Simona Halep nu are timp de respiro după ce a devenit campioană pentru a treia oară la Openul Canadei, în urma succesului din meciul cu Beatriz Haddad Maia de la Toronto. Sportiva noastră are cu adevărat un program încărcat în următoarea perioadă.
Încă din această săptămână, ocupanta locului 6 din clasamentul mondial va evolua în turneul WTA 1000 de la Cincinnati. Simona a confirmat prezența imediat după titlul de la Toronto, la conferința de presă: „Voi sărbători cu un antrenament deoarece am nevoie să mă recuperez cât mai rapid pentru că voi evolua și la Cincinnati”.
Tabloul de la Cincinnati a fost stabilit deja, iar Simona Halep va juca încă din primul tur, fiind favorita numărul 2 a întrecerii. Românca va juca în runda inaugurală împotriva Anastasiei Potapova (21 de ani, 54 WTA), jucătoare pe care a învins-o în ambele meciuri jucate până acum – Gippsland Trophy 2021, scor 6-4, 6-4 și Moscova 2021, scor 6-1, 6-4.
Apoi, dacă va ajunge în turul 2, Simona se va înfrunta cu învingătoarea dintre Veronika Kudermetova și Barbora Krejcikova, două jucătoare cu experiență și rezultate notabile în circuitul WTA. Ca posibilă adversară în optimile de finală se află Paula Badosa, iar cele mai periculoase jucătoare ce pot apărea în sferturi sunt Ons Jabeur, Belinda Bencic sau Petra Kvitova.
Pe aceeași parte de tablou, ca posibile adversare în semifinale le regăsim pe Iga Swiatek, Cori Gauff ori Garbine Muguruza. Pe cealaltă parte de tablou sunt jucătoare precum Maria Sakkari, Aryna Sabalenka și Karolina Pliskova.
Turneul de la Cincinnati este unul drag pentru Simona Halep, care a disptuat nu mai puțin de trei finale aici, dar de fiecare dată a fost învinsă.
Astfel, la ediția din 2015 a cedat în fața Serenei Williams după un meci destul de echilibrat, în 2017 a pierdut cu 6-1, 6-0 în confruntarea cu Garbine Muguruza, pentru ca în 2018 să cedeze după un meci în trei seturi contra lui Kiki Bertens.
De atunci, rezultatele au fost ceva mai slabe: în 2019 a pierdut în turul 3, iar anul trecut a părăsit întrecerea din turul 2. În total, Simona are 22 de victorii și 8 înfrângeri la Cincinnati, procentajul victoriilor fiind de 73%.
Cele mai tari schimburi din finala de la Toronto sunt în video-ul de mai jos
US Open, următorul turneu la care Simona a confirmat prezența
După Cincinnati, Simona va avea o scurtă pauză, dar de pe 29 august va reveni pe teren la US Open, ultimul turneu de Grand Slam din acest an. Simona a spus de mai multe ori că își dorește să își treacă în palmares și acest turneu, care nu este tocmai pe placul său din cauza agitației din New York.
- În trecut, Simona a disputat o semifinală la US Open, în 2015, dar a pierdut în fața Flaviei Pennetta, jucătoare care ulterior a câștigat și turneul în acel an.
- În rest, mai are un sfert de finală în 2016, iar de atunci rezultatele au fost mai degrabă dezamăgitoare: în 2017 și 2018 a pierdut în primul tur, în 2019 în turul 2, iar anul trecut a cedat în optimile de finală contra Elinei Svitolina.
- Simona are 20 de victorii și 11 înfrângeri la US Open, procentajul victoriilor fiind 65%, cel mai mic dintre toate turneele de Grand Slam.
După succesul de la Toronto, Simona este văzută însă cu a doua șansă la câștigarea US Open, potrivit cotelor la pariuri sportive. Ea are cota 10.00 să se impună în premieră la US Open, la fel ca Naomi Osaka, jucătoare care are deja două trofee în palmares la acest Grand Slam. Cu prima șansă este cotată Iga Swiatek, care are 3.75. Simona le întrece însă pe Aryna Sabalenka (cota 18.00), Elena Rybakina (cota 18.00), Cori Gauff (cota 20.00) și Emma Răducanu (cota 20.00).
Cotele pot suferi modificări.
Salutare tuturor! Numele meu este Boară Mircea Marius. Vă urez distracție plăcută pe platformele companiei în calitate de Content Manager și Redactor la Tipzor Media. Sunt absolvent al Facultății de Litere și Istorie din Craiova – specializarea Română/Engleză (promoția 1998) și lucrez pentru compania Tipzor Media din anul 2016, fiind cel mai vechi membru al echipei.
Fie că vorbim de fotbal, biliard, rummy, poker, sloturi, ruletă sau blackjack, pot spune că sporturile și jocurile de noroc au făcut mereu parte din „colecția” personală de hobby-uri. Astfel, de-a lungul anilor, am ajuns la un nivel de expertiză care să îmi permită să realizez tutoriale, articole, recenzii și alte materiale dedicate jocurilor de noroc, materiale care te pot ajuta să devii un jucător mai bun și, cel mai important, unul responsabil.