Free cookie consent management tool by TermsFeedContribuția păcănelelor la bugetul statului. Ce sume aduce industria jocurilor de noroc?

Contribuția păcănelelor la bugetul statului. Ce sume aduce industria jocurilor de noroc?

Jocurile de noroc reprezintă încă un subiect taboo pentru o parte a populației. Această industrie însă reprezintă un pilon important al multor economii. Nu vorbim aici doar de Statele Unite ale Americii sau Macao, două state recunoscute pentru acest segment. Este vorba și de România, a cărei economii are de câștigat de pe urma jocurilor de noroc.

Contribuția păcănelelor la bugetul statului. Ce sume aduce industria jocurilor de noroc?

Mai multe sectoare economice din România au solicitat ajutoare financiare de la stat pe perioada pandemiei de COVID-19. Nu a fost însă și cazul industriei jocurilor de noroc, nefiind cerute beneficii speciale. Această decizie este surprinzătoare, deoarece sălile de joc și cazinourile din România au fost închise pe data de 17 Martie. Redeschiderea completă a avut loc pe 15 Iunie, atunci când agențiile de pariuri, cazinourile și agențiile loto și-au reluat activitatea.

Conform celor de la AOPJNR (Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România), singurul suport financiar cerut de această industrie a fost pentru angajații și familiile lor. Într-un comunicat de presă emis de AOPJNR, Romslot, Romanian Bookmakers și Rombet s-au precizat următoarele:

”Reprezentanţii industriei jocurilor de noroc au susţinut, ca măsură de sprijin, suspendarea taxelor specifice privind exploatarea mijloacelor de joc în perioada în care acestea nu au funcţionat. Este o măsură firească şi constituţională, de care au beneficiat şi alte sectoare de activitate. În România, jocurile de noroc reprezintă o activitate de divertisment legală, riguros reglementată, fiind de multe ori oferită drept exemplu pozitiv pe plan european.”

Bonus de bun venit:
100 % pana la 1.000 RON
T&C
Doar pentru clientii noi

Varsta minima - 18 ani
Depunere minima - 25 RON
Valabilitate - 30 zile
Condiții de rulaj – 25x la Sloturi sau 250x la jocuri de masă și Live Casino
Câștig maxim - nelimitat
O ofertă per familie/IP/mail

Peste 40.000 de locuri de muncă în industria jocurilor de noroc!

În acest moment, în industria jocurilor de noroc din România lucrează aproximativ 45.000 de oameni. Toți acești angajați s-au văzut fără loc de muncă mai mult de 3 luni, iar șomajul tehnic costa statul român în jur de 1.5 milioane de euro zilnic. După redeschidere, acest segment aduce zilnic încasări de aproximativ 2 milioane de euro la bugetul de stat. Vorbim aici de venituri din taxe și impozite, directe și indirecte. Mai mult decât atât, 4% din această sumă este redirecționat către Fondul Cinematografic al României. Este așadar și o susținere directă a culturii din țara noastră. Implicit, suspendarea activității industriei jocurilor de noroc a afectat și acest segment. În acest moment se încearcă o revenire treptată la normal, prin respectarea normelor impuse de igienă și distanțare socială.

Noi reguli la păcănele și case de pariuri! Ce trebuie să respecți?

Au fost redeschise toate sălile de jocuri începând cu 15 Iunie, însă clienții trebuie să respecte un set de reguli. Aceștia sunt obligați să poarte mască de protecție și să se supună unei termometrizări electrice. De asemenea, sunt recomandate utilizarea unui pix/creion propriu și păstrarea unei distanțe de 2 metri față de alți clienți.

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”Contribuția păcănelelor la bugetul statului. Ce sume aduce industria jocurilor de noroc?”, ne poți ajuta cu un LIKE & SHARE. Îți mulțumim!

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash