Povestea lui Batman este una dintre cele mai cunoscute in lumea super-eroilor. Eroul nostru are la bază un personaj ficțional creat de artistul plastic Bob Kane și de scenaristul de benzi desenate Bill Finger. De asemenea, Batman este unul dintre cei mai longevivi super-eroi din istorie, fiind creat în Detective Comics, în luna mai a anului 1939. De atunci, el a apărut în publicații deținute de DC Comics, filme și desene animate, fiind îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume. Batman mai este cunoscut și sub numele de “Cavalerul negru”, “Cruciatul cu mantie” și “Cel mai bun detectiv al lumii”.
Povestea lui Batman si cine este?
Atât în versiunea originală cât și în aparițiile din istoria modernă, identitatea secretă a lui Batman este Bruce Wayne. Acesta este un miliardar american, afemeiat, industrialist și filantrop. Povestea sa a început după ce a fost martor la uciderea părinților săi, în vremea când încă era copil. Astfel, el a jurat că se va răzbuna pe răufăcători și astfel a căpătat idealul de a fi un justițiar. În aceste condiții, el s-a antrenat atât fizic cât și psihic, și-a creat un costum care are ca temă liliacul, din dorința de a fi considerat un simbol al dreptății. Batman face așadar legea în orașul american ficțional Gotham și are de partea sa personaje precum Robin, majordomul său Alfred Pennyworth, câteodată Batgirl și pe comisarul poliției Jim Gordon.
Cine sunt adversarii lui Batman?
Printre marii rivali pe care Batman îi are îi putem enumera pe The Joker, The Penguin, Riddler, Two-Face, Poison Ivy și Catwoman. Dintre aceștia, Joker este cel mai mare rival pe care Batman îl are. Joker se folosește de calitățile sale de chimist pentru a scoate ce-i mai rău din el la suprafață, în timp ce Batman nu are nicio putere supranaturală. Dimpotrivă, își folosește doar intelectul, abilitățile de detectiv, știința, tehnologia, puterea fizică, voința, frica, intimidarea, dar și averea pe care o are. Al doilea rival ca importanță pentru Batman este Two-Face, o minte criminală destul de carismatică, ce se folosește de capacitatea de a controla materialele explozibile.
Povestea Batmobilului
Foarte des, imaginea lui Batman este asociată cu Batmobilul, super-mașina cu aspect futurist pe care acesta o conduce adesea. Batmobilul este un vehicul de asalt tactic blindat, pe care Batman îl folosește în lupta pentru combaterea criminalității. Batmobilul a apărut prima dată încă de la primul episod al seriei Batman, în Detective Comics #27, ce a apărut în mai 1939. Pe atunci era înfățișat că o mașină roșie cu aspect obișnuit. Apoi, designul a fost schimbat și a avut ca sursă de inspirație liliecii. Batmobilul a evoluat odată cu trecerea timpului și în acest moment este considerat cel mai avansat bun tehnologic din arsenalul lui Batman.
Cu ajutorul Batmobilului, super-eroul nostru urmărește vehiculele, transportă prizonieri, controlează revolte. Totodată, Batmobilul este și un laborator mobil de criminalistică. Batmobilul a fost atât de apreciat încât George Barris (cel care a creat mașina) a construit trei exemplare din fibră de sticlă pentru expunerea la show-urile auto. Ele au avut la bază un Ford Galaxy din anii 1965-1966. Ele au stârnit un interes uriaș, iar primul Batmobil a fost vândut la licitație pe 19 ianuarie 2013 cu 4.620.000 de dolari.
De asemenea, în octombrie 2010, DC Comics a autorizat Fiberglass Freaks, o companie din Indiana, să construiască replici ale Batmobilului. Acestea au fost vândute unor clienți din Anglia, Italia, Canada și SUA. O replică a Batmobilului a fost vândută la licitație chiar și cu 216 mii de dolari.
Unde este orașul Gotham?
Trebuie spus că Gotham, orașul în care Batman își face veacul de zi cu zi, nu există în realitate. Este doar un oraș ficțional pe care DC Comics l-a descris ca fiind locul de reședință al lui Batman încă din decembrie 1940. Tradițional, Gotham City este situat în statul american New Jersey. Totuși, Gotham mai are și influențe din orașe precum New York, Chicago, Vancouver, Detroit, Los Angeles, Londra și chiar Hong Kong.
Scriitorul Bill Finger a dezvăluit că inițial orașul lui Batman trebuia să se numească “Civic City”. A mers apoi pe variantele “Capital City” și “City Coast”, dar apoi a luat o carte cu numere de telefoane din New York, unde a găsit un număr de la Gotham Jewelers. “Atunci am spus ‘Asta e, Gotham City!’”, a dezvăluit Bill Finger.
Cum a luat naștere povestea lui Batman?
Prin anii ’30, revistele cu benzi desenate erau deja la modă, iar cei de la Action Comics aveau un succes important cu Superman. Astfel, cei de la National Publications (DC Comics din zilele noastre) au cerut crearea unor noi super-eroi pentru titlurile sale. În aceste condiții, Bob Kane i-a dat naștere celui care la vremea respectivă se numea inițial “the Bat-Man”. Colaboratorul lui Kane, Bill Finger, a povestit cum s-a întâmplat totul. “Kane a avut această idee cu un personaj numit Batman și m-a chemat să-i văd desenele. M-am dus până la el și am văzut că a desenat un personaj care semăna foarte mult cu Superman. Avea un fel de colanți roșii, ghete, fară mănuși, cu o mască mică de domino, iar acesta se balansa în aer prins de o frânghie.
Avea două aripi care ieșeau din spatele costumului, aripi care semănau cu cele ale liliacilor. Dedesubtul desenului era scris Batman”, a povestit Finger. În acel moment, Finger i-a sugerat lui Kane să îi pună o glugă lui Batman în locul unei măști de domino, o mantie în loc de aripi și să elimine părțile roșii din costumul original. Totodată, cei doi au stabilit că identitatea secretă a personajului să fie Bruce Wayne. Acesta era inspirat din povestea lui Robert Bruce, un patriot scoțian cunoscut pentru faptul că era un afemeiat.
Personalitatea lui Batman și echipamentul au fost inspirate din cultura anilor 1930. De asemenea, au mai fost preluate însușiri de la personaje literare precum Sherlock Holmes, Doc Savage, The Shadow și Dick Tracy. Pe măsură ce anii au trecut, iar Batman a devenit un succes mondial, Bob Kane a refuzat să-i recunoască meritele lui Finger în realizarea personajului și a fost criticat de colegii săi de echipă din acele vremuri.
Top jocuri de pacanele cu povestea lui Batman
Un asemenea supererou cunoscut la nivel global a dat nastere mai multor jocuri de tip sloturi video care pot fi incercate gratuit la noi pe site. Daca vreti mai multe jocuri de pacanele cu eroi puteti intra in categoria dedicata pentru a va juca pe gratis cele mai tari jocuri ca la aparate cu supereroi.
Actori faimoși care au fost in rolul si in povestea lui Batman
De-a lungul anilor, în industria cinematografică au fost realizate câteva zeci de filme despre povestea lui Batman și lupta lui cu răufăcătorii.
Acestea au avut parte de un adevărat succes la box office și s-au bucurat tot timpul de actori de top în rolul lui Batman, după cum urmează:
Michael Keaton – A interpretat rolul principal în Batman (1989) și Batman Returns (1992). Ambele filme au fost extrem de bine primite la vremea respectivă.
Primul a avut un buget de 35 de milioane de dolari și încasări de 411.5 milioane de dolari, în timp ce al doilea a avut un buget de 80 de milioane de dolari și 266.8 milioane de dolari.
Val Kilmer – A fost Batman într-un singur film: Batman Forever, ce a a apărut în 1995. Fanii nu au fost prea încântați de felul în care a interpretat rolul, iar echipa de producție a renunțat la el. Filmul a avut un buget de 100 de milioane de dolari și încasări de 336 de milioane de dolari.
George Clooney – Și el a fost Batman într-un singur film: Batman & Robin, apărut în 1997. Deși este un actor de top, Clooney nu a impresionat în rolul lui Batman și nu a mai continuat în acest rol.
Filmul în care a jucat și Arnold Schwarzenegger a avut un buget de aproape 160 de milioane de dolari și încasări de 238.2 milioane de dolari.
Adam West – A fost Batman în filmul apărut în 1966 și apoi în numeroase seriale de televiziune. De asemenea, a făcut voice over inclusiv în jocuri video ale seriei.
Christian Bale – Mulți fani ai seriei îl considera cel mai bun Batman din istorie. A jucat în trei filme: Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) și The Dark Knight Rises (2012). De fapt, The Dark Knight este considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie, ocupând locul 3 în topul realizat de IMDB, cu nota 9, după Închisoarea Îngerilor (nota 9.3) și The Godfather (nota 9.2).
Ben Affleck – A fost Batman în trei filme din Universul DC: Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Suicide Squad (2016) și Justice League (2017). Rolul său a fost foarte apreciat de fanii din întreaga lume. Totuși, în 2019, Affleck a anunțat că renunță să mai fie Batman deoarece nu i-a plăcut scenariul următorului film al seriei.
Robert Pattinson – El este înlocuitorul lui Ben Affleck și ar urma să joace pentru prima dată în rolul lui Batman în filmul programat să apară în 2021. Decizia echipei de producție de a-i oferi acest rol lui Pattinson a stârnit multe controverse printre fanii seriei, în condițiile în care acesta era mai degrabă cunoscut pentru filmele cu vampiri în care a apărut.
În total, patru filme DC au câștigat premii Oscar. Este vorba despre Batman (1989 – cele mai bune decoruri), The Dark Knight (2008 – cea mai bună editare a sunetului și cel mai bun actor în rol secundar), The Suicide Squad (2016 – cel mai bun machiaj) și Joker (2019 – cel mai bun actor în rol principal și cea mai bună coloană sonoră).
Topul celor mai bune filme DC
Conform IMDB, topul celor mai bune filme din Universul DC arată astfel:
- The Dark Knight (2008) – nota 9
- The Dark Knight Rises (2012) – nota 8.4
- Batman Begins (2005) – nota 8.2
- V for Vendetta (2005) – nota 8.2
- Joker (2019) – nota 8.5
- Man of Steel (2013) – nota 7
- Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016) – nota 6.5
Sunt Fulgusin Marcel si sunt CEO la Tipzor Media SRL, una dintre primele companii din Romania care au obținut licența de cls. a II-a din partea ONJN, companie care deține si administrează site-ul cazino365.ro.
Compania condusa de mine are in portofoliu mai multe proiecte de succes in zona de casino si pariuri. De asemenea, Tipzor Media SRL a fost prima companie din Romania care a vândut un site din nișă cu peste un milion de euro.
Îmi place sa joc poker si blackjack, însă ocazional mă distrez si la sloturi sau pariuri. Am jucat poker la nivel pro pentru 2 ani atât live cat si online cu rezultate bune. Am peste 200.000 euro profit in online la limitele mici. Jocul meu favorit de poker este Pot Limit Omaha.
Joc si offline, mai rar in ultimul timp, la mesele de Blackjack live. Pe site-ul cazino365.ro, alături de echipa mea, va prezint cele mai noi oferte, bonusuri si rotiri gratuite la cazinourile online. In secțiunea de blog îmi place sa împărtășesc din experiența mea si sa scriu strategii de joc, reguli si ghiduri pentru jocuri de cazino.