie consent management tool by TermsFeedWSOP 2023 intră în istorie cu cei mai mulți participanți la Main Event

WSOP 2023 intră în istorie cu cei mai mulți participanți la Main Event

WSOP 2023 intră în istorie cu cei mai mulți participanți la Main Event-ul seriei, cu buy in de 10.000 de dolari. Recordul de 8773 participanți din 2006 a fost bătut. Sunt deja 8.774 de participanți și lista încă este deschisă. Conform zvonurilor, se estimează un număr total de aproximativ 10.000 de participanți.


Jamie Gold, producător de televiziune american, agent de talente și jucător de poker, cu sediul în Malibu, California, și-a dorit foarte mult ca recordul de participare de la WSOP din 2006 să fie depășit. 2006 este anul în care Main Event-ul WSOP a avut cel mai mare număr de jucătoriși anume 8773 participanți.

Până în prezent, acesta reprezenta cel mai mare Main Event din istoria WSOP, cu un fond de premii în valoare de $82.512.162. Însă tot în același an, legea ce viza desfășurarea ilegală a jocurilor de noroc pe internet a împiedicat creșterea participării la WSOP, deoarece operatorii online au fost forțați să părăsească piața din SUA, întrerupând astfel fluxul de calificați online.

Main Event-ul din 2006 a fost oferit pentru vizionare în direct prin Pay-Per-View si totodată a fost primul în care un jeton de 100k a fost introdus în joc. Jamie Gold, a început masa finală cu un avans mare de jetoane și și-a adjudecat victoria pentru un premiu de top de 12 milioane de dolar cu mâna câștigătoare: Q♠9♣.

Vezi video cu cele mai tari mâini care l-au ajutat pe Jamie Gold să câștige 12.000.000 de dolari în 2006

Când Gold a câștigat Evenimentul Principal în 2006, industria pokerului atinsese cote maxime în ceea ce privește popularitatea. După o ușoară scădere a participării în deceniul următor, unii au crezut că recordul nu va fi niciodată depășit. Ei bine, s-au înșelat.

Top 3 camere de poker recomandate de cazino365. Ai bonusuri de bun venit și o mulțime de sateliți de calificare la turnee live

Bonus 100%, în limita a $600

€10 gratuit Unibet Open + €200 bonus progresiv

50 LEI Gratis Fără Depunere

Main Event-ul WSOP 2022, foarte aproape să depășească recordul din 2006

Anul trecut, WSOP s-a apropiat de recordul de participare din 2006, dar s-au realizat doar 8.663 de înscrieri, devenind astfel al doilea cel mai mare eveniment principal din istorie. Simon Mattsson a câștigat Evenimentul Principal World Series of Poker Online 2022 pentru 2,8 milioane de dolari.

Și în anul 2019 a existat o creștere semnificativă a participării la cel mai prestigios eveniment anual de poker (8.569 de jucători), cu 9% față de anul precedent. Fondul de premii a avut valoarea de $80.548.600. Câștigătorul WSOP 2019, Hossein Ensan, a început masa finală ca lider la jetoane și a reușit să o câștige pentru un premiu de 10 milioane de dolari.

WSOP 2020 s-a disputat în variantă hibrid (online + live) din cauza pandemiei

În 2020 a intervenit pandemia globală COVID și tradiționalul World Series of Poker din Las Vegas a fost întrerupt, dar oficialii au găsit o modalitate unică de a continua tradiția Main Event-ului, oferind o modalitate de joc hibrid online-live. 705 jucători din Statele Unite au concurat pe WSOP.com și au jucat până la o masă finală de nouă, în timp ce 674 jucători internaționali au făcut același lucru în rețeaua GG.

În 2021, anul în care a câștigat jucătorul profesionist de poker german Koray Aldemir, participarea la Main Event-ul WSOP a scăzut la 6.650 de jucători din cauza restricțiilor de vaccinare și a generat un fond de premii impresionant în valoare de $62.011.250. Evenimentul nu s-a desfășurat în perioada obișnuită de vară în Las Vegas ci a fost mutat să se joace 8 săptămâni mai târziu. Aldemir a fost ultimul campion al Main Event-ului de la Rio, deoarece WSOP urma să se mute într-o altă locație începând cu anul următor. Astfel, după ce a avut loc la Rio All-Suite Hotel and Casino din 2005, evenimentul s-a mutat la Bally’s Las Vegas și Paris Las Vegas pentru prima dată.

Câștigătorul WSOP 2022 și-a îmbogățit prietenii

Campionul mondial la poker WSOP 2022, Espen Uhlen Jorstad, și-a îmbogățit prietenii. 44% din cei 10 milioane de dolari câștigați la Main Event-ul din Vegas au mers către 14 din prietenii săi. Mai multe detalii aici.

WSOP 2023 a debutat pe 3 iulie

În acest an, Main Event-ul de la WSOP No-Limit Hold’em World Championship a debutat pe 3 iulie, taxa de participare este de 10.000 de dolari iar Masa Finală a Main Event-ului este programată pentru data de 17 iulie. La începutul WSOP din 2023, atât personalul WSOP, cât și mulți experți în poker se așteptau ca Evenimentul Principal din acest an să doboare recordul. Înscrierile sunt încă deschise pentru o perioadă destul de lungă, iar acum există câteva zvonuri conform cărora turneul s-ar putea să atingă chiar numărul de 10.000 participanți.

Jack Effel, vicepreședintele World Series of Poker a declarat că WSOP continuă să crească și să tot crească„.

Așadar, Main Event-ul WSOP 2023 a stabilit un nou record spectaculos, demonstrând că WSOP este în continuă expansiune și că atrage jucători din toate colțurile lumii. WSOP 2023 ocupă acum primul loc în istoria seriei de turnee live cu peste 8.774 de participanți și este în creștere, doborând recordul din 2006.

Când vezi un World Series of Poker cu adevărat mare, este un semn bun că pokerul va continua să crească„, a declarat Effel pentru PokerNews.„Cred că WSOP este un loc special. Cred că este ceva care nu poate fi replicat, așa că trebuie să fii acolo”, a continuat Effel. 

WSOP, cea mai de succes serie de turnee de poker live

Pentru a avea succes și pentru a atrage un număr atât de mare de jucători, WSOP a trebuit să rămână o competiție de referință în industria pokerului. Organizatorii au demonstrat că lucrează din greu pentru a crea un mediu prielnic celor pasionați de poker și nu în ultimul rând, oferind premii mari plus un program captivant de evenimente.

Însă factorii cheie care au contribuit la succesul continuu al WSOP sunt pasiunea și dedicarea jucătorilor. Participarea la WSOP este considerată unul dintre marile obiective pentru orice jucător de poker și o oportunitate de a se confrunta cu cei mai buni  jucători din industria acestui minunat sport.

Iubești pokerul live de cea mai bună calitate? Vezi aici cele mai atractive festivaluri de live poker programate în perioada următoare în România!

La final, le urăm succes tuturor jucătorilor români înscriși anul acesta la WSOP, printre care se numără și Răzvan Belea, cel care a reușit să câștige unul dintre cele mai importante circuite de poker din lume, European Poker Tour (EPT) Paris 2023. Performanța lui Răzvan la EPT Paris a fost o mândrie pentru România și comunitatea de poker din țară. Acest jucător profesionist a demonstrat că strategia, perseverența și disciplina sunt factorii necesari succesului într-un joc de noroc considerat mulți un sport al minții. 

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash