Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cum se joacă Șeptică – reguli și strategii

Citește acest scurt material și vei învăța rapid cum se joacă Șeptică! Nu cred că este cineva care să nu fi jucat vreodată Șeptică. O modalitate de a petrece timpul liber în prezența familiei sau a prietenilor, acest joc poate fi practicat de oricine, deoarece este destul de simplu și are reguli clare. De altfel, jocul de Șeptică este recomandat și copiilor. Pe lângă dezvoltarea spiritului de competiție, acesta exersează memoria, atenția și capacitatea de a stabili strategii de joc în funcție de cărțile rămase.

Ce trebuie să știi despre jocul de Șeptică

La acest joc extrem de distractiv pot participa 2, 3 sau 4 jucători. Atunci când se joacă în 2 sau 3 jocul este individual, iar când se joacă în 4 este pe perechi (jucătorul 1 face pereche cu jucătorul 3, iar jucătorul 2 cu cel de-al patrulea).

Pentru a juca este nevoie de cele 32 de cărți de joc de la 7 în sus. Când se joacă în 3, din pachetul de cărți de joc sunt scoși 2 optari. Decarii și Așii sunt considerate puncte, iar Șeptarii sunt cărțile care „taie” orice carte (practic substituie celelalte cărți – Joker). Atunci când se joacă în 3, cei doi Optari păstrați în joc vor avea funcția Șeptarilor. Va câștiga jucătorul sau echipa care va acumula mai multe puncte la finalul jocului.

Cum se joacă Șeptică - imagine cu 4 șeptari
Cum se joacă Șeptică – foto 7777

Cum se joacă Șeptică – reguli de bază

 • Cum jucătorul care dă primul carte are un avantaj teoretic, cărțile vor fi împărțite de jucătorul care va extrage cea mai mare carte din pachet. Acesta va amesteca pachetul de cărți de joc, iar jucătorul din stânga sa va „tăia” cărțile.
 • Grupul de cărți de joc „tăiate” va fi plasat sub cel care rămâne în mâna dealerului.
 • Fiecare jucător participant va primi câte 4 cărți inițiale. Jucătorul aflat în dreapta celui care distribuie cărțile va deschide jocul plasând, la alegere, o carte în mijlocul mesei de joc.
 • Ceilalți jucători trebuie să conteste această carte (să plaseze o carte identică sau o „tăietură”).
 • Jucătorul care a deschis jocul câștigă cărțile dacă nu a fost contestat (tăiat). Dacă a fost contestat poate continua jocul plasând o carte identică sau un Șeptar sau poate renunța, cărțile revenind ultimului jucător care a contestat prima carte.
 • Următoarea rundă va fi deschisă de jucătorul care a câștigat mâna precedentă.
 • Înainte de a începe noua rundă, fiecarui jucător, începând cu câștigătorul, îi vor fi distribuite cărți pentru a completa mâna de 4. Acestea sunt distribuite în ordinea din pachet.
 • Jocul se termină atunci când se termină cărțile din pachet. Dacă la ultima mână nu mai sunt suficiente cărți pentru a fi completate la 4 mâinile, jucătorilor le vor fi distribuite un număr egal de cărți.
 • Va câștiga jucătorul sau echipa care va aduna mai multe puncte (Decari și Ași).
Pachete cărți de joc cu care se poate juca Șeptică
Pachetele de cărți de joc pot fi adevărate „opere de artă”

Cum se joacă Șeptică în 3

 • Jocul în 3 are aceleași reguli ca și cel în 2 sau pe perechi, singura diferență fiind faptul că cei doi Optari acționează ca Șeptari.
 • Jocul cu 3 participanți necesită mai multă strategie, deoarece aici se aplică din plin strategia: „când doi se ceartă, al treilea câștigă”.
 • Dacă un joc se termină la egalitate, următorul joc este dublu.
 • Dacă un jucător sau o echipă nu câștigă cărți, jocul este Dublu (renumita „Chelie”).
 • Jocul se pretează pentru a se desfășura sub forma unui campionat sau în întreceri de tipul „cel mai bun din” 5, 7, 9 sau mai multe
banner 888poker
Joacă poker online gratuit!

Cum câștigi la Șeptică – strategii de joc și ponturi

Jocul de Șeptică se pretează dezvoltării de strategii câștigătoare. Pentru a aplica unele strategii trebuie să fii foarte atent la joc și să încerci să reții cărțile care se află în joc. Printre cele mai frecvente strategii se numără:

 • Dacă ai o pereche identică de cărți care nu sunt puncte („cartoafe”), este indicat să deschizi jocul cu acestea.
 • Dacă urmează să deschizi runda și nu ai siguranță pe cărțile din mână, poți să deschizi cu cartea jucată în mâna precedentă de adversarul din dreapta.
 • Dacă participi la un joc în trei (și ești ultimul la „vorbă”), iar adversarii se războiesc, trebuie să folosești cărțile la momentul potrivit (în funcție de cărțile ieșite, în a doua mâna sau chiar în a treia rundă).
 • Când joci în echipă, îți vei tăia coechipierul doar dacă ești obligat, dacă punctul jucat îți asigură victoria sau dacă vrei să deschizi următoarea mână.

Ai găsit informații utile în articolul nostru Cum se joacă Șeptică? Învață să joci cât mai bine cele mai populare jocuri de cazino din secțiunea Ghiduri Cazino365.

Cazinouri Recomandate
1.500 RON + 625 Rotiri Gratuite
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT