Controverse în Marea Britanie

Controverse în Marea Britanie
Care sunt deciziile controversate luate de guvernul din Marea Britanie?

Controverse în Marea Britanie

La începutul acestei săptămâni, Prim Ministrul Boris Johnson a luat o nouă decizie controversată. Este vorba de industria jocurilor de noroc, care oricum a fost afectată extrem de mult de pandemia de Coronavirus. Acum, cazinourile din Marea Britanie au fost redeschise, cu anumite condiții. Totuși, se pare că distanțarea socială nu este suficientă, iar autoritățile au făcut un nou pas.

Controverse în Marea Britanie

Ultima decizie a guvernului din Marea Britanie obligă toate cazinourile să se închidă la ora 22:00! Acest lcuru se aplică și agențiilor de pariuri sau bingo, pe scurt tot ce ține de gambling. Reacțiile nu au întârziat să apară, iar unii patroni de cazinouri au declarat drept o moarte clinică această decizie. Între timp însă, mai multe locații de pe teritoriul Londrei și-au arătat susținerea și nu iau în seamă ultimele controverse în Marea Britanie.

Aproximativ 26 de cazinouri offline din capitală sunt gata să se închidă din nou, pentru a ajuta la stoparea pandemiei. Deși au fost adoptate diferite măsuri de distanțare socială, cifrele virusului COVID-19 sunt în continuare îngrijorătoare. Au fost raportate peste 41.000 de îmbolnăviri în Londra, în ultima perioadă. Cazinourile sunt conform autorităților focare periculoase, fapt pentru care ora 22:00 va

Controverse în Marea Britanie

reprezenta de acum închiderea. Totuși, guvernul explică această decizie ca fiind una ce a salvat mii de locuri de muncă. Astfel, nu se va ajunge la scenariul în care cazinourile vor fi din nou închise.

Michael Duget (oficial Betting and Gaming Council) a făcut unele declarații de presă, pentru a explica această decizie:

”Planul nostru trebuie să se extindă și după data de 31 Octombrie. Guvernul a pus la dispozitie peste 1 miliard de lire sterline pentru a sprijini acest segment al economiei. Autoritățile trebuie să ajute o industrie afectată enorm. Decizia vine în sprijinul cazinourilor, deși există voci care contestă vehement noua oră de închidere.”

O astfel de decizie a fost adoptată și în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dispus o modificare a programului de funcționare și pentru cazinourile din România. Astfel, în intervalul 23:00 – 06:00, se suspendă pe teritoriul țării noastre activitățile de gambling. Aceste ore sunt considerate drept periculoase, atunci când distanțarea socială nu este efectuată ca la carte.

Momentan, trendul infectărilor din România este descendent, însă nu vorbim încă de mai multe relaxări. Școlile și unviersitățile au fost deschise, cu anumite condiții de distanțare socială, atât între elevi cât și între cadrele didactice.

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”Controverse în Marea Britanie”, ne poți ajuta cu un LIKE & SHARE. Îți Mulțumim!