Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dieta și antrenamentele lui Arnold Schwarzenegger. Cariera unui actor legendar

Culturist, actor, regizor, politician, om de afaceri … într-un cuvânt legendă! Arnold Schwarzenegger reprezintă fără îndoială unul din cele mai cunoscute nume din industria filmului și nu numai. Născut pe 30 Iulie 1947 în Austria, Arnold a devenit celebru după ce a ajuns la Hollywood. Succesul fantastic pe care l-a avut de-a lungul timpului l-a propulsat pe o pantă a popularității excelentă. Ca urmare, pe 7 octombrie 2003, Arnold a fost ales guvernator al statului California, funcție în care s-a menținut pînă în 2010 (legea nu i-a permis să candideze pentru un al 3-lea mandat).

Arnold Schwarzenegger – eroul filmelor din ultimele decenii

Ar fi nevoie de zeci de pagini pentru a prezenta succesul uriaș pe care l-a avut actorul de origine austriacă la Hollywood, noi o să ne rezumăm doar la câteva borne. Prima sa apariție oficială a avut loc în 1970, odată cu lansarea filmului Hercules in New York.

A urmat o altă apariție importantă în anul 1982, în Conan the Barbarian. Povestea succesului adevărat prindea însă contur înceapând cu anul 1984. Primul film din seria Terminator ieșea pe piață, iar Arnold Schwarzenegger juca rolul lui T-800.

Pelicula a avut un succes uriaș, fiind pe primul loc in Box Office-ul din SUA timp de 3 săptămâni. De altfel a fost o rampă de lansare și pentru regizorul James Cameron.

În 1987 Arnold a apărut într-o altă serie celebra – Predator. Trei ani mai târziu a fost protagonist în filmul Total Recall, unul cu încasări de peste 261 de milioane de dolari. Rolul a fost unul crucial pentru cariera sa, întrucât biografia lui Arnold poartă numele filmului. În 1991 a apărut partea a doua din seria Terminator – Judgment Day. De atunci, rolurile lui Arnold Schwarzenegger au continuat să apară, iar orice film cu el pare să aibă rețeta succesului. The Expendables sau Escape Plan sunt două dintre titlurile mai noi care l-au avut în distribuție pe celebrul actor.

rnold a apărut într-o altă serie celebra – Predator.
Dieta și antrenamentele lui Arnold Schwarzenegger – Alături de Sylvester Stallone, Neymar, Jackie Chan, David Cameron și Bill Clinton (sursa: Instagram)

Poți intra în universul Terminator la păcănele!

Există chiar și un slot ce poartă denumirea faimosului film Terminator. Acesta este dezvoltat de către Playtech, pe 3 rânduri și 5 coloane. Slotul are un RTP de 95.76% și este centrat pe filmul apărut în 2015 – Terminator Genisys. Lansat în 21 Mai 2018, acest slot a crescut enorm în popularitate în ultimii 2 ani, mai ales printre fanii lui Arnold. În acest joc ca la aparate întâlnim zece simboluri obișnuite și două speciale. Există evident personajele principale ale filmului, precum Guardian, John & Sarah Connor și Kyle Reese & T-5000. Sunt prezente în joc și elemente reprezentative din franciza Terminator. Amintim aici cartela criptată, mâna bionică sau ursulețul de pluș. Scatter-ul este reprezentat de Genisys, iar simbolul Wild înlocuiește oricare altă pictogramă cu exceptia scatterului.

O viață plină de sport

Însăși viața lui Arnold Schwarzenegger merită o ecranizare, deoarece este demnă de un film de Hollywood. Arnold nu a îmbrățișat de mic această carieră de actor, ci a avut alte orizonturi. Legendarul actor a avut primul contact cu sportul în 1960, atunci când, conform biografiei sale, și-a cumpărat primele gantere. La 14 ani, Schwarzenegger era decis deja să se apuce de culturism și să lase fotbalul. Tot la acea vârstă,

Arnold a început un program intens cu Kurt Manul. Era vorba de un antrenament atât fizic cât și psihic. La 17 ani a participat deja la primele competiții. Din acel moment, restul e istorie. Austriacul și-a clădit un nume important în lumea culturismului, iar premiile obținute vorbesc de la sine.

Arnold Schwarzenegger a reusit sa câștige celebrul concurs Mr. Olympia de 6 ori. Acesta a realizat o hegemonie între anii 1970 și 1975, iar în 1980 a obținut ultimul titlu. Cum a reusit totuși Arnold asemenea performanțe? Te-ai întrebat vreodată care este cheia succesului? Toată lumea își dorește să afle dieta și antrenamentele lui Arnold Schwarzenegger! Echipa cazino365.ro îți oferă o parte din răspunsuri în cele ce urmează.

Care a fost dieta lui Arnold Schwarzenegger?

Vârsta își spune cuvântul și cu siguranță la 72 de ani, dieta este mult schimbată acum. Ce mânca însă Arnold Schwarzenegger pe vremea când făcea furori la competiții de body-building?

Deviza lui Arnold Schwarzenegger era aceea că fiecare kilogram din corpul său are nevoie de un gram de proteine. Acesta punea preț atât pe calitate, cât și pe cantitate. Evident, Arnold nu era un robot precum în Terminator, astfel că, ocazional, nu se dădea înapoi de la a mânca pizza, burgeri sau cartofi prăjiți.

Pe lista cu principalele alimente consumate zilnic de cel care a câștigat de 6 ori Mr. Olympia se află:

 • Ouă – ouăle reprezintă o sursă importantă de proteine și aminoacizi. Arnold consuma 3 sau 4 ouă în fiecare dimineață.
 • Bacon – o adiție importantă la dietă, mai ales pentru calorii. De altfel, bacon-ul este și foarte delicios..
 • Pâine integrală – este fără îndoială cea mai sănătoasă pâine. Aceasta e preferată de toți sportivii, în special culturiști.
 • Avocado – un fruct din ce în ce mai apreciat, care conține peste 20 de vitamine și nutrienți.
 • Pește la grătar & Carne roșie – principalele surse de proteine animale din dieta lui Arnold
 • Legume – nu lipsesc evident din lista unui sportiv precum Arnold Schwarzenneger
 • Cartofi dulci – aceștia sunt bogați în fier, fibre, vitaminele B & C și antioxidanți.
 • Orez Brun – o sursă populară de fibre, care reduce considerabil riscul de diabet și oferă multe beneficii

Care era planul de antrenament al lui Arnold Schwarzenegger?

Evident, programul de antrenament al lui Arnold nu era unul accesibil pentru începători. Altfel, oricine ar fi putut deveni Mr. Olympia de 6 ori. Chiar și așa, sfaturile legendarului actor & culturist pot ajuta orice tânăr aspirant în acest domeniu. Știm bine faptul că antrenamentele depind în mare măsură și de alimentație. Tocmai de aceea încercăm să înțelegem mai bine dieta și antrenamentele lui Arnold Schwarzenneger.

Piept

 • Ridicări la piept cu bara – 5 seturi de 6-10 repetări
 • Fandări la piept cu ganterele – 5 seturi de 6-10 repetări
 • Ridicări la piept pe banca înclinată – 6 seturi de 6-10 repetări

Spate

 • Tracțiuni – 4 seturi de 10 repetări
 • Ramat cu haltera din aplecat – 4 seturi de 10 repetări
 • Îndreptări – 4 seturi de 10 repetări

Umeri

 • Ridicări cu haltera deasupra capului– 4 seturi de 10 repetări
 • Fluturări laterale cu gantere – 4 seturi de 10 repetări
 • Presa militară – 4 seturi de 10 repetări

Brațe

 • Flexii cu bara din picioare și cu gantera – câte 4 seturi de 10 repetări
 • Împins cu priză îngustă – 4 seturi de 10 repetări
 • Extensii cu bara deasupra capului – 4 seturi de 10 repetări

Abdomen

 • Abdomene scurte – 4 seturi de 25 repetări
 • Îndreptări – 4 seturi de 10 repetări
 • Abdomene inverse – 4 seturi de 25 repetări

Picioare

 • Genuflexiuni – 4 seturi de 10 repetări
 • Fandări – 4 seturi de 10 repetări
 • Ridicări cu picioarele – 4 seturi de 10 repetări
Arnold cântărea la acea vreme nu mai puțin de 107 kilograme, așadar înțelegem de ce avea un astfel de stil de viață. Faimosul actor avea nevoie de 5 mese pe zi porționate corect, dar și de antrenamente executate în condiții dificile.

Arnold Schwarzenegger reprezintă o figură marcantă în toate domeniile în care a activat. Acesta e un nume cu răsunet în culturismul mondial, dând numele unor festivaluri. Cât despre actorie, Arnold va rămâne pe veci unul din cele mai captivante personaje de la Hollywood. Pentru cei mai tineri, există un alt personaj asemănător, demn de tot respectul. Acesta combină la perfecție actoria cu sporturile de contact sau body-builduing-ul. Ladies and Gentleman.. DWAYNE ”THE ROCK” JOHNSON!

Ți s-a părut interesant articolul ”Dieta și antrenamentele lui Arnold Schwarzenegger. Cariera unui actor legendar”? îl poți distribui pentru un prieten cinefil sau culturist. Îți multumim!

Cazinouri Recomandate
1.500 RON + 625 Rotiri Gratuite
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT